Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 lojzeP
Moje razmišljanje je podobno Maretovemu - mi je skoraj misli bral.

Kot sem napovedal že pred časom se bom omenjenega teka udeležil na 21 km, prijavil se bom pa ( jasno ) na 42 km - kar pomeni, da bo štartnina gratis, zaradi udeležbe na trojkah.
To sem na Timingu tudi povedal ( ko sem kupil čip ) , nakar mi je mlada dama skoraj izstrelila znano dejstvo. Takega zadovoljstva, kot mi ga je pričarala mi pa bolj res bi ne mogla.
Če kdo misli, da me bo s tem prizadel, mu želim veliko uspeha v tovrstnem razmišljanju. Oprostite, ampak jaz tečem zase, sam s sabo, oz. sam proti sebi, in je ni sile na svetu, ki bi me ( zaenkrat ) prepričala drugače.

2x Lp

P.S. tudi mojega triatlonskega rezultata iz Kočevja še
nisem nikjer zasledil, pa se zaradi tega ( skoraj ) nič sekiram NE
Uporabniški avatar
 mare
Matevz napisal/-a:
oranzni_slon napisal/-a:...In se diskvalifikacija pri odstopu po prvem krogu. :evil:

Kaj pa bi ob odstopu lahko pričakoval drugega kot DNF oz. diskvalifikacijo? Meni se to zdi najbolj normalno. Če se prijaviš in tečeš na 42 km in potem končaš po 21km si pač odstopil = nisi končal dirke. Ker nisi dirkal na 21km ampak na 42.

Primer: tečeta vodilna tekača (oba Slovenca in LJ maraton je tudi DP) skupaj. Eden ima številko za 42, drugi pa za 21. Oni za 21 se sploh ne sekira, ko mu tisti, ki gre na 42 en kilometer pred ciljem uide za 30m, saj je prepričan, da vodi v svoji dirki. Pa potem hudo začudeno gleda, ko prvi tekač zavije v cilj, dvigne roke in - zmaga. Edino pravilno je, da je prvi odstopil - DNF.

Matevž, tu maš sicer do neke mere prav, ampak večina udeležencev smo rekreativci. Itak se mi pa zdi neumno, da tistih nekaj najhitrejših slovenskih polmaratoncev pride na cilj kakih 10 minut za tem ko pravi maratonci odtečejo prvi krog (in nato z istim tempom še enega), potem pa so veliki zmagovalci in dobijo za to še denarno nagrado. Jaz bi maratoncu, ki je v prvem krogu hitrejši od polmaratoncev dal obe nagradi, pa še kaj zraven.

Glej, glede na to, da imam svoj čip, bi prišla zame skupinska štartnina v predprijavi samo 1200 sit, kar je res simbolična in najnižja štartnina. Kljub temu se mi zdi neumno in bi rad vedel zakaj je razlika v pogojih za 21 in 42 km. Možni so 4 odgovori:
1. Prireditelj bi rad prisilil čimveč neustrezno pripravljenih rekreativcev da pretečejo 42 km (to bi bilo zares neumno)
2. Tekač na 21 km predstavlja večji strošek in naj zato plača (če je to res, take računice ne razumem)
3. Ker jih več teče na 21 km lahko prireditelj tako nekaj več zasluži (tudi ta argument je nadvse butast, saj tistih par sto tekačev po 1000 sit-oprostitev je veljala vedno le za predprijavo v celotnem proračunu ne pomeni prav veliko)
4. Prireditelj želi zmanjšati množičnost (mislim, da bi bilo v tem primeru bolje dvigniti štartnino za vse)

Vse se mi zdi, da pravilen ni noben od odgovorov, ampak gre le za neumnost posameznika. Take poteze pa običajno sprožijo revolt in posledica je manjša udeležba ali pa tek brez plačila štartnine.
Uporabniški avatar
 pegaz
Matevz napisal/-a:
oranzni_slon napisal/-a:...In se diskvalifikacija pri odstopu po prvem krogu. :evil:

Kaj pa bi ob odstopu lahko pričakoval drugega kot DNF oz. diskvalifikacijo? Meni se to zdi najbolj normalno. Če se prijaviš in tečeš na 42 km in potem končaš po 21km si pač odstopil = nisi končal dirke. Ker nisi dirkal na 21km ampak na 42.

Hm, dajte mi nekaj pojasnit.
Prvič bom tekel na LJM, in prvič na 42.
In tu me skrbi limit 2,5h. Če mi ne znese prit naokoli v tem času, sem avtomatsko diskvalificiran? Ker sem avtomatsko preusmerjen na 21km? Kaj pa, če sem bolj počasne sorte? Naj si izberem drug maraton al kaj? Slišal sem za ljudi, ki so jih tekli tudi po 6h in več.

Jaz upam, da se motim.

Sicer pa sem sedajle gledal navodila na uradni spletni strani in se mi zdi, da so jih spremenili. Nikjer nič ne piše o preusmeritvi z 42 na 21.
http://maraton.slo-timing.com/2004/slo/teh_nav.htm

Zdej sem pa čist zmeden. Mate kakšno idejo?

Hvala + LP
Pegaz :)
Uporabniški avatar
 primus
pegaz napisal/-a:Hm, dajte mi nekaj pojasnit.
Prvič bom tekel na LJM, in prvič na 42.
In tu me skrbi limit 2,5h. Če mi ne znese prit naokoli v tem času, sem avtomatsko diskvalificiran? Ker sem avtomatsko preusmerjen na 21km? Kaj pa, če sem bolj počasne sorte? Naj si izberem drug maraton al kaj? Slišal sem za ljudi, ki so jih tekli tudi po 6h in več.

Ja, ta limit je tudi ena od stvari, ki ti dviguje pritisk... Kolikor vem je to posledica tega, ker organizator ne more zagotavljati zaprtja mesta zadosti dolgo časa. Predvsem je problem v (nekaterih) prebivalcih, ki jim je ta dogodek velika motnja in ne praznik, kot je to primer v drugih mestih. Ampak to je že posebno poglavje; stanje pa se počasi izboljšuje...

Sem se pa takrat, ko sem šel v Lj. na cel maraton (prvič) in nisem vedel kaj lahko časovno pričakujem, pri sebi trdno odločil, da ga bom končal v svojem tempu, ne ozirajoč se na eventuelne organizacijske limite, preusmeritve, itd. Številko dol in si občan, ki teče. Zase.

primus
Uporabniški avatar
 pegaz
primus napisal/-a:
Sem se pa takrat, ko sem šel v Lj. na cel maraton (prvič) in nisem vedel kaj lahko časovno pričakujem, pri sebi trdno odločil, da ga bom končal v svojem tempu, ne ozirajoč se na eventuelne organizacijske limite, preusmeritve, itd. Številko dol in si občan, ki teče. Zase.

primus

Evo, Primus, to si pa carsko povedal. To je prava strategija zame.
Če se že zaradi rezultata ne obremenjujem, pol se tudi zaradi njegovih objav na spletu, fanfar na cilju in golaža (?) ne bom.

Hvala!

Pegaz :)
Uporabniški avatar
 H2O
...številko dol in si občan, ki teče. zase. perfektno povedano!
Uporabniški avatar
 Dule
...škoda namesto da bi se bahali s številom udeležencev v cilju, ne glede na razdaljo (ali če se med tekom premisli in gre "samo" na 21km). Saj je vsak zmagovalec ki pride v cilj, ane :roll:
Uporabniški avatar
 žure
Dule, prav si povedal.
Vsak je zmagovalec :!:
Uporabniški avatar
 žure
Še nekaj.
tu je bilo nekaj govora o skupinski prijavi. A se da to realizirat, da vsak
prišpara jurja.
Sam se prijavljam na mali maraton, kjer bom najbrž izgubil nedolžnost :oops: :lol: (če je ne izgubim prej na Ptuju)
Uporabniški avatar
 cebelica
Ma nekaj vseeno moram dodat. A je sploh smiselno iti laufat na 42 km, če niti prvih 21 ne uspeš prelaufat v dveh urah in pol. Hallo. :shock:
Saj vem, da bi nekateri laufali tudi 6, 7, 8... ur.

Brez zamere, ma meni se to zdi neumno. Saj niti pametno ni, da greš na tako dolgo razdaljo, ko pa OČITNO niti za pol krajšo nisi dovolj pripravljen. Že zaradi lastnega zdravja to ni dobro.

Saj je res znan rek: Važno je sodelovati... Ampak malo samokritike je pa le potrebno. :evil:

In to samo zato, da se potem s popolnoma uničenimi gležnjim, kolki ali pa koleni hvališ okoli, da si prelaufal 42km.

Pa še enkrat, brez zamere.
Uporabniški avatar
 vidkul
zure napisal/-a:Sam se prijavljam na mali maraton, kjer bom najbrž izgubil nedolžnost :oops: :lol:

Ne boš edini :D
Uporabniški avatar
 cebelica
vidkul napisal/-a:
zure napisal/-a:Sam se prijavljam na mali maraton, kjer bom najbrž izgubil nedolžnost :oops: :lol:

Jaz tudi v prve na 21km. Na ta velikega pa ko zrastem in uspem malega prelaufat v 1 uri 45 min. :D :D :D
Uporabniški avatar
 vidkul
cebelica napisal/-a:
vidkul napisal/-a:

Jaz tudi v prve na 21km. Na ta velikega pa ko zrastem in uspem malega prelaufat v 1 uri 45 min. :D :D :D

Se popolnoma strinjam s tabo Cebelica!
Uporabniški avatar
 BoštjanG
lojzeP napisal/-a: To sem na Timingu tudi povedal ( ko sem kupil čip )

A je na Timingu znova mogoče kupiti čip? In kod/kako drugače bi ga bilo moč kupiti, če ga na Timingu ne prodajajo več?
Hvala.
Uporabniški avatar
 milkec
BoštjanG napisal/-a:A je na Timingu znova mogoče kupiti čip? In kod/kako drugače bi ga bilo moč kupiti, če ga na Timingu ne prodajajo več?
Hvala.

Jaz sem ga kupil v Celovcu, da se ga pa tudi preko spletne strani penteka! Daj poglej tisti topic o ChampionChipu, kjer je eden ravno to spraševal!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA