Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

skorc napisal/-a: ... me zanima kako dobro je proga označena?

Proga je kar dobro označena. Velja pravilo, da tako dobro ne moreš označit proge, da se kdo ne bi mogel zgubit. Tudi jaz sem pred ca. tremi leti malce skrenil, pa se za tiste minutke nisem preveč sekiral. Naslednje leto je bilo tam čudivito jasno označeno. V glavnem menim, da se ne moreš izgubiti. Na makadamskem delu in preko polja so oznake "viseči trakovi" na vidnih mestih - vejah. Na večjih križiščih so redarji in policija.
Srečno :D
Na tekih po gozdovih in sploh daljših variantah so običajne oznake plastični trakovi, zvezani za vejo, ali kak steber ipd. Tekač že na daleč vidi, kje je prava pot. Najpomembneje je, da greš za trakom v razcepih in križiščih. Kadar traku ni, pomeni, da greš ravno oziroma po glavni poti.
Trakovi so običajno tudi le dopolnilo smernim tablam, na katerih je logotip organizatorja.
Velikokrat so na asfaltnih cestah dodatne označbe - puščice s smerjo gibanja - na makadamskih cestah pa celo narišejo puščico s sipanjem apna v prahu.
Včasih organizator čez stranski odcep potegne trak in ga tako zapre.

Na poti od Celja do Logarske bo pot zagotovo dobro označena. Običajno itak ne gledamo oznak, temveč po črednem nagonu sledimo predhodnemu tekaču, teh pa ne bo malo. Dilema je edino, če si prvi :D
skorc ... a pol se srečava v Celju :)

... sem ravno iz daljšega dopusta, tko da nekaj časa nisem redno migal. Se pa nadejam, da je ta čas telo izkoristilo za pošten počitek:)

lp,n
Seveda se vidimo. Sem že prijavljen in plačan. :) Ero mi je tudi že posredoval ves propagadni TF material (hlače, dres, arafatko...) tako, da gremo. :)

Tudi jaz sem izležaval 16 dni v dalmaciji in v tem času zmogel zgolj 80 kilometrov. :) Sem pa zdaj čisto zdivjan. Me Uroš in Nataša "nazaj držita", da se ne bi skuril. :) Ta teden še malo Pohorje povoham potem pa začnem "počivat".
Skorc moja logarska je pred dvema letoma bila za kakšne tri kilometre daljša od predvidenih 75km. Je pač nek kreten smerokaz zasukal, pa trak pretrgal. Organizator tega res ne more predvideti, se pač zgodi. Drugače pa je proga res dobro označena.

lp
Danes sem oddelal eno 30ko. CIlj je bil predvsem iskanje pravega tempa. 6:15, 6:30, malček v hrib tudi 7:00 bi bilo nekje tam tam. Končno povprečje je zneslo 6:24, počutje kar dobo, s tem da mi je 2 km pred domom zmanjkalo vode, še dobro da ravno pred gostilno. :D Do 25 planiram še dva taka teka, mogeče kak cm daljša :D , in pa malce hitrejši tek Veronike Deseniške in to bi bilo to. Me je pa vsaj dan bolj strah.
Kakšne težave? Saj pa veterani pravijo, da so okrepčevalnice dobro založene in skoraj dovolj pogoste. Jaz si bom oprtal eno trobico okrog pasu z bidonom, nekaj magnezija in soli... toliko, da premostim med okrepčealnicami...to je pa tudi to. :)

Saj gremo laufat, ne pa jest in pit. :) Piknik bomo imeli v cilju. :)
RoKo napisal/-a:Na vidiku težave z oskrbo in pomočjo na progi. :evil: :evil:

Ne vem, če si upam to opraviti čisto sam, brez pomoči nekoga, ki bi vsake toliko prišel naproti s kolesom....
RoKo napisal/-a:

Ne vem, če si upam to opraviti čisto sam, brez pomoči nekoga, ki bi vsake toliko prišel naproti s kolesom....

Seveda si upaš!!!! Haloooooo!!!!! :twisted: :twisted:
En bidonček s sabo, pa bo!
Naženi črvička, ki ti krade samozavest !!!
Treniral si pridno, nimaš se česa bat!

Se vidimo na štartu :laola !

:wink:
Nazadnje spremenil natasa, dne 24 Avg 2009, 08:44, skupaj popravljeno 1 krat.
RoKo napisal/-a:

RoKo ti kar pogumno! Organizacija okrepčevalnic je tolk na nivoju, da sploh ni težav.
Ma kaki sam? Veš koliko TF-ocev nas bo na progi. :) Bomo se že zabavali tako, da bo minilo.

Če ne drugače ti bom dal pa cifro od mojega "emergency support team-a", pa ti bodo dostavili kaj če bo treba. ;)

Aja, mimogrede če komu kaj "zagusti", pa vidite ob progi rumeno-zeleno-zlatega megana, registrska se začne na KK, notri bo ena blonda in en tipson s fotoapratom, na glavi bosta imela črne čepice od Gardene (jop sponzorja sem dobil :) )... pomahajte, zakričte... ustavite ju, jima bom naložil himalajsko sol, magnezij, vodo, aktivno oglje, kakšno frutabelo, bombone, vodo... Tako, da za prvo silo bo. ;) Jima bom še posebej naročil, da bosta pozorna na TF logotipe in tekače. ;)

Brez strahu! 05.09.2009 bo popoln dan! Tako popoln, da bomo "linijom najmanjeg otpora laufali" ultra-maratone in to vsi po vrsti. Go TF. :laola
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 18

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA