Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Zanima me, če obstaja tukaj v Mariboru kakšen klub ali kakšno društvo ali kaj podobnega tekačev... Star sem 18 let in bi se rad včlanil nekam, ker to niso moji prvi koraki v športu, ampak sem se nasploh z športom veliko ukvarjal vendar sem se začel zadnje čase posvečati teku... Ker nočem tvegati poškodb ipd. zaradi neznanja bi se želel o tem poučiti in trenirati tudi s pomočjo....

Upam, da ima kdo kakšen dober nasvet zame :)

Lp
LP

No sem preveril na Poletovi strani ŽAL NIMAJO v MB nič.

:laola :laola

Tekači, ne pozabite na organizirane tekaše skupine Kluba Polet in se udeležite vadbe pod vodstvom Poletovih strokovnjakov.

LJUBLJANA:
ponedeljek in četrtek ob 18.30
ali
torek in četrtek ob 18.45, pri obeh ekipah je zbirno mesto v parku Tivoli, pri kozolčku zraven bazena

KRANJ :
torek in petek ob 18.30, dobimo se na Brdu pri Kranju

NOVO MESTO:
ponedeljek in sreda, začnemo ob 19. uri na atletskem stadionu

MURSKA SOBOTA:
ponedeljek in sreda ob 18. uri, zbirno mesto je na atletskem stadionu pri 1. osnovni šoli.

Kot smo že obveščali, smo se zaradi velikega števila prijavljenih kar brez vnaprejšnje napovedi odločili, da sestavimo tekaško ekipo tudi v Murski Soboti.
Na strani AZS je seznam klubov oz. društev, ki so registrirana pri AZS, pri hitrem preletu sem jih zasledil (vsaj) 5, ki delujejo v Mariboru: http://www.atletska-zveza.si/o_zvezi/clubs/default.html
S klikom na posamezno društvo se ti odprejo osnovni podatki...

LP, vencelj
Hvala vencelj... Očitno se v zadevo nisem dovolj poglobil... Pa vendar me zanima še nekaj: tile klubi so v večini za mlajše pod 18 let... Za člane pa ne vem kako je poskrbljeno... Na primer POLET ima za ljudi različnih generacij ter kolikor mi je znano je glavnina društva/kluba polnoletna, medtem ko je v teh klubih ravno obratno... In v bistvu sem iskal nekaj v smeri Poleta... Ampak, se ne predajam in bom malo kontaktiral kontaktne osebe, ki jih lahko dobim na strani pa bomo vidli :P

Še enkrat hvala za odgovore ;)

(Če pa se kdo najde, ki kaj takšnega v MB pozna pa naj se javi ;) ;))
Tole http://www.tekaskitrener.si/index.php?view_clanek_id=33 je, kolikor vem, še od lani, skupina je delovala (ali deluje) tudi v MB, če ne drugega, lahko pokličeš na objavljeno št. in se pozanimaš, kako je sedaj s tem.
No, tole je bilo objavljeno 27. maja 2009: http://www.tekaskitrener.si/index.php?v ... nek_id=138

LP
Tekaške skupine po Sloveniji
http://www.tekaskitrener.si/index.php?view_clanek_id=33

V različnih mestih po Sloveniji se lahko pridružite tekaškim skupinam, ki jih vodijo INTERSPORT-ovi tekaški trenerji.

Pomen takšnih skupin je več plasten; od dodatne motivacije za redni trening, medsebojnega spodbujanja, ustvarjanja novih prijateljstev, do strokovno vodenega treninga, ki vas med drugim opominja na to, kar tekači radi zanemarjajo, to je redno izvajanje razteznih in krepilnih vaj.

Za zdaj se že lahko pridružite tekaškim skupinam, z veseljem vam pa pomagamo tudi pri ustanavljanju novih tekaških skupin!

Ljubljana
Trening je vsak torek in četrtek s pričetkom ob 18. uri in ob 19. uri. Dobimo se pred vhodom v bazen Tivoli. Trenerji smo Blaž Čadež, Blaž Kavčič, Iztok Podbrežnik, Boštjan Novak in Urban Praprotnik (tel: 051-346-897).
Celje
Trening je vsako sredo in petek s pričetkom ob 17.30 uri. Ob sredah se dobimo pri osnovni šoli Hudinja v petek pa pri vhodu na stadion Kladivar. Trenerka je Ani Živko (tel: 051-321-101).
Škofja Loka
Trening je vsak torek s pričetkom ob 17. uri. Dobimo se pri športnem parku osnovne šole Škofja Loka - Mesto. Trener je Roman Kejžar (tel: 041-698-132).
Maribor
Trening je vsak torek s pričetkom ob 17. uri. Dobimo se v Betnavskem gozdu pri pustolovskem parku. Trener je Domen Žnidarič (tel: 031-379-122).
Zagorje
Trening je vsak torek za začetnike ob 17. uri in za utečene tekače ob 18. uri. Dobimo se na parkirišču Evroparka Ruardi. Trener je Tomaž Kogovšek (tel: 040-786-240, več na spletni strani: http://www.jemc.si)
Slovenj Gradec
Trening je vsak torek in četrtek od 18.00 do 19.00 ure na stadionu pred Športno dvorano v Slovenj Gradcu. Po dogovoru bomo izvajali vadbo tudi izven stadiona v naravi. Trener je Jože Lenart (tel: 031-378-003).
Postojna
Vabim vas, da se pridružite tekaški skupini v Postojni. Trener je Sebastjan Mihajlovič (tel: 041-818-760).
Koper
Vabim vas, da se pridružite tekaški skupini v Kopru. Trener je Peter Harnold (tel: 031-887-095).
Murska Sobota
Vabim vas, da se pridružite tekaški skupini v Murski Soboti. Trener je Janez Kovač (tel: 031-549-543).
Domžale
Vabim vas, da se pridružite tekaški skupini v Domžalah. Trener je Tomaž Jarc (tel: 040-795-795).
Logatec
Trening je vsak torek in četrtek ob 18. uri. Dobimo se pod Skirco. Trener je Miro Petrovec (tel: 041-419-569).

Vadnina
Tekači se lahko udeležujejo treningov enkrat ali dvakrat na teden.
Cenik:
* enoletna vadnina za en trening na teden - 100 €
* enoletna vadnina za dva treninga na teden - 180 €
* tromesečna vadnina za en trening na teden - 33 €
* tromesečna vadnina za dva treninga na teden - 60 €
* enomesečna vadnina za en trening na teden - 15 €
* enomesečna vadnina za dva treninga na teden - 24 €

Ker tekaške skupine delujejo v različnih športnih društvih je poleg vadnine dodatni strošek lahko še članarina v društvu. O tem se pozanimajte pri svojem trenerju.

Pridite poskusit!
Prva dva poskusna treninga sta zastonj.
Dodatne informacije na telefonu 051-346-897.
Kolikor sem jaz zasledil za MB vadba ni razdeljena... Kar pomeni, da je skupina sestavljena iz tistih, ki so že pretekli precej kilometrov in tudi začetnikov (tako sem si jaz razlagal zadevo).

Mene pa zanima še torej treningi trenutno ne potekajo?? Če ste dobili program itd. in se treningi začenjajo ponovno avgusta?
Kaj pa, da bi pri 18ih letih začel trenirati kar v ADM-ju (http://www.adm98.org/) mislite, da bi me sprejeli? Ali bi me enostavno zavrnili z odgovorom, da njihovi atleti začnejo z treningi v mladih letih? :) Sej vem, da sem pozen, a za soliden rezultat na kakšnih 21, maratonu sem še vedno sposoben glede na to, da sem živel vso življenje s športom (košarko sem treniral 7 let, nogomet 1 leto ter ves čas počenjal še vrsto športnih aktivnosti v prostem času...} pa tudi ravno starešina še nisem :P

Rad bi treniral v takem klubu iz dveh preprostih razlogov, ker mam voljo in sem zelo tekmovalen (težko prenašam poraz), kar štejem za pozitivno in bi mi pomagalo pri hitrem vzponu forme, ker teči sam in brez strokovne pomoči se mi ne zdi v redu... Razen, če pred tem treniraš atletiko 15 let in točno veš kako mora kaj zgledati...

Kaj svetujete :D:D?
Glede tega se boš moral vendarle sam odločiti. Najbolje bo, če se obrneš kar na društvo in boš videl, kakšne možnosti, pogoje itd. nudijo...
Seznam atletskih društev, ki so registrirana pri Atletski zvezi Slovenije, sem že dal ( http://www.atletska-zveza.si/o_zvezi/clubs/default.html ), s klikom dobiš tudi ostale podatke...
Če imaš željo resno trenirati, je članstvo v atletskem društvu verjetno prava pot, odločitev- v katerem- pa je tvoja.

LP, vencelj

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA