vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Vem, da je bilo že kar nekaj govora na to temo, vendar je moj problem mogoče malce drugačen od tistih opisanih prej. Najbolje da kar začnem lepo po vrsti:

Torej, tečem šele nekaj mesecev. Na začetku sem par tednov tekel kar v košarkarskih športnih copatih, ker še nisem bil siguren če je tek zame. Po teh parih tednih sem bil definitivno odločen in sem se odpravil do Tomas Sporta po nove copate. Doma sem naredil še test z brisačo, da sem se dokončno prepričal da sem (over)pronator, saj imam ploska stopala že kar nekaj časa. Prodajalec mi je priporočal New Balance 769. Že po prvem teku sem čutil bolečni v predelu pokostnice. A sem mislil da bo s časom minilo. Od tega je že skoraj tri mesece in še vedno me ta predel boli, če nanj pritisnem, vendar bolečine navadno že naslednji dan ni več. Hodim lahko normalno, a vendar vse daje slab priokus. Vmes sem že delal neke vaje, ki naj bi to preprečile, ampak se ni kaj dosti poznalo (če sploh).
Potem pa sem zadnjič spet šel na tek s svojimi košarkarskimi copati in bolečine ni bilo. Tako sem skoraj prepričan, da so za to krivi copati. Ampak sem zdaj v veliki dilemi kakšne naj sploh iščem, saj ne morem biti siguren, da se mi ne bo vse skupaj še enkrat ponovilo tudi z novimi copati.

Hvala vnaprej in upam da sem postavil temo v pravo kategorijo.
Tvojo težavo poznam in ni nekaj novega. :) Verjamem in vem kako je neprijetna, ker večina prodajalcev ne teče, če pa že pa trenirajo nogomet in pretečejo največ 5 km. Pri takih treningih nimajo pojma kaj pravzaprav ponujajo. To velja za večino trgovin...

Pač polpronatorski New Balance model 769 ni za tvojo nogo. Se zgodi... Kot recimo za mojo nikakor ni Brooks infiniti.
Vseeno malo dvomim, da so ti v trgovini kjer si kupoval (povej naslov!)ponudili samo en model copat!

Tisti preizkus z brisačo ni relevanten. Mogoče rabiš bolj pronatorski model, mogoče sploh niti ne pronatorskega, ampak stabilen nevtralni model. Zelo nehvaležno je nekaj trditi, če nekoga nisem niti videl, niti ne vem kako teče....

Večkrat sem predlagal kaj od Asicsa; pa ne zato ker bi mi bili všeč na videz...
No, prodajalec mi je ponudil še en model, ki pa je bil krepko preko mojega budgeta (pač kot začetnik nisem hotel kupovati copat za 130€). Pač takrat o tem še nisem imel blage veze in sem se nadejal da prodajalec ve veliko več od mene, zdaj pa sem videl da se mu pač ni dalo kaj preveč ukvarjati z mano.

Kakorkoli, mislim da tečem tako, da gre pri teku moja noga malce navznoter. Torej to pomeni, da bi moral iskati motion control copate? Ali kaj drugega?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA