Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Lep pozdrav

Zaradi primanklaja kondicije sem se odločil da bi začel tečti.
2 leti sem treniral tajski boks, nato zdj "počivam" že skoraj pol leta, ker z naslednjim mescom začnem trenirat kickbox bi mi prav prišlo nekaj več kondicije.

Dosti sem prebiral forum in vsak malo drugače napiše, zato sem ustvaril novo temo da osebno preberem kaj mi priporočate.

Rad bi pridobil kondicije na eksplozivnosti in ob naporu ( tekmovanja - runde in psihični napor ).
Kupil sem si tudi uro Xfact X-fact De Luxe coded v Hervisu za 49€.
Danes sem prvič tekel z merilnikom srčnega utripa in je bil utrip večinoma okoli 180 in na 80 do 95%.
Na uri mi tudi piše max utrip : 202.1 in AVG utrip : 155 ;
ter 633 kC .
Ura pa ima način pomnilnika,dajalec takta,štoparico,merjenje porabe kalorij in zgorevanja maščob ter seveda štoparico. Ma pa tudi za urejanje Health, fat burner in Aerobic, ampak delovanje le tega mi je še nepoznano.

Prosil bi pa za nasvet kakšen tek naj si sestavim da bi dosegel najbolše rezultate, uro sem si pa kupil da sam sebe nadzorujem ampak je še neznam uporabljati.
Po teku pa spijem pol litra čokoladnega mleka, pojem banano in tropsko suho sadje in/ali rozine. Največkrat bi tekel zvečer (zaradi jutranjega šihta) ter vsak drugi dan zaradi treninga.

Hvala za nasvete.
Moj predlog: prvi mesec teči v tretjem in četrtem območju srčnega utripa, tako da uživaš!! S časom začneš uživati pri hitrejšem teku, da te mal pečejo nogo in podobno, samo do tega mora po mojem vsak sam priti.

V glavnem, uživaj, drugače se boš naveličal čez par dni.
Tako kot ti je BoskoX napisal, najprej moraš telo navaditi na "napor" oziroma drugačno vrsto vadbe. Za začetek teči v pogovornem ritmu tam od 70 do max 85% MSU. Kasneje če želiš povečati eksplozivnost in hitrost pa so najbolj primerni hitri, intervalni in teki v hrib. Za regeneracijo imaš odlično kombinacijo tako da vztrajaj naprej pri tem. Pri treningih kot jih želiš ura treninga ni pomembna pomembno je le koliko truda vložiš.

Za psihično pripravljenost priporočam tek brez raznoraznih elektronskih naprav (beri mp3 player-jev) ker se tako bolj posvetiš sebi in kako se telo odziva oziroma kaj rabi.

Samo ne razumem kaj ti je tale ura vse napisala, napisal si da si večino časa bil med 80 in 95% MSU povprečni utrip pa naj bi bil 155 :? .

Lp

Uroš
hvala uroš za natančna navodila.. ja uro mam nastavljeno na aerobic... od 130 do 160 srčnega utripa, čeprav pri današnjem teku je bilo okoli 170 180 stalno..

Kakšni intervalni teki v hrib pa so to ?
Jaz si predstavljam kot minuro šprinta v hrib.. nato hoja minuta in spet šprint.. ampak bi rad da me popravite če se motim.
Ups sory malo sem imena zamešal :oops: drugače je blo tebi namenjeno ja :P

Visok utrip je normalen pojav pač šele začel si in kot sem omenil telo ni navajeno pa še visoka temperatura botruje svojemu zato mej vedno s sabo :drink ker nikoli ni odveč :wink:

Jaz intervale navadne delam kot kilemtrske šprinte in nato kilometrski izteki v čim bolj sproščenem tempu, za teke v hrib pa ponavadi kako dolgi je hrib oziroma tečem tako dolgo dokler ne "odpovem" in imam nato ponavadi nekoliko daljši iztek kot pa pri ravninskem. Jaz ne gledam tolko na uro temveč delam treninge ponavadi na to kako se počutim in koliko zmorem.

Lp

Uroš

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA