Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

ROSI64 napisal/-a:Si pa pohitev s prijavo :D , jaz bom počakal na skupinsko, če bo kdo pripravljen sprejemat. :)

Mogoče bom celo jaz... je zatišje v šoli :D Ampak je treba počakat, da Timing objavi obrazec za skupinsko prijavo. So mi rekli, da bo šele čez kakšen teden :wink:

Tole so mi napisali:

From: Info TIMING [mailto:info@timingljubljana.si]
Sent: Wednesday, August 19, 2009 8:42 AM
To: Karin Jerman
Subject: Re: Skupinska prijava za LM

Pozdravljeni!

Skupinska prijava je na posebnem obrazcu. Prijava bo v roku 1 tedna možna na spletni strani ljubljanskega maratona.

Lep pozdrav

Pija Zalokar
TIMING Ljubljana
Nazadnje spremenil nana, dne 20 Avg 2009, 18:07, skupaj popravljeno 1 krat.
nana napisal/-a:
ROSI64 napisal/-a:Si pa pohitev s prijavo :D , jaz bom počakal na skupinsko, če bo kdo pripravljen sprejemat. :)

Mogoče bom celo jaz... je zatišje v šoli :D Ampak je treba počakat, da Timing objavi obrazec za skupinsko prijavo. So mi rekli, da bo šele čez kakšen teden :wink:

Po tihem sem te imel v mislih. :) Pa saj se tudi toliko še ne mudi, saj so predprijave do 30.9.
Nana hvala že za naprej, za pripravljenost zbiranja skupinske prijave.
Živjo!

Letos se bom spet podala na rekreativni tek. Lani je bil dolg 10`5 km, letos pa sem o tem na internetu zasledila zelo različne informacije (7km, 9km, 10km, 10`5km). Ali je komu jasno, kako je s tem?

Hvala za odgovor.
Uroš Sobočan napisal/-a:Pozdravljena!
Verjetno gre njim najbolje verjet:
http://www.ljubljanskimaraton.si/index.asp?s=2&p=2&l=sl
Pa trasa:
http://www.ljubljanskimaraton.si/index.asp?s=3&p=2&l=sl

V razpisu piše 10 km, iz zemljevida trase pa bi rekel, da je prej 9,5 km. :roll:

pajo napisal/-a:Start letos ob 10:30h. Zakaj že? Aja, da bodo lahko vsi prišli pravočasno na štart. Ma eeessss. Brez veze.

Ob kolkih pa je bil drugače? Sicer pa se takrat itak še ura prestavi na zimski čas tako da nam ne bo treba vstati prezgodaj. :mrgreen:
Uroš Sobočan napisal/-a:
klatez napisal/-a:Ob kolkih pa je bil drugače? Sicer pa se takrat itak še ura prestavi na zimski čas tako da nam ne bo treba vstati prezgodaj. :mrgreen:

Razen če pozabiš na to in si precej pred štartom že tam :oops:

9:30h veliko bolj hladno za tek. Pač kdor ne more iz postelje spi dalje. Prava figa.
pajo napisal/-a:9:30h veliko bolj hladno za tek. Pač kdor ne more iz postelje spi dalje. Prava figa.

Ravno kakšne hude vročine glede na naslednji link ne boš trpel http://ljubljanskimaraton.si/index.asp?s=5&p=3&l=sl tudi če pogledaš podatke za 14:00 uro. Takrat je že obdobje, ko se starejše dame priporočajo Vsemogočnemu za hladno vreme, da lahko nekaj dni kasneje ob Vseh svetih ''pelcmontle'' na britofih kažejo.
Dalje...sprememba trase za rekreativni tek mi ni jasna, še posebej zato, ker je veliko udeležencem bil tukaj cilj preteči 10K. To sedaj ni to...
Spremembo trase za (pol)maraton pa je uredilo njegovo visočanstvo denar...money...dinero...ka-ching. Zokijeva preprosta želja je spraviti čas zmagovalca maratona pod 2:10:00. Dejstvo je, da se Dunajska cesta ves čas od tam ko se priteče na njo, pa do ovinka pred parlamentom...rahlo spušča. Res rahlo, a vendarle dovolj. To pomeni cca. 4.5 K rahlega spusta na krog, ali cca. 9 K na maraton. Temu dodajmo še nekaj kasnejši štart in s tem boljše temperaturne pogoje za (predvidoma) vabljene Afriške maratonce in že si lahko v cilju predstavljamo Zokija z nasmehom od ušes do ušes, kako sam sebe treplja po ramenih...
Verjetno bo nekaj kasneje stekla debata tudi o višini prijavnine. Jaz si tole predstavljam nekako takole...LM je enkrat letno...pojdi ali pa...ne pojdi.
Pa kljub vsemu...po mojem mnenju temu ljubemu LM nekaj manjka. En krog...trasa maratona v enem krogu. Zatorej...na moji prvi uradni polovički nasvidenje oktobra v Ljubljani, na prvem uradnem maratonu nasvidenje septembra 2010 v Berlinu.

LP
Matjaž
Če pogledate malo bolje traso na uradni spletni strani ljubljanskega maratona, boste opazili, da poteka po Tivolski in ne po Prešernovi cesti! Zdi se mi, da bo tek zaradi treh dolgih ravnin precej bolj psihološko zahteven, sploh zadnji 4 km po Dunajski cesti. Se pa strinjam, da bi bil potek trase v obratni smeri bolj smotrn.
Zaradi spremembe proge je možen čas zmagovalca pod 2:12.49....pod 2:10 pa malo verjetno kajti "prva liga" je na drugem maratonu ki je istočasno v naši bližini in je nagrada za čas pod 2:11.30....20 tisoč eurov.
Smm včeraj zvečer poslala še vprašanje na timing. In so mi odgovorili, da je trasa rekreativnega teka 10 km.

"V razpisu piše 10 km, iz zemljevida trase pa bi rekel, da je prej 9,5 km. :roll: "

Že lani je v razpisu in v prijavnici pisalo 10km, dejansko pa je bila proga dolga 10`5km. Tako da, vprašanje, če bo letos proga dolga točno 10km, vseekakor pa tam nekje.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 18

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA