prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 bobr
Tole je cisto v redu tempo za drugi intervalni trening. Od teh podatkov se vedno lahko kaj naucis. Zacel si prehitro in na koncu te zmanjka. Z treningom bos napredoval in to ne gre cez noc.
Zacni malenkost bolj umirjeno in drži enakmerno do konca. Za uspesen finis in motivacijo zadnjega odteci najhitreje.

Naslednjic si vzameva vec časa za teorijo :)
Uporabniški avatar
 ROSI64
Hvala bober za nasvete in spodbudo. :D

So pa ti intervali res muka :oops: , se pa tudi pozna, da nikoli nisem tekel šprintov, niti intervalov, tudi v šoli ne. :(

BREZ MUJE, SE ŠE ČEVELJ NE OBUJE. :D
 spela*
Prenašam iz druge teme ...

ROSI64 napisal/-a:Kje si spet na skrivaj trenirala :?: :?: :lol:

Tam, kjer je, ravno ko sem jaz prišla, svoj trening končal MarjazV. Ki pa je svoj trening, za razliko od mene, opravil po načrtu.
Jaz ne vem, v čem je fora, da mi ti intervali ne gredo. Morala bi napredovati, namesto da praktično nazadujem ... Imam občutek, da je kriva psiha. Vse je v glavi, bi rekel znani TF-jevec. Samo ne vem, kako naj to glavo prepričam v nasprotno. :?
Uporabniški avatar
 bobr
spela* napisal/-a:Jaz ne vem, v čem je fora, da mi ti intervali ne gredo. Morala bi napredovati, namesto da praktično nazadujem ... Imam občutek, da je kriva psiha. Vse je v glavi, bi rekel znani TF-jevec. Samo ne vem, kako naj to glavo prepričam v nasprotno. :?

Kolikokrat si tekla intervalni trening in kakšen je bil? Kaj pričakuješ od intervalov - kaj želiš doseči z intervali?
Uporabniški avatar
 ROSI64
spela* napisal/-a:Prenašam iz druge teme ...

ROSI64 napisal/-a:Kje si spet na skrivaj trenirala :?: :?: :lol:

Tam, kjer je, ravno ko sem jaz prišla, svoj trening končal MarjazV. Ki pa je svoj trening, za razliko od mene, opravil po načrtu.
Jaz ne vem, v čem je fora, da mi ti intervali ne gredo. Morala bi napredovati, namesto da praktično nazadujem ... Imam občutek, da je kriva psiha. Vse je v glavi, bi rekel znani TF-jevec. Samo ne vem, kako naj to glavo prepričam v nasprotno. :?

Na žaku gredo intervali veliko lažje. :lol:
 spela*
bobr napisal/-a:Kolikokrat si tekla intervalni trening in kakšen je bil? Kaj pričakuješ od intervalov - kaj želiš doseči z intervali?

Fora je, da sem delala v bistvu ISTO kot pred enim mesecem (800 m, čas 3'46 - edino z malo krajšimi pavzami kot takrar), s tem da takrat brez problema, zdaj mi pa ni uspelo. Zato mislim, da problem ni v nogah, ampak v glavi.
Želim doseči večjo hitrost na daljši progi.
Uporabniški avatar
 bobr
ROSI64 napisal/-a:Na žaku gredo intervali veliko lažje. :lol:

Ne vem če to vedno drži.
- Na žaku na pomožnem običajno pritisne sonce v popoldanskem času.
- Žak ima pipe z vodo kar kodeljevc nima. Velik plus za poletne čase :).
- Na žaku je ponavadi več gužve kot na kodeljevcu.
- Na žaku imam občutek da je tartan v boljšem stanju kot na kodeljevcu.
Uporabniški avatar
 bobr
spela* napisal/-a:
bobr napisal/-a:Kolikokrat si tekla intervalni trening in kakšen je bil? Kaj pričakuješ od intervalov - kaj želiš doseči z intervali?

Fora je, da sem delala v bistvu ISTO kot pred enim mesecem (800 m, čas 3'46 - edino z malo krajšimi pavzami kot takrar), s tem da takrat brez problema, zdaj mi pa ni uspelo. Zato mislim, da problem ni v nogah, ampak v glavi.
Želim doseči večjo hitrost na daljši progi.

Torej en mesec nisi delala intervalov in zdaj pričakuješ napredek? :lol: To bo treba izvajat vsak teden če želiš kaj napredka. In zate za začetek so 800m malo predolge razdalje za šprintanje. Začni z krajšimi ponovitvami in počasi stopnjuj.
Koliko ponovitev si zdržala? Kok je bila dolga pavza med ponovitvami?
Uporabniški avatar
 Pina
mogoče mal oftopic....
...a mi lahko razložite kaj je razlika me ritmičnimi teki in intervali?
Uporabniški avatar
 MatjazV
Zame je pa na Slovanu boljš za trenirat:

- manj gužve atletov
- občutek, da je hitrejša steza
- voda je tudi zunaj, ob slačilnici nogometašev

Matjaž
Uporabniški avatar
 Medicius
Jaz sem na Radenskem maratonu tekel čas 1:52. Prejšnji teden sem se po 10. tednih treninga odpravil na 21km in jih pretekel v času 1:40:11. Trening sestavljajo seveda tudi intervali za katere imam prav občutek, da so mi največ prinesli. V tabeli, ki jo bom prilepil pa imate plan intervalov (razdalje), v prilepljeni sliki, pa čas v katerem bi naj razdaljo intervala pretekli glede na vaš rezultat (časovni) na 5km.

Tabela: Slika

Slika: Slika

Prviva dva tedna sta bila glede intervalov težka... zdaj pa že v njih uživam, pa še hitrost sem, kar lepo povečal. :)
 spela*
bobr napisal/-a:Torej en mesec nisi delala intervalov in zdaj pričakuješ napredek? :lol:

Ne, ne. :nono:
No, naj bo, malo daljše. Pred dobrim mesecem sem tekla takšne intervale, v tem povprečnem tempu, 10 ponovitev (pavza toliko, kot je trajal interval, oziroma manj) - no problem.
Potem sem vmes tekla kilometrske intervale, kar mi je bilo že težje in manj uspešno. Ok, so pač daljši in zato težji - razumljivo.
Nato grem spet na 800-metrske. Isti tempo, samo da sem pavzo skrajšala na največ 3 minute - pa mi uspejo le štirje, potem pa tempo pade, volja pa tudi.
Uporabniški avatar
 bobr
spela* napisal/-a:
bobr napisal/-a:Torej en mesec nisi delala intervalov in zdaj pričakuješ napredek? :lol:

Ne, ne. :nono:
No, naj bo, malo daljše. Pred dobrim mesecem sem tekla takšne intervale, v tem povprečnem tempu, 10 ponovitev (pavza toliko, kot je trajal interval, oziroma manj) - no problem.
Potem sem vmes tekla kilometrske intervale, kar mi je bilo že težje in manj uspešno. Ok, so pač daljši in zato težji - razumljivo.
Nato grem spet na 800-metrske. Isti tempo, samo da sem pavzo skrajšala na največ 3 minute - pa mi uspejo le štirje, potem pa tempo pade, volja pa tudi.

Vse ti dol pade ker je pomojem preveč zate. Poskusi s krajšimi in tudi krajše pavze. Tudi pri intervalih velja pravilo počasi se daleč pride.
Uporabniški avatar
 Urška Sonček
Danes sem tekla intervale okoli Gradiškega jezera. Uradno je dolg 4.2 km, očijev Garmin trdi 4.1 km.

Tekla sem 2 kroga in vsak drugi km je bil šprint.

Prvi hitri kilometer: 4:35
Drugi hitri (1.1 km ali 1.2 km?): 5:15
Tretji: 4:35
Četrti (1.1 ali 1.2 km): 5

Teren je dosti razgiban z vzponi in spusti. Najvišja točka naj bi bila na 390m, najnižja pa 330m - ponovno očijev Garmin. :mrgreen:

Ni ravno po 10 ponovitev kot vi trenirate, ampak nekaj pa je. :oops: :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA