prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
26.06.2009 bo ekipa BROOKS RUNNING prisotna v Laškem na Teku za zdravje.Tam si boste lahko ogledali nove modele športnih copat in pa omogočena vam bo tudi ugodnost pri nakupu ENERVIT -izdelkov.Nekaj bo tudi vzorčnih izdelkov oblačil BROOKS po ugodnejši ceni.Tako da vljudno vabljeni.
Seveda ob tej priliki vas ponovno vabimo na promocijo izdelkov BROOKS in ENERVIT na 4.Tek po ulicah Krope 2009, ki bo potekal 05.07.2009 s startom in ciljem Pr Jarmu v Kropu.
Več info dobite na:
www.adolimpik.eu
Ekipa BROOKS - a vam želi lahkoten korak!
 Nincha
Kateri Brooksovi športni copati so najbolj primerni za normalno pronacijo?

Potrebujem dobre tekaške copate za rekreativni tek po asfaltu oz. urejenih podlagah, z dobrim blaženjem (blaženje se mi zdi kar pomembno, glede na to, da bom pretežno tekla po asfaltu in makadamu + se želim izogniti težavam s sklepi - se motim, da je blaženje zaradi tega pomembno?). Težka sem 53 kg in imam normalno obliko stopala.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Nincha napisal/-a:Kateri Brooksovi športni copati so najbolj primerni za normalno pronacijo?

Potrebujem dobre tekaške copate za rekreativni tek po asfaltu oz. urejenih podlagah, z dobrim blaženjem (blaženje se mi zdi kar pomembno, glede na to, da bom pretežno tekla po asfaltu in makadamu + se želim izogniti težavam s sklepi - se motim, da je blaženje zaradi tega pomembno?). Težka sem 53 kg in imam normalno obliko stopala.

Glede na napisano ti lahko priporočam INFINITI ali pa GLYCERIN model.Seveda oboje pre probaj in boš potem videla kateri model ti bolje ustreza.
Lahkoten korak ti želim!
 Nincha
Hvala Tomaž. :)

Pa je model Glycerin primeren za (normalne) pronatorke? Sem jih že pomerila in mi kar dobro sedejo na nogo, ne vem pa, kako bi se mi potem obnesle pri teku, če sem pronatorka.

Kakšna je pa razlika med Infiniti in Infiniti 2?
In za kakšne razdalje so primerne Infiniti in Glycerinke?
Uporabniški avatar
 Loni
Nincha napisal/-a:Kateri Brooksovi športni copati so najbolj primerni za normalno pronacijo?

...imam normalno obliko stopala.

Zdaj pa ne vem, a bom mimo usekala, ampak kakšna naj bi bila pa nenormalna pronacija? Ker zadnji stavek bi sama zastopila kot to, da imaš nevtralno obliko stopala???

Glycerinke so namenjene supinatorjem in nevtralcem, vsaj tako je navadno navedeno zraven. In pa glede na to, da žulim že tretji par in da vem, da nisem pronator.
 Nincha
Saj sem napisala NORMALNA pronacija, ne nenormalna :wink:.

Kolikor vem pa je to ali si pronator ali supinator, odvisno od tvojega načina teka oz. kako se tvoje stopalo pri teku obnaša ob stiku s podlago. Sama oblika stopala je drugotnega pomena (in tako je bilo zastavljeno tudi moje vprašanje).
Uporabniški avatar
 Loni
Nincha, provociram :D
1. ker še nikoli nisem slišala za normalno pronacijo, in če obstaja normalna, potem iz tega logično izhaja, da obstaja tudi nenormalna.
2. zato, ker so glicerinke namenjene nevtralcem in supinatorjem (se že ponavljam), Adrenalinke npr. pa pronatorjem. Pa me zdaj zanima, a Tomaž slučajno rabi očala ali se je samo zatipkal :wink:
 Nincha
Aha, ok :D . Normalna pronacija po moje pomeni zmerna, neizrazita ...

Ja, saj zato tudi Tomaža še dodatno sprašujem, ker povsod zasledim, da so Glycerinke primerne za supinatorje in nevtralce ...
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Loni napisal/-a:Nincha, provociram :D
1. ker še nikoli nisem slišala za normalno pronacijo, in če obstaja normalna, potem iz tega logično izhaja, da obstaja tudi nenormalna.
2. zato, ker so glicerinke namenjene nevtralcem in supinatorjem (se že ponavljam), Adrenalinke npr. pa pronatorjem. Pa me zdaj zanima, a Tomaž slučajno rabi očala ali se je samo zatipkal :wink:

No Glycerin je tudi za rahle pronatorje.Samo sedaj je vprašanje koliko si kot sem omenil pronator.Res za rahle pronatorje.Je najbolj univerzalen copat.Če si bolj izrazita pronatorka potem se odloči med INFINITI ali ADRENALINE.Slednji je za bolj izrazite pronatorje, ampak to bi se moralo razbrati iz samega stopala.Takole preko foruma je težko diskutirati in pametovati o nečem kar se ne vidi.Kot sem omenil vse je odvisno od samega naklona v to ali ono smer.
Loni ne rabim očal, ne rabim :D !Samo omenil sem kar je tudi strokovno navedeno, da je za pronatorje samo za res rahle, tako kot supinatorje.Samo poglej ob strani vspredaj kakšno ima blaženje pa bo takoj jasno.Ja Glycerinke so namenjene, supinatorjem, nevtralcem in pronatorjem ( ampak slednji morajo imeti res rahlo pronacijo, no teh pa je malo )
 spela*
Normalna pronacija = nevtralen način, pri katerem najprej stopimo na zunanji lok stopala, potem se pa stopalo obrne navznoter, vendar v meji "normalnega".

Čezmerna pronacija je pa tista, pri kateri potrebujemo dodatno oporo, ker sicer trpijo kolena. Ponavadi temu rečemo kar samo "pronacija", zato pa tudi nastane zmeda.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Loni napisal/-a:

...imam normalno obliko stopala.

Zdaj pa ne vem, a bom mimo usekala, ampak kakšna naj bi bila pa nenormalna pronacija? Ker zadnji stavek bi sama zastopila kot to, da imaš nevtralno obliko stopala???

Glycerinke so namenjene supinatorjem in nevtralcem, vsaj tako je navadno navedeno zraven. In pa glede na to, da žulim že tretji par in da vem, da nisem pronator.

Če imaš normalno obliko stopal, predvidema da potem ti nisi sploh pronatorka.No ja to bi moral videti v živo na tvojih podplatih obrabljenih copat, oz. ko stopiš na papirnato kuhinjsko brisačo in se da iz tega razvideti kako in kaj.
Javi se pa se bomo zmenili in pregledali kakšen profil sploh imaš.Kot sem rekel težko je pametovati preko foruma če ne vidim samega podplata!
 luzr
Nincha napisal/-a:Saj sem napisala NORMALNA pronacija, ne nenormalna :wink:.

Kolikor vem pa je to ali si pronator ali supinator, odvisno od tvojega načina teka oz. kako se tvoje stopalo pri teku obnaša ob stiku s podlago. Sama oblika stopala je drugotnega pomena (in tako je bilo zastavljeno tudi moje vprašanje).

Nincha, noge ti bodo po enem, desetih ali sto kilometrih nedvoumno povedale, da jim določeni copati ne ustrezajo. Včasih so celo copati iste znamke, tipa (n.pr. te pronacijske zadeve ;>) in modela različnega letnika zelo različni. Nekateri neuporabni,,,

Očitno si se kar poglobila v zadevo. Stavek, ki sem ga citiral si sestavila pravniško zvito in nasploh spretno... Res me zanima, kako ti je to uspelo?!
Mnogi se ne zavedajo, da statični preizkus (stanje na mokrem papričku ali optičnem bralniku) in oblika stopala v mirovanju nista enaka dinamičnemu preizkusu (tek v realnih okoliščinah ali pogojno na tekaški stezi) in stopalu v gibanju.

@ Loni, očitno imaš srečo s svojimi copati...
Ampak ni vedno vse tako kot pravijo, niso le levi in desni ter sredinska struja, ravno tako niso le pronatorji, supinatorji in nevtralci.
In ženske imajo tendenco k pronaciji zaradi drugačne anatomije.
Tudi copati niso strogo namenjeni določenemu tipu uporabnika.
Če boš preveč provocirala bo prišla Pehta.

spela* napisal/-a:Normalna pronacija = nevtralen način, pri katerem najprej stopimo na zunanji lok stopala, potem se pa stopalo obrne navznoter, vendar v meji "normalnega".

Čezmerna pronacija je pa tista, pri kateri potrebujemo dodatno oporo, ker sicer trpijo kolena. Ponavadi temu rečemo kar samo "pronacija", zato pa tudi nastane zmeda.

Prvi stavek je izvrstno spisan. Potemtakem je lepo biti supinator, ker njih nikoli ne bolijo kolena. Morda pa ĐekLeLIvajnov trak'c pomaga...
 Nincha
Vidim, da bo treba še kakšne Brookse sprobat :), sem se nekako navdušila nad njimi, čeprav sem zaenkrat pomerila samo Glycerinke. Sem pa pomerila že kar nekaj copat različnih znamk in moram reči, da mi še nobeni niso tako fino sedli na nogo, da bi me prepričali. To izbiranje tekaških copat v poplavi vseh možnih modelov je cel podvig. :lol:

Tomaž, z mojimi starimi supergi si žal ne bi mogel prav nič pomagati, ker niso toliko obrabljeni, da bi se dalo iz podplata kar koli sklepati.

Luzr, ja, sem se kar poglobila, sem začetnica in se ne pustim prepričat prodajalcem kar tako zlahka :lol:. In vidim, da dva prodajalca ne govorita enako (v isti trgovini :D) - nekateri od njih sploh ne vedo, da je pomemben način teka in pogledajo samo obliko stopala. :wink:
Zavedam se, da bom dejansko videla ali mi copat res ustreza ali ne, ko bom pretekla nekaj kilometrov, ampak če že v štartu kupim nekaj na slepo, je možnost, da sem izbrala neustrezne superge zase, še toliko večja.
Glede tistega stavka, ki si ga citiral - recimo temu poklicna deformacija. :D
 Nincha
Včeraj so šle Infiniti 2 z mano domov (sem dobila še 40% popusta :D), so mehke kot copatki. Komaj čakam, da jih preizkusim :).
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA