vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 Lojfer
M*ter, ta poškodba traja in traja, kot airways. Danes sem malo probal obremenit mečo, pa še vedno čutim rahlo bolečino. Sicer je bolečina že zelo blaga, vendar bom še moral malo počakat, da ne bom spet na začetku poškodbe :roll: .

Ali je bolje, da sedaj pri teku uporabljam bandažo za mečo?
Uporabniški avatar
 Lojfer
No, pa je končno napočil dan, ko sem se znova pognal v dir.
Naredil sem vse "by the book", segrevanje, raztezanje. Nobene bolečine v meči. Veselica. Po 4. kilometrih pa...POK in auuuu. Sicer ni bila tista huda bolečina, vendar sem takoj odnehal in se sprehodil do doma. Trenutno ne čutim nobene extra bolečine. Pravzaprav skoraj nič. Kakor me pač bolijo meča po vsakem teku.
Bi bilo bolje tečt z bandažo na meči?! Bi kaj pomagalo ali bi bilo še slabše, ker bi bila meča stinjena?
Uporabniški avatar
 pajo
Ne bi priporočal - iz lastnih izkušenj. (nekaj sem povijal in podobno pa se ni obneslo) Lansko leto se mi je ta težava pojavila ko sem ne preveč segret šel na Rožnok. Pa me je 2x mečna mišica opozorila, da ne delam pravilno v tretje me je pa dobro usekalo. Pa sem spet prekmalui začel z tekom. 2x -3x sem prišel z bolečino domov potem pa sem počakal 3 tedne in takrat začel z tekom kot, da tečem po jajcih. Ko se mi je dozdevalo, da me bo spet zabolelo sem se takoj ustavil in malo hodil. In tako naprej kakih 8km. Parkrat še ponovil tak tek in to je to. Razen počitka hm ti ne znam kaj drugega svetovati.
Uporabniški avatar
 Lojfer
Ja, sem opazil, da edino pomaga počitek. Samo, ko pa takooo dolgo traja. Sedaj bom tri dni počival. V sredo bom spet probal srečo. Kot si napisal, ko bom začutil bolečino bom odnehal in hodil in tako naprej. Brez bandaže.
Uporabniški avatar
 pajo
Lojfer napisal/-a:Ja, sem opazil, da edino pomaga počitek. Samo, ko pa takooo dolgo traja. Sedaj bom tri dni počival. V sredo bom spet probal srečo. Kot si napisal, ko bom začutil bolečino bom odnehal in hodil in tako naprej. Brez bandaže.

Nehaj pred bolečino! Pa premalo počitka bo to po mojem, da ne boš spet razočaran.
Uporabniški avatar
 Lojfer
"Back on track", lahko rečem šele danes po mesecu in pol. Sicer še ne povsem tako kot sem bil, ko sem tekel 10 km. Trenutno lahko vsaj tečem 2 dni zaporedoma 4,5 km in 1 dan počivam itd. Neka rahla bolečina je pri tej razdalji še vedno prisotna in raje ne riskiram. Bolj kot bolečina pa je prisoten strah, da bom spet ob 1,5 meseca. Da bi mi nekdo povedal, da takšna poškodba traja tako dolgo ne bi nikoli verjel, če se mi ne bi to zgodilo.
DEFINITIVNO od sedaj naprej "po knjigi".

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA