prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 zappa
cimi napisal/-a:
Sam uporabljam že pol leta polar rs800cx ...
...
Gumbna baterija mi je v polarju zdržala pol leta, sedaj pa sem jih menjal že 3...

Tole zgoraj mi sicer ne gre ravno skupaj (uro imaš pol leta in prva baterija ti je zdržala tudi pol leta, nakar si menjal še tri baterije :?: A vsaka od teh treh je crknila, takoj ko si jo dal notri?

cimi napisal/-a:
Zanima me katere gumbne baterije uporabljate vi za omenjeni model in koliko časa vam zdržijo ob redni oz. zmerni uporabi?

Jaz imam dobri dve leti prejšnji model RS800. Po servisu na začetku, ker je bila originalna ura defektna in je žrla baterije, je prva baterija v popravljeni uri držala dobro leto (ca. 15 mesecev, če se prav spomnim). Pri tem, da zadnjih nekaj mesecev lučka praktično ni več delala in se je tudi sicer videlo, da gre baterija h koncu. Zdaj je 5 mesecev notri druga baterija in še ne vem, do kdaj bo. Lučka še normalno sveti, tako da najbrž še dolgo. Moja uporaba: nosim jo ves čas, torej običajna vsakodnevna raba, tudi kot budilka, potem ca. 4x na teden tek (senzor za utrip in footpod), včasih tudi na biciklu, vse teke pa prenašam na računalnik. Baterija v merilcu utripa je zdržala skoraj dve leti, v footpodu pa jo menjam na okrog 60 ur teka. Zaenkrat so bile vse baterije kupljene pri Intactu.
 cimi
Pomoje je bila krivda na moji strani, ker nisem kupil baterije pri intactu, šel sem v določeno trgovino in vzel model gumbne baterij cr2032... In danes zjutraj sem opazil, da se mi je spraznila še ta tretja... ne vem, pomoje so gumbne baterije, ki jih prodajajo pri intactu veliko bolj vzdržljive, ker te, ki jih lahko kupiš v ostalih tehniških trgovinah, so mi pri intenzivnem teku, zdržale en teden... Zadnji mesec že ves čas menjujem te baterije... Ena baterija mi je zdržala 1 teden, kljub temu, da sem vsakič po teku dal uro na sleep funkcijo :S

Drugače tista baterija, ki sem jo dobil zraven ure, pa je zdržala pol leta. Bom šel v Intact po baterijo ;)

lp, cimi
 zappa
cimi napisal/-a:Pomoje je bila krivda na moji strani, ker nisem kupil baterije pri intactu, šel sem v določeno trgovino in vzel model gumbne baterij cr2032... In danes zjutraj sem opazil, da se mi je spraznila še ta tretja... ne vem, pomoje so gumbne baterije, ki jih prodajajo pri intactu veliko bolj vzdržljive, ker te, ki jih lahko kupiš v ostalih tehniških trgovinah, so mi pri intenzivnem teku, zdržale en teden... Zadnji mesec že ves čas menjujem te baterije... Ena baterija mi je zdržala 1 teden, kljub temu, da sem vsakič po teku dal uro na sleep funkcijo :S

Drugače tista baterija, ki sem jo dobil zraven ure, pa je zdržala pol leta. Bom šel v Intact po baterijo ;)
lp, cimi

Hmmm... Take katastrofalne razlike pa vseeno ne bi smelo biti. In to pri treh baterijah zaporedoma. Tole mi malo smrdi po defektu, ki ga je imela tudi moja ura na začetku. Vem, da je tako pri starem modelu RS800 kot pri novejšem RS800cx določen del ur imel napako, ki se je kazala kot:
- občasno slišno prasketanje, ki je prihajalo iz ure;
- in/ali nenormalno hitro praznjenje baterije.

Meni je ura (prasketajoča od samega začetka) na začetku, leta 2007, na prvo originalno baterijo zdržala okrog 4 mesece. Ker je sicer delala normalno, nisem šel takoj na servis. Ko pa je na drugo baterijo (kupljeno pri urarju, ne na Intactu) crknila prej kot v enem mesecu, sem jo dal na servis, kjer so mi baje zamenjali cel modul v ohišju. Od takrat prasketanja ni več, nova baterija pa je zdržala 15 mesecev. Zadnjih 5 mesecev je pa na drugi bateriji, kar sem že zadnjič napisal.

Tu na tem forumu nihče drug razen mene ni poročal o tovrstnih defektih (vsaj ne spomnim se), na Polarjevem forumu in še kje je pa bilo dosti primerov tako za RS800 kot RS800cx. Tudi tako ekstremni primeri so bili, da je bila baterija v novi uri popolnoma prazna, torej se je praznila celo v izklopljeni uri.

A kdaj slišiš kakšno prasketanje/šumenje? Sliši se kot pri statični elektriki, ali pa kot ko je nekje slab električni stik. Občasno, dokaj tiho, ampak definitivno slišno. Bolj pogosto se oglaša po pritiskanju na določene gumbe.
 cimi
zappa napisal/-a:
cimi napisal/-a:Pomoje je bila krivda na moji strani, ker nisem kupil baterije pri intactu, šel sem v določeno trgovino in vzel model gumbne baterij cr2032... In danes zjutraj sem opazil, da se mi je spraznila še ta tretja... ne vem, pomoje so gumbne baterije, ki jih prodajajo pri intactu veliko bolj vzdržljive, ker te, ki jih lahko kupiš v ostalih tehniških trgovinah, so mi pri intenzivnem teku, zdržale en teden... Zadnji mesec že ves čas menjujem te baterije... Ena baterija mi je zdržala 1 teden, kljub temu, da sem vsakič po teku dal uro na sleep funkcijo :S

lp, cimi

Hmmm... Take katastrofalne razlike pa vseeno ne bi smelo biti. In to pri treh baterijah zaporedoma. Tole mi malo smrdi po defektu, ki ga je imela tudi moja ura na začetku. Vem, da je tako pri starem modelu RS800 kot pri novejšem RS800cx določen del ur imel napako, ki se je kazala kot:
- občasno slišno prasketanje, ki je prihajalo iz ure;
- in/ali nenormalno hitro praznjenje baterije.

Meni je ura (prasketajoča od samega začetka) na začetku, leta 2007, na prvo originalno baterijo zdržala okrog 4 mesece. Ker je sicer delala normalno, nisem šel takoj na servis. Ko pa je na drugo baterijo (kupljeno pri urarju, ne na Intactu) crknila prej kot v enem mesecu, sem jo dal na servis, kjer so mi baje zamenjali cel modul v ohišju. Od takrat prasketanja ni več, nova baterija pa je zdržala 15 mesecev. Zadnjih 5 mesecev je pa na drugi bateriji, kar sem že zadnjič napisal.

Tu na tem forumu nihče drug razen mene ni poročal o tovrstnih defektih (vsaj ne spomnim se), na Polarjevem forumu in še kje je pa bilo dosti primerov tako za RS800 kot RS800cx. Tudi tako ekstremni primeri so bili, da je bila baterija v novi uri popolnoma prazna, torej se je praznila celo v izklopljeni uri.

A kdaj slišiš kakšno prasketanje/šumenje? Sliši se kot pri statični elektriki, ali pa kot ko je nekje slab električni stik. Občasno, dokaj tiho, ampak definitivno slišno. Bolj pogosto se oglaša po pritiskanju na določene gumbe.

Ej zappa, hvala ti za tale odgovor, preskata sicer ne, ampak tudi sam mislim, da ne bi smele baterije tak hitr crknit. Ta druga menjana baterija je bila enkrat rabljena, pa sem dal uro na sleep, pa se je spraznila v enem tednu.

Naslednji teden nesem uro na intact ;)

To drugače popravijo pod garancijo?
 zappa
cimi napisal/-a:Ej zappa, hvala ti za tale odgovor, preskata sicer ne, ampak tudi sam mislim, da ne bi smele baterije tak hitr crknit. Ta druga menjana baterija je bila enkrat rabljena, pa sem dal uro na sleep, pa se je spraznila v enem tednu.

Naslednji teden nesem uro na intact ;)

To drugače popravijo pod garancijo?

Meni so popravili pod garancijo. Če je to to, seveda. Baterija mora pri normalni uporabi ure zdržat okrog enega leta plus minus par mesecev. Nekje v navodilih je mislim da napisano, koliko in pri kakšni povprečni uporabi naj bi zdržale baterije. Ampak to, kar ti opisuješ, je res ekstremno, čeprav po drugi strani praviš, da ti je prva "originalna" baterija zdržala pol leta. Sicer se mi tudi to zdi premalo, ampak mogoče bi to še lahko sodilo v okvir "normalnega", če uro ustrezno veliko kuriš za treninge.
 luzr
@cimi: Popravijo pod garancijo. Verjetno jih ne boš mogel prepričati da gre za stvarno napako, ker bodo trdili, da je baterija potrošni material. V resnici gre za napako na elektroniki! Če si sam menjal baterijo jih boš težko prepričal, da nisi posegal v uro; čeprav je pri modelu 800 dovoljena menjava baterije s strani uporabnika. Verjetno pa imajo, žal, z drobnim tiskom kje napisano, samo v primeru vgradnje novega tesnila in "originalne" baterije.
Torej cimi, kar na servis.

Ena serija Polarjev 800 ima resne težave in ti zato kuri baterije. Če bi to prijavil pri zastopniku ali na servisu, bi po tretji tako hitro izpraznjeni bateriji dobil novo elektronsko drobovje.
Zato se splača v času jamstva plačevati več za "originalne" baterije in servisni poseg.

Načeloma so vse gumbaste baterije ne glede na znamko enako zmogljive.
Kdor pravi drugače favorizira neko blagovno znamko ali pa je trgovec.
Pri ostalih baterijskih vložkih je stvar povsem drugačna.

Vsako packanje v lastni režiji po notranjosti baterije je lahko smrt za elektroniko; sploh ne nujno takoj. Zato je dobro, če se menjave loteva tehnično kolikor toliko podkovana oseba. Sicer pa je menjava pri modelih, ki imajo na pokrovčku zarezo za kovanec otročje preprosta.
Potem pa pazljivo zaradi statične elektrike in mastnih prstov (kisli mikro milje).

Baterija zdrži lahko dve leti, lahko pa tudi pol leta, če bi uro uporabljal s tekaškimi funkcijami (spomin, meritve,...) vsak dan.

@zappa: Oglasil se je eden od trgovcev s Polarji, ne spomnim se njegovega vzdevka, in predvidevam za katero podjetje gre. Predlagal je obisk servisa Intact.
Podobne težave ima po mojem menju tudi kak modeli iz serije 400.
 zappa
Pri Intactu so takrat (januarja 08) mojo uro brez vsakega kompliciranja vzeli v servis, ne glede na to, da takrat notri ni bila "njihova" baterija. Nazaj sem dobil uro z zamenjano elektroniko in novo "original" baterijo - brez stroškov. Tudi pas na uri, ki mi je letos razpadel 3 mesece pred potekom 2-letne garancije, so mi brez problema zamenjali pod garancijo, tako da po tej plati lahko Intact pohvalim. Kolikor sem sledil debate na www.polar.fi, se spomnim samo lastnikov RS800 in RS800cx s temi problemi. Lahko da je zadeva povezana z WIND tehnologijo, ki jo imajo ta dva in še top kolesarski model, "nižji" modeli pa ne.
 masamune
Ojla!

Najprej en lep pozdrav vsem, saj sem nov a tem forumu.

S tekom sem se začel ukvarjati pred nekaj meseci, v prvi vrsti, da izgubim kakšen gram maščobe, kateri so se vztrajno nabirali nekaj let. Kakorkoli, zelo hitro sem ugotovil, da mi tek zelo "paše", in sem se odločil, da to ne bo samo nekakšna trenutna muha, za izgubo kilograma ali dva, ampak bo tek postal mojega vsakdana.
Tako sem začel tudi po nekaj mesecih pogledovat za pravo tekaško opremo in se soočil z enakim vprašanjem katero športno uro.

Najprej sem zaslišal vse prijatelje, ki se s tem ukvarjajo, pregledal zadeve na internetu in po štarcunah.
Na koncu sem se odločil za osnovni polarjev model za tek - RS100.
Ura je (po moje) cenovno ugodna in sicer dobrih 100 evrov. Plus tega ima vse osnovne funkcije, katere (spet po moje) rekreativni tekač potrebuje - od vsega v zvezi s srčnim utripom, ter ostalimi osnovnimi funkcijami.

Pač po mojem mnenju je štetje korakov, hitrosti teka in poti nekaj, kar mi NI bistveno. Rabim srčni utrip in čas in iz tega dobim vse kar rabim. Z malo spretnosti na google maps pa tudi dolžino poti in hitrost.

Seveda se pa strinjam, da za neko profesionalno rabo to ni to.
Uporabniški avatar
 pajo
Garmin F60 - pojavi se nama napaka pri trenutni hitrosti. In to točno za 1 minuto. Namesto recimo 6:40 kaže 7:40. Kak nasvet? Vem ker primerjam z Garminom 405.
 luzr
Pajo, a si imel obe uri na svoji roki?
Ker je drugače, če gledaš svojo trenutno hitrost na svoji uri in hkrati sprašuješ nekoga, ki teče poleg tebe za njegovo trenutno hitrost.

Poleg tega si meril na G60 z nožnim senzorjem, na 405 pa s satelitskim... Gotovo je razlika v odzivnosti.

Če si uporabljal obe uri hkrati prihaja do napake pri nastavtivi intervala zajema hitrosti. Trenutno hitrost in spremembe beleži vsaki pet, deset ali dvajset sekund. Pogostost zajema podatkov lahko spremeniš.
 luzr
Saj sem napisal. Satelit versus foot pod. Poleg tega pa še potencialno mogoča nastavitev zajema svežosti podatkov, ki je izvedena v času 5 ali 20 sekund.
Torej pride do razlike, četudi sta tekla čisto vzporedno.
Ne gre za odstopanje v izmerjenem pretečenem času na štoparici, kajne? Zgolj pri trenutnem prikazu hitrosti (tempo, pace)!
 zappa
pajo napisal/-a:Garmin F60 - pojavi se nama napaka pri trenutni hitrosti. In to točno za 1 minuto. Namesto recimo 6:40 kaže 7:40. Kak nasvet? Vem ker primerjam z Garminom 405.

Ker ga nimam, ne vem, kako ima F60 urejeno s footpodom, ampak pri Polarju
RS800 z nastavljivim kalibracijskim faktorjem dosežeš, da ti footpod kaže in meri točno razdaljo in s tem hitrost. Če pustiš default nastavitev, je lahko napaka ogromna. Ali imaš kaj podobnega na F60?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 29

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA