vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 Pavo
En lep pozdrav vsem,
upam, da nisem odprl nove teme po nepotrebnem (z iskanjem si nisem mogel kaj dosti pomagati, zato sem se odločil, da pač "ustrelim" pa kar bo pa bo)...
Vglavnem, fasal sem žulje in sicer nekaj podobnega, kot lahko vidite tukaj. Sicer ni tako hudo, ampak vseeno ni prijetno.
Ker nimam kaj dosti pojma sem pač zabrisal gor nove Asics GT-2140 (po strokovnih nasvetih prave patike zame) in šel en krog (7km - pol asfalt, pol makadam). Nekje na polovici sem porajtal skelenje in nato doma "uočil" nadlogo.
Sedaj pa gruntam, kaj je najpogostejši vzrok za to - anyone? Sem kupil napačne superge? Ali sem kaj drugega "zgrešil"?

Pa lep, čim manj ožuljen pozdrav :S,
M.
 luzr
Pavo napisal/-a:iskanjem si nisem mogel kaj dosti pomagati
z iskanjem si je mogoče pomagati, če željeno besedo vneseš v iskalno polje v zgornjem desnem kotu.
Za drugič ;).

Potem dobiš take reči; kar nekaj branja, kajne?

Tekaški forum • Poglej temo - Pohorje&Golica(Koralpe)&Kozjak- ...
... klic za Ivana in njegova vrnitev v Dravograd. Sam sem nadaljeval. Operacija »žulji« je bila uspešna in presenetljivo tekoče in hitro sem bil na vrhu Košenjaka. ...

Tekaški forum • Ogled foruma - težave in poškodbe
... 1189 Ogledi Zadnji odgovor Napisal/-a Radolca 15. 11. 2008, 12:11 Nohti in žulji 1 , 2 , 3 , 4 , 5 Napisal/-a svizec › 24. 10. 2005, 13:17 66 Odgovori 12803 ...

Tekaški forum • Poglej temo - ženske težave
... si različni. Sem podala le svoje mnenje tako kot si ti tvojega. Mene pas ne žulji in se tudi ne dotika modrca,ker se nahaja kakšen centimeter nižje od spodnjega ...

Tekaški forum • Poglej temo - Brooks
... 20:39 v soboto mi je Tomaž svetoval pri nakupu copatov(imel sem probleme z žulji) in danes sem drugič tekel z novimi Infiniti (vsakič po 90min) in moram reči, ...

Tekaški forum • Poglej temo - CEP nogavice za člane TF 15% ceneje ...
... Cormi › 25. 4. 2009, 21:12 V CEPkah nimam nobenih problemov več z žulji Cormi Prispevkov: 279 Pridružen: 8. 7. 2007, 0:00 Kraj: Pšata Na vrh Re: CEP nogavice ...

Tekaški forum • Poglej temo - ZdravkoC in njegovih 51
... › 7. 6. 2009, 12:10 Zdravko VSE NAJBOLJŠE….. p.s.: hvala, za nasvete z '' žulji'', legenda si! Lepo praznuj Poldi VSAKA SEKUNDA ŠTEJE poldy666 Prispevkov: ...

Tekaški forum • Poglej temo - Copati za gorski tek z blaženjem
... . Moj komentar: Odličen oprijem, mehak, nobenih težav z žulji. Slabost torzisko nestabilen - nevaren za zvin gležnja. Janez Potočnik jpotoc Prispevkov: 156 ...

Tekaški forum • Poglej temo - 7.GORSKI MARATON ŠTIRIH ...
... s krči v zadnjo stegensko mišico, kar tudi ni bilo tako napak, me vsaj žulji niso več tako boleli. Malo prej sva se (ne vem več katerič) srečali z ZZ topko, ki ...

Tekaški forum • Ogled foruma - težave in poškodbe
... Zadnji odgovor Napisal/-a ero 6. 10. 2007, 10:05 premajhni copati ?? - žulji na kazalcu in sredincu Napisal/-a lenčk › 4. 4. 2006, 9:30 14 Odgovori 3506 Ogledi ...

Tekaški forum • Poglej temo - Grosuplje - Tek sreče 24 ur 5.6.2009
... je vzor tekačem in odlična promocija TF. Še enkrat HVALA za nasvete z žulji, veliko si pripomogel, da sem tek zaključil v svojem stilu. Lep športni pozdrav, ...

Pavo napisal/-a:najpogostejši vzrok za to - anyone
Tisto kar je marčni zajec napisal bo najverjetnejši razlog.
Tekaški copati se ne vržejo na tace
Pavo napisal/-a:zabrisal gor nove
, marveč se skrbno obujejo. Če so copati pravi, jih načeloma ni treba utekati...
Uporabniški avatar
 Pavo
marčni zajec napisal/-a:kake pa nogavice (zokni)?

Pa taki, navandni, tisti nizki bombažni ko se pač polet nosijo :D .

@luzr: Mea culpa, se posipam s pepelom. Res nisem preiskal celotnega foruma, ampak samo rubriko, v kateri se nahajamo... In prebrskanemu forumu navkljub, resda iskanje vrne rezultate, kaj pa je iz njih mogoče izvleči, je druga pesem...

Se pravi letim jutri po super duper truper tekaške zokne pa bo mir?
Uporabniški avatar
 dannae
meni se je enako zgodilo ob nakupu novih najkic... sem ugotovila, da mi vložek ne odgovarja čist. sem ga vzela ven in tam, kjer me je tiščalo za žulj, malce obrezala... od takrat naprej nobenih težav...
le na kazalcu leve noge (pa ni daljši od palca) se mi konstantno dela žulj... ma kdo za to kakšen nasvet?

srečno
d
 luzr
@ Dannae: To je zato, ker ne :( prihajaš na Golado... :wink: Ali pa od prekratkih in preveč zašpičenih superg, ki so preozke v prstnem delu.
Če je žulj na zgornjem delu prsta za nohtom proti stopalu ali pa na vršičku prsta, je to povezdano s supergami ali preveč invazivnem teku. Navzdol, prehitro in preveč po prstih.
 fruchtzwerge
Lep pozdrav!

Sam imam enak problem; žulje sem dobil na celotni notranji strani stopala (kot na sliki, le da je bolj podolgovat).
Kaj lahko naredim glede tega? Delno že sam vem, da so krive nogavice (bom drugič obul bolj tesne) ampak a so lahko tudi čevlji krivi?
Se mi pa zdi, da ko sem na traku tekel z njimi nisem imel takšnih problemov, kot sedaj po asfaltu.
Sicer sem pa enake žulje že dobil pred leti, ampak takrat pa nisem imel tekaških copatov, ampak take za tenis.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA