prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 kinimod
Družba !
Rabim navet za nakup lahkega in seveda dober copat s katerim bi odtekel mali maraton nekje na 1h16min. Sedaj tečem na Asics (težja izvedba vendar udobna).
Lahko mi predlagate tudi drugo znamko- vendar ima blaženje in udobnost ter teža prednost.
hvala in lep pozdrav
Uporabniški avatar
 MatjazV
Jaz trenutno uporabljam dva modela proizvajalca NIKE:

- Zoom marathoner
- LUNAR RACER

Oba modela sem kupil v tujini. Zoom marathoner bi se verjetno dal dobiti tudi pri nas.

Lunar Racer je res samo za lažje tekače (pod 70 kg), saj copat tehta samo 147 g (številka 40)!

Slika

Matjaž
Uporabniški avatar
 MatjazV
Ja, tega copata pri nas za enkrat še nisem zasledil.
Jaz sem ga nabavil v Londonu na njihovem expu Flora London Marathon, kjer sem tekel v aprilu. Sem se spogajal za super ceno 75 EUR. Glede na nizko težo ima ta copat presenetljivo dobro blaženje. Ko sem ga probaval sem bil kar malo skeptičen, ker do sedaj še nisem uporabljal tako ekstremno lahkih copat. Me je pa potem prepričal maratonec iz Švice, ki mi je svetoval, da naj ga vzamem za tako ceno in da ga tudi sam uporablja. Zgornji del je za razliko od nekoliko težjega modela LunarTrainer (ga tudi uporabljam in je super maratonski copat), izdelan iz plastiki podobnega materiala.

Za enkrat nobenih problemov s tem copatom: dobro blaženje in prezračevanje, dobra stabilnost in oprijem, tudi na mokri podlagi. Uporabljam ga za intervalne treninge na atletski stezi in za cestne dirke do 21 km. Nikakor ga ne priporočam težjim tekačem.

Pa dober lauf, Matjaž

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA