Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

nana
laufar napisal/-a:Letos se zaradi obveznosti žal ne bom mogel udeležiti LJ maratona. Dobra alternativa je Zagreb, ki je 14 dni prej. Zanima me če že ima kdo izkušnje s tem maratonom? Kako je s parkirišči? Karkoli drugega?

Midva z možem sva šla lani že en dan prej, da sva dvignila štartno številko in se udeležila "štrukla parti" v Mestni kavarni. To mi je nekdo povedal, sicer sploh ne bi vedela. Bilo je veliko bolje organizirano kot naša testeninka, upam samo, da recesija letos tega ne bo oklestila.
Parkirala sva kar v eni od garažnih hiš, nekaj 100 m iz centra. Na polmaratonu in maratonu nas ni bilo veliko, je bila pa zapora ceste ves čas dobro organizirana (tudi, ko je promet tekel). Proga je ravninska, maratonci tečejo dva kroga, je pa proga speljana v obliki osmice in se ves čas srečuješ; ni dolgšas in imaš pregled nad dogajanjem.
Jaz grem letos spet, ker mi je bilo tako všeč. Je pa letos dražja štartnina :(
Nazadnje spremenil nana, dne 25 Avg 2009, 19:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 janez.ferlic
Tudi meni bi tale Zagrebški maraton ustrezal in ga bom kar dodal v tekmovalni koledar. 21-ka bo dovolj in idealen test pred Ljubljano, kjer računam na maraton.

Se še kaj pišemo/povežemo itd...

Športni pozdrav
 MARDUK
V nedeljo se v Zagrebu ne plačuje parkirnine (plačljive so samo garažne hiše), v soboto se parkirnina plačuje do 15 ure (II.cona 8 hrk/ura, max. 2 uri-redno preverjajo listke!!). Ker je štart na trgu bana Jelačića je v okolici od železniške postaje do samega trga dovolj brezplačnih parkirnih mest, ki so odaljena od samega štarta največ 5 minut hoje. Sam stari del Zagreba ima en kup enosmernih ulic, vendar ko jih naštudiraš vidiš da je promet veliko bolj enostaven kot se zdi prvi trenutek. Pri prevzemu številke moraš obvezno pogledat velikost majice, ker se zna zgoditi da dobiš XXL majico medtem, ko rabiš velikost M. Sam tek ni neka masovna prireditev, lani mislim da nas je bilo nekaj čez 500, kar ne povzroča pretirane gužve. Proga je ravninska in lahka. Začne se na trgu bana Jelačića in gre najprej v smeri Maksimira in nato do obračališča na Dubravi kjer se naredi obrat in ponovno nazaj do trga in nato še nekaj kilometrov v smeri Ilice kjer sledi ponovni obrat in vrnitev v cilj na 21 km oziroma še en krog za maraton. Psihološko je kar naporen maraton, ker tečeš štirikrat po isti cesti. Razdalja ene smeri je dolga 10+ km. Navijači so samo v centru mesta, vse ostalo je bolj tako tako. Iz raznih kafičev letijo takšne in drugačne opazke na tekače. Promet za avtomobile je zaprt na trasi, čeprav se tudi tu in tam pojavi kakšen na cesti. Na glavnih križiščih policija spušča avtomobile preko proge vendar takrat ko ni tekačev. Je pa na vseh glavnih križiščih vedno dolga kolona avtomobilov, ki z glasnim hupanjem kažejo kaj si mislijo o nas tekačih in vestnih policistih, ki jih ne spustijo preko. Mimo Maksimira vozi tudi tramavaj tako da po tramvajski progi ni priporočljivo teči še posebej za tiste, ki tečejo z ipodi. Ljudje na okrepčevalnicah opravljajo svoje delo dobro, okrepčevalnice so tudi dobro založene. V samem starem mestnem jedru Zagreba na Ilici je potrebo tudi nekaj pazljivosti pri teku po cesti, ker se zna pojaviti kašna plošča na tramvajski progi ki se malo ziblje oziroma je vdrta v tla. Tako da lahko pride do poškodbe gležnja ob pomanjkanju koncentracije in utrujenosti. Čip se vrne ob prihodu v cilj, kjer se dobi lepa spominska medalja. Na koncu pa se gre še z bonom na testenine v gostilno na Kaptolu, je zelo ustrežljivo osebje in tudi dobro pripravijo hrano. Ker je tek v nedeljo je zelo malo ljudi v centru mesta tako, da ni težko najti brezplačnega parkirnega prostora. Samo vreme je bilo lansko leto zelo prijetno, sončno in ravno prav toplo. Želim si da bo takšno vreme tudi letos. Če se pojavi še kakšno vprašanje kar na dan z njim!
 MARDUK
quote]
Mene bi vprašal :D
Midva z možem sva šla lani že en dan prej, da sva dvignila štartno številko in se udeležila "štrukla parti" v Mestni kavarni. To mi je nekdo povedal, sicer sploh ne bi vedela. Bilo je veliko bolje organizirano kot naša testeninka, upam samo, da recesija letos tega ne bo oklestila.
[/quote]]

Kje pa se nahaja ta mestna kavarna oziroma ob kateri uri se začne ta "štrukla parti"?
 nana
MARDUK napisal/-a:Kje pa se nahaja ta mestna kavarna oziroma ob kateri uri se začne ta "štrukla parti"?

Če se spomniš, kje si lani dvignil številko, za njihovim hrbtom. Ali drugače, na trgu Bana Jelačiča z desne strani (če si obrnjen proti spomeniku). Midva sva bila tam okoli 19. ure.
A nisi šel tja zjutraj na kofe? :)
 MARDUK
nana napisal/-a:Če se spomniš, kje si lani dvignil številko, za njihovim hrbtom. Ali drugače, na trgu Bana Jelačiča z desne strani (če si obrnjen proti spomeniku). Midva sva bila tam okoli 19. ure.
A nisi šel tja zjutraj na kofe? :)

Ne pijem kave :D verjamem pa da je tista kavarna ena najdražjih v "lepi njihovi" :)

Bom si letos splaniral, da pridem dvignit številko okrog 7 zvečer in da se še malo ustavim na neuradnem "štrukla partiju"

Hvala za info :)
 nana
MARDUK napisal/-a:
nana napisal/-a:Ne pijem kave :D verjamem pa da je tista kavarna ena najdražjih v "lepi njihovi" :)

Cena ni nič pretresljiva :)
Evo,tudi jaz prijavljen... na 42.195...se vidimo.

Najdel sem rešitev da mi bo LM resnično 100-ti...črtal sem Mnišek iz seznama opravljenih maratonov...ker ni klasičen maraton,je 50 km.
dragons napisal/-a:Kolikor sem razbral iz razpisa letos ne bo možno na dan tekme plačati startnino !!!

Piše:
"Podizanje startnih brojeva: Trg bana Josipa Jelačića, Zagreb

* subota 10.10.2009. od 8-19 sati (hrvatski natjecatelji)
* nedjelja 11.10.2009. od 7-8.30 sati (podizanje brojeva dozvoljeno za inozemne natjecatelje kako i hrvatske natjecatelje koji su startninu uplatili na žiro-račun organizatora do petka 9.10.2009. u 15 sati)"
a za ostalo pitaš organizatora :D
Včeraj sem pisal organizatorju, glede plačila štartnine v nedeljo na dan teka. dobil sledeči odgovor - slaba ne!

U nedjelju više nema plaćanja startnine, to možete napraviti ranije na
>> ovaj broj žiro računa i naravno s tom potvrdom podići startni broj u
>> nedjelju(obzirom da ste van Zagreba).
2360000-1101523346

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA