Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 bazilika
Zdravo,
ne vem, če moje vprašanje sodi med splošno debato, ampak bom vprašala kar tukaj, saj je gotovo precej tekačic tudi mamic in nosečnost nenazadnje ni bolezen.
Včeraj sem ugotovila, da sem noseča. Danes zjutraj sem kot ponavadi šla tečt in se šele po prvih korakih zavedla, da mogoče ni več najbolj pametno nadaljevati s tekom... Zato sem tekla prvič brez glasbe na ušesih, saj so bile moje misli povsem okupirane z vprašanji, ki se srožijo, ko ugotoviš, da si v veselem pričakovanju! Zanimajo me vaše izkušnje, kako ste združevale željo po teku in nosečnost? Ste prenehale s tekom? Do kdaj ste tekle in kako pogosto? Kako ste vzdrževale kondicijo?
Vsaka izkušnja bo dobrodošla.
 Nataša
o tem je že bila tema ... ali celo dve ... pa z iskalnikom ne najdem ničesar. Mogoče je izginilo ob selitvi foruma na nov strežnik :roll:
Uporabniški avatar
 stena
No jaz pa nisem deklina pa ti vseeno lahko dam kakšen nasvet, glede na to, da je zadeva iz moje stroke :D S tekom med nosečnostjo je tako, da ni priporočljiv, če deklina prej ni tekla. Če si tekla že prej, lahko tečeš, vendar moraš zelo dobro poslušati svoje telo, nositi oblačila, ki dihajo in paziti na pregrevanje telesa (kaj je tukaj fora sem žal že pozabil se mi zdi pa, da se v nosečnosti hitreje pregreva..). Ne vem koliko ima smisel teči, verjetno je vseeno, če se iz ljubega miru podaš na sprehods hitro hojo naprimer.. Ima pa veliko deklet težave z bolečimi prsmi in jih že to odvrne od nadaljnega teka ali pa se sploh ne počutijo dobro in sproščeno. Nekako tako iz učbenikov, izkušenj pa s temu ne bom nikoli imel. ;)

Uglaunem vadba mora biti prilagojena in zelo zelo moraš poslušati svoje telo, če si prej seveda že tekla drugače pa nikar.

Drugače pa čestitam ;)
 bazilika
Hvala za čestitke in odgovore. S tekom ne nameravam začeti šele zdaj, ampak kar pridno tečem od 3 - 5 x tedensko med 7 - 10 km. Občasno pa dodam še kakšen klanc. Teorijo teka in nosečnosti poznam. Zanimajo smo me izkušnje iz prve roke, do kdaj ste še tekle, na kakšni obremenitvi, s čem ste naomestile tek.... Saj ste tukaj sami izkušeni tekači-ce. Bom vesela še kakšnega odgovora, vmes pa še malo pobrskam z iskalnikom :oops:
 luzr
Iskalnik desno zgoraj deluje! Samo besedico nosečnost vneseš in počakaš.

Tekaški forum • Poglej temo - tek in nosečnost
... Spremeni velikost črk Uredi profil • Poglej svoja sporočila tek in nosečnost prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... ...

Tekaški forum • naslovnica
... 09:49) Velenčani pozor ( Stanislav Meža , 04.08.2009 09:01) tek in nosečnost ( bazilika , 04.08.2009 08:03) Kako trenirati vse tri discipline hkrati? ( Igor3K , ...

Tekaški forum • Poglej temo - MALO ZA ŠALO
... tamy › 11. 7. 2004, 20:54 ASPIRIN "Ali aspirin res pomaga zoper nosečnost?" "Res, če ga tiščiš med koleni." http://www.tamika1989.blogspot.com tamy Prispevkov: ...

Tekaški forum • Ogled foruma - splošna debata
... 1018 Ogledi Zadnji odgovor Napisal/-a potepinko68 28. 4. 2005, 9:55 NOSEČNOST IN TEK Napisal/-a barbarella › 31. 3. 2005, 22:52 8 Odgovori 1316 Ogledi Zadnji ...

Tekaški forum • Poglej temo - Polžja sekcija
... zanosit, ne obupajta. Po dveh zaporednih spontanih splavih se mi je zdaj nosečnost obdržala, upam, da bo tako ostalo do junija. Moj tek sem zamenjala za hojo, ...

... Na vrh Napisal/-a IRA › 24. 1. 2009, 10:20 teka - teka ... tebi pa lepo nosečnost in še lepše skupno crkljanje po tem Kje je pa kej naša Mausi? ... pravijo, ...

... in vnetim grlom nisem tvegala teka v tem vremenu. Želim ti čim lažjo nosečnost in porod ter pridnega dojenčka Preteklost je dokončna, sedanjost nam uhaja, samo ...

Tole najde najbolj globalizirani iskalnik v povezavi s frazo "tekaški forum". ;)

http://www.google.si/search?q=nose%C4%8 ... tartPage=1

(Mamici želim prijetno branje :wink: )
Uporabniški avatar
 valena
Živjo Bazilika!
Najprej :clap: za nosečnost.
Od sedajnaprej boš gotovo več prisotna na forumu nosečnost med over.net tako da glej,da ne pozabiš na TF.
Pri meni je bilo tako,da sem tekla tja do 4,5 meseca nosečnosti. Potem mi ni več pasalo. Sem pa hodila veliko v hribe(mislim da tja do 7 meseca) z našim sva še eno transverzalo delala pozimi. Kolesarila sem pa čisto do konca nosečnosti.
Obilo športnih užitkov vama želim!
 simonna
Živjo!

Najprej čestitke za nosečnost :clap: !

Naj napišem kako je bilo pri meni, saj vem, da ko sem jaz iskala mnenje nisem ničesar uporabnega našla.
Začelo se je prejšnje leto. Da pa sem noseča, nisem vedela, zato sem normalno tekla, to je vsaj 70 km/teden. Oktobra sem pretekla Lj. maraton(42km), nevedeč, da ne sama. Saj če bi to vedela, se ga verjetno ne bi udeležila.
No, kmalu zatem sem ugotovila, da sva 2 v 1 :P . Ko sem ginek. vprašala kako je z aktivnostjo v nosečnosti, mi je rekla, da če sem bila ves čas aktivna in če se uredu počutim, naj kar nadaljujem, vendar naj ne presežem utripa nad 140.
Torej, da ne bom dolgovezila. Jaz sem s tekom vztrajala do 32 tedna nosečnosti, potem pa mi je glava rekla naj za nekaj časa pospravim tekaško opremo.
Sedaj sem ponosna mamica zdravemu enomesečniku, ki se najbolje počuti kadar teka z mamico.

Če te bo še kaj zanimalo me kar vprašaj. Če bom le vedela,ti bom z veseljem odgovorila.
Uporabniški avatar
 valena
Saj res,sem se spomnila,da sem proti koncu nosečnosti šla nekajkrat še plavat in je bilo prav super,ker si zaradi vzgona kar naenkrat spet lahka.
Uporabniški avatar
 mojcej77
Bazilika, čestitke!
Jaz zdaj ne tečem več, ker ni šans, da mi rata tečt z utripom pod 140 in sem tek zamenjala z nordijsko hojo.

lp,

m
 Liquid
bazilika napisal/-a:Zdravo,
Vsaka izkušnja bo dobrodošla.

Mene osebno nosečnost moje partnerice ni ovirala pri teku.:mrgreen: Torej en nasvet za moško populacijo, nosečnost ni ovira za tek. V zadnjem mesecu sem tekel s telefonom v roki. Tek je še posebej priporočljiv, ko so hormoni na višku. ***JOKE*** :D
 Nataša
mojcej77 napisal/-a:Bazilika, čestitke!
Jaz zdaj ne tečem več, ker ni šans, da mi rata tečt z utripom pod 140 in sem tek zamenjala z nordijsko hojo.

lp,

m

opala!! čestitke! :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA