Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Bernarda,ne skrbi,malica bo zagotovo!
Pred petimi leti so bili organizator Novice Exstreme,sedaj pa so sami kranjskogorci.
Pred leti, sem se tudi jaz nehal udeleževati tega teka,sedaj, ko so organizatorji zopet domačini,pa zopet tečem in sem z organizacijo zadovoljen,sedaj pa je po novem še v gorenjskem pokalu,tako, da bodo morali biti samo še boljši.
Poglej si tudi lanskoletna poročila s prireditev, pa mogoče še predlanska - se boš lažje odločila.
Lp
Miro
miro napisal/-a:Poglej si tudi lanskoletna poročila s prireditev, pa mogoče še predlanska - se boš lažje odločila.

Lani je tek odpadel zaradi vremena, leto pred tem je bilo vse b.p., le vode je zmanjkalo za najpočasnejše... en od razlogov je bil tudi ta, da so "ta hitri" vzeli več kot jim je "pripadalo"... Jaz sem šla pa v prvi bife, pa je bilo tudi o.k.
Ja nana,res je lani tek odpadel zaradi dežja, samo jaz sem pozabil! Kaj čem,čas mi prehitro beži. No, mi smo desetko odtekli, teden kasneje - na triatlonu :D.
Se opravičujem!
Lp
Miro
Zdravo

Danes sem opravil točno izmero Kranjskogorske 10-ke, ki bo tako letos merila v centimeter točnih 10.000m. Meril sem z merilnim koleščkom Cestnega podjetja Kranj s katerim vedno izmerim vse proge na vseh tekmah, ki jih organiziram oz. kjer sodelujem kot soorganizator.

Meril sem idealno linijo, nikdar pa se nisem robu ceste približal manj kot 0,5m. Ker je v prvih 400m nekaj zelo zelo blagih krivin, sem tam šel po sredini ceste in se nato počasi približeval robu ceste oz. idealni liniji. Točno na 5000m sem se obrnil in nato še meril nazaj, da sem preveril kako točen sem bil in zopet sem po tekaško ujel pravilno linijo, vse oznake so se poklapale in na koncu se je števec ustavil pri 10.000m.

So pa sedaj na levem robu ceste (v smeri proti Ratečam) na asfaltu že vse oznake. Štart je nasproti Turističnega društva Kr. Gora pri prvih črtkah prehoda za pešce, obrat 25m pred cesto, ki pelje v Planico. So na cesti rdeče oznake.

Torej letos se vam ni potrebno ubadati s pravilno dolžino, saj ne vem kako bi lahko še bolj točno izmeril progo. Kdor bo malce sem in tja tekal (vintal) po cesti bo morda pretekel 10.005m, da bi pa komu uspelo preteči kakšen meter manj od 10.000m bo pa težka :D

Se vidimo prihodnjo soboto

lp
super daj točn zmerjen,drgač pa domača tekma-bivša tekaška trasa pridem obvezno :)
pa mij ratov prvi povst v 5h leth,kolkr cajta ze berem forum :mrgreen:
Huh, danes sem si šel pogledat oznake na trasi kranjskogorske desetke. Z rdečo barvo je na asfaltu označena razdalja 2/8 km, obrat (na petih km) in 4/6 km. Sem še kakšno oznako spregledal?
(Moj današnji) tek je bil zelooo hiter in mislim, da je trasa res primerna za postavljanje osebnih rekordov.
Za vse, ki trase ne poznate ... (Pišem po občutku in ob pomoči oznak, saj ne uporabljam tehnologije za natančne meritve.)
Cca, prvih 500 m je ravninskih (skozi Kr. Goro), nato sledi nekaj vzpona mimo žičnic. Po nekaj 100 metrih kratek spust in nato ves čas blažji vzpon, ki je malenkost bolj izrazit na delu trase mimo bencinske črpalke v Podkorenu. Od 2 do 5 km je vzpon zanemarljiv. Celotna trasa se dvigne od 810 nmv (Kr. Gora) na 870 nmv (Rateče).
Drugi del proge nudi odlično priložnost za pospeševanje - blagi spust, še posebno zadnji kilometer, ko spust postane nekoliko izrazitejši in nato ravninski iztek v cilj (cca 500 m).
Kot že rečeno, rekordi bodo padali.
Samo, kako je s toplim obrokom in tuširanjem (se opravičujem, če sem spregledal)?

Matr, zmeraj bolj me rajca, da bi se še sam sprehodil od Kranjske Gore do Rateč in nazaj. :oops:
A niso ponavadi na tej dirki tekmovali tudi z rolerji? A bodo letos tudi?
HUDMA napisal/-a:Huh, danes sem si šel pogledat oznake na trasi kranjskogorske desetke. Z rdečo barvo je na asfaltu označena razdalja 2/8 km, obrat (na petih km) in 4/6 km. Sem še kakšno oznako spregledal?

Vse oznake so vidne na levem robu ceste, začrtane z rdečo barvo in sicer: 1/9, 2/8, 3/7, 4/6 in obrat na 5km. Štart pa kot sem že zapisal, nasproti turističnega društva na črtkah pri prehodu za pešce oz. pred tlakovci. Tudi tam sem na levem robu na robnik majčkeno začrtal z rdečo barvo. Štartna črta na tekmi bo točno pri prvi črtkah prehoda za pešce.

Lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA