prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 luzr
Škorc, čakaj malo, tako si proti Suuntu, sedaj pa kar brez argumentacije glasuješ za S3Tc?! *shock* Tisti del zapisa o baterijah je zelo dobero razdelan. :)
Od kdaj ima Suunt0o dvoletno garancijo??????????? Ker včasih ni bilo tako.

@ Pina, če predpostavimo enako ceno in smo vizuelno indifernetni, potem odgovor b, torej Polar 300. Zaradi garancijskih pogojev. Nobena od omenjenih ur, v tej izvedbi, nima tekaškega senzorja, samo senzor srčnega utripa.

Razlika med urama za kateri sprašuješ, je predvsem v trajanju jamstva. Pri Polarju je dve leti. Menajva baterije pri Polarjevi uri ni tako preprosta, niti priporočliva, dele dobiš, tudi pasove. Pri Polarjih ne moreš menjavati pasov, ker obstaja samo en model pasu, in sicer tisti ubogo plastični, ki se ga navadiš. Pri suuntu lahko menjaš pasove, čeprav ne priporočam tega početja vsak dan...

Sunnto, nima ne rezervnih delo, ne servisa, razen na finskem, kar pomeni, da po enem letu verjetno ne dobiš ne nove ure, ne popravljene, še zdaleč pa ne takoj. Me prav zanima kaj bosta rekla Loni in škorc, ter garni, ko jim zadeve ne bodo več priznavali kot stodstotno kulanco.

Vizualno je nekaterim Suunto bolj všeč, tanjši je in lepši za manjšo roko, čeprav vse Polarjheve ure niso grde (samo moja je).

Oba modela sta za začetnika zelo podobna, Polar ima po moji oceni boljšo možnost za funkcijo merjenja krogov(lap), intervalov in podobnega, kar je za začetnika ne ravno nujno. Čeprav nekatere začetnike zagrabi obsesija in začnejo fanatično trenirati. Pri tem uporaba drugačne ure kot je štoparica sploh ni potrebna....

Prednost Sunnta (T3c) je v možnosti dokupitve Gps senzorja (Gps Pod), ki je boljši kot Polarjev G1. Tudi tekaški senzor (footpod) je malenkost bolj simpatičen pri Suuntu.
Polarjev senzor teka S1 je konjski, a ima dobro avtonomijo z eno alkalno baterijo. Mnogo večjo kot Suunto.

Še tema o Polarju 300. viewtopic.php?f=27&t=11483

Če bo kdo protestiral, pred časom sem zelo navijal za Suunto in še vedno sem za model T6. Takrat nisem vedel za težave, ki jih ima T3, poleg tega pa Suunta ne bom kupil v Sloveniji, ker... Resno me je mikal model T3, ki pa žal nima višinomera.
Za razprodajne cene v Hervisu (-50%), bi morda celo ugriznil v vabo in kupil kakega starega Suunta iz vitrine. Tako dodatno.

Ali Garmina 405 za 200€, ali Polarja 625 za 180€ ali Suunta T6 za 200€. Japajade rabim to elektronsko sranje...
 skorc
Joj, ej ravno sem svojega T4 nesel na pošto in ga odposlal na PlanetSPORT. Notri sem dal tudi garancijski kartonček, na katerem je pisalo, da je garancija dvoletna. :) Ko pride nazaj ti slikam in prilepim. :)

Ponujena sta bila pač dva modela. Ker sem po duši alternativec sem glasoval za T3c. Polar mi je preveč razpasen in šminkerski. :)

Isto kot pri motorjih. Če boš želel voziti boš kupil Japonca (recimo Yamaho). Če boš želel alternativo boš vzel Italjana (recimo Ducati). Če se boš odločil za Ducati-ja boš imel dovršeno alter estetiko, odlične "hand-made limited" komponente, zvok, in neomejeno zalogo navora. Saj je res, da "kuplunga" nabija, da "cevni geštel" zvija, da boš na 30.000km menjal celo "mašino", je pa alter, drugačen od tistega kar vozi raja... torej japonskega štiri-valjnika, s klavirskim zvokom, togim delta-box-om in motorjem, ki bo zdržal tudi 200.000 km. :) Zdaj če boš z "dučetom" hodil samo na kavo je to čista zmaga. Te bo služil dolga leta, pa še frajer boš. Kaj več od tega je pa že stvar financ in zdravega razuma. :)

Isto je s SUUNTO-jem. Je alter in če boš z njim "tekal na kavice" je to to. V nasprotnem primeru pa je stvar financ in zdravega razuma. V letu in pol sem "zvozil" drugega T4. Upam, da bi PlanetSPORT odobri tretjega. :) Dokler mi ne odgovorijo pa nabijam kilometre z Forrounner 405. :) Ko dobim odgovor pa se bom odločil če bomo še naprej alter ali pa enostavno razumni. :)
 luzr
Ej, škorc, ni ti treba slikati. Koliko časa imaš to uro? Mogoče je dvoletna garancija za serijo "c".
Bom preveril...

Prava alternativa je Ciclosport Hac 4 ali 5 (draga, komplicirana, nagnjena k okvaram, šminkerska, brez možnosti servisa in delov, čuden zastopnik), Timex (tudi brez zastopnika pri nas), Techtrail (poceni, servis vprašljiv, solidna zadeva)

Meni se zdi šminkersk Đarminos...

Res ne vem, kaj počneš z urami, a o tem bova nadaljevala v drugi temi...

He, he, motorji... Raje ne bom smetil z Morinijem, Guzzijem, Laverdo...
Uporabniški avatar
 Loni
luzr, nimam c in je dvoletna garancija. In nehaj klicat hudiča. Zdaj ko vse skupaj spet funkcionira kot je treba.
 skorc
Nimam C-ja. Upam, da se me usmilijo in mi ga podarijo. :) Čeprav sem jim v dopisu omenil, da sem pripravljen doplačati tudi za T6c. :)

Z urami pa tečem... Letna kilometrina okrog 2.500 km, nanese ravno 3 x T4 v dveh letih, če ima vsak življeno dobo ca. 1600 kilometrov. Na Hervisovem VIP večeru sem predstavniku SUUNTO-ja omenil, da mi pasovi crkujejo na ca 1500-1800km, pa mi je rekel, da je takšna življenska doba. Je pa to stara verzija. Upam, da so comfort belti bolj vzdržljivi. Predstavnik je rekel, da so.

Pri starih modelih je bil kritičen spoj elektrod v pasu in po moje "oddajnika". Sedaj je oddajnik ločen od pasu (se ga da sneti) tako, da bi ta težave morala biti verjetno res odpravljena. Bi se pa znalo poajvljati oksidiranje kontaktov - ampak to lahko očistiš.

Morrini? Kaj si ja nor? Pa menda ja ne voziš? Kdaj so se vrnili nazaj? Pred dvemi, tremi leti? Takrat sem enega gledal, pa je bil mislim, da 35.000€. :( - raje kupil stanovanje. :)
Uporabniški avatar
 marcy
S Suuntom T4 + GPS POD-om (tek) in Garminom Edge 705 (kolo) zelo zadovoljna, zato Polarja ne rabim :wink:. Letno pretečem vedno krepko preko 7000 km, pa poleg zamenjane baterije nobene težave!
Poleg tega sem dobila tudi X3 HR, luštna preprosta urca s sicer precej manj tekaškimi funkcijami, a zato z višinomerom. Cena za to uro je v akciji izredno ugodna. Po enem letu so mi jo brez problema zamenjali (Planet sport), ker se je na ekranu pojavila lisa (kot da ne bi dobro tesnila?).
 MIROSAN
Moj kolega sotekač je imel probleme z Sunto T3, z pasom-ura mu ni sprejemala signala, tudi potem ko je zamenjal baterijo se stanje ni izboljšalo, sedaj ima Polar in je zadovoljen...
Kaj... ???da pretečeš 7000km na leto...??? ne morem verjeti, da nisi eno ničlo preveč napisala in je prav 700km, jaz jih pretečem okoli 2500km na leto pa še to se mi zdi zelo veliko, ali pa sem jaz navaden amater-rekreativec...???
Uporabniški avatar
 bluegreen
marcy napisal/-a:Kar drži, tudi do 10000 km letno sem že prišla, ampak zadnja leta se ne posvečam več samo teku :wink: .

kaj maš kenijske korenine? :D

ob 7000 km :clap: pa ti še ful cajta ostane za druge stvari. Hm, ja katere že?

No, jaz sem nabral v moji tekaški karieri od aprila letos "že" 360 km :shock: ja, počasi se tudi daleč pride. Tak da se pazi, ker te lovim!
Uporabniški avatar
 marcy
Cajta mi ne ostane nič, zato si pa vedno vzamem novega :D . Korenin pa nimam, bi sicer bolj težko okrog skakala :wink: ..
Tud ti si zelo priden :oops: . Šele na začetku kariere pa že toliko km :shock: ?? :clap:
Se dobiva na cilju :D .
 MIROSAN
Ja pri taki kilometraži pa "kapo dol", :clap: je res veliko, saj mesečno to pomeni okoli 600km,(20km dnevno-povprečje) ja potem pa si ena izmed redkih ULTRAMARATONK v Sloveniji...bravo.
LP Miro
Uporabniški avatar
 marcy
Ja, dnevno pretečem najmanj 20km, tudi včasih 40 oz. redko 60km. Ne štejem se za ultramaratonko, ker so moje razdalje krepko pod 100 km. Je res, da težav s teki do 60 km nimam in jih lahko tečem kadarkoli brez posebnih priprav. S tempom 10 km/uro sem na daljših razdaljah (60km) neutrudljiva :wink: , za kaj več pa se je potrebno že bolj potrudit :lol: . Ker pa še nikoli nisem tekla dlje, pa sem daleč od kakšne ultramaratonke, mogoče pa kdaj v prihodnosti tudi to, saj sem še razmeroma mlada..Do takrat pa maratonka brez ultra :)
Uporabniški avatar
 raines
Marcy svaka ti čast.

Kar se pa tiče ur, jaz sem začel trenirat v eni tekaški šoli, da se mal bolj seznanim s tekom. Tam so nam ponudil dve uri od Sunta t3c pa t6c se mi zdi po 25% ceneje(oz 40% za tise ure k jih bomo mi en teden v šoli testiral). Same cene nam še niso izdal, če pa koga zanima jo pa loh vzamem zanj, seveda pol k zvem ceno,...

Sam sem si že pred šolo kupu garmina forruner 405, ker so mi bli na forumu njihovi lastniki zelo prepričljivi. Tut jaz sem z njim zelo zadovoljen.(o suntu pa sem prebral mnenja, ki so bila bol tako tako)

Kar se mene tiče je to to!

lp
 jZ
Še en tekač s Suunto T3 (kupljena leta 2007).

Ko so mi jo že enkrat na garancijo popravili (trajalo je dober mesec, ko je prišla nazaj, je delalo), je zdaj ponovno pasek neuporaben - če sploh sprejema signal, je utrip na 80bpm, kar je približno polovica pravega. Ima še kdo podoben problem?
Uporabniški avatar
 marcy
MIROSAN napisal/-a:Moj kolega sotekač je imel probleme z Sunto T3, z pasom-ura mu ni sprejemala signala, tudi potem ko je zamenjal baterijo se stanje ni izboljšalo, sedaj ima Polar in je zadovoljen...

Sem odgovorila na tvoje ZS, pa ne vem, če sprejemaš???

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA