Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Ma kar se razdalje rekreativnega teka tiče jaz sploh ne razumem organizatorjev.

Če imaš progo dolgo 9,5 km, navedeš to razdaljo v razpisu in basta. Če pa hočeš točno 10 km, pa se zadeve lotiš tako kot Janez Ferlic na zadnji Kranjskogorski desetki in jo točno izmeriš.

Še dobro da so za maraton uvedli certificiranje prog, ker drugače bi razni organizatorji...
*ajda* napisal/-a:Že lani je v razpisu in v prijavnici pisalo 10km, dejansko pa je bila proga dolga 10`5km. Tako da, vprašanje, če bo letos proga dolga točno 10km, vseekakor pa tam nekje.

Na razdalji 10 km je brez težav mogoče pridelati 0.5 km dodatne kilometrine, ker se ni mogoče držati idealne linije. Zato jaz ne bi trdil koliko je dolga proga.
Če se komu ljubi lahko poklika kak spletni zemljevid ;).
luzr napisal/-a:
*ajda* napisal/-a:Že lani je v razpisu in v prijavnici pisalo 10km, dejansko pa je bila proga dolga 10`5km. Tako da, vprašanje, če bo letos proga dolga točno 10km, vseekakor pa tam nekje.

Na razdalji 10 km je brez težav mogoče pridelati 0.5 km dodatne kilometrine, ker se ni mogoče držati idealne linije. Zato jaz ne bi trdil koliko je dolga proga.
Če se komu ljubi lahko poklika kak spletni zemljevid ;).

Jaz sem naklikal 9,47 km.

Mislim, da do deset ne bo zneslo, bomo videli, kaj bodo tudi ure pokazale po tekmi.

Se vidimo na ljubljancu - končno spet ena tekmica po dolgem cajtu.
LP
shash, očitno si ti spet IN. Dolgo se nisi javljal. Sedaj pa napoveduješ ponoven nastop. Evo lahko probaš že jutri na TF10-ki. Premiera pred ljubljancem.
klemens napisal/-a:Če pogledate malo bolje traso na uradni spletni strani ljubljanskega maratona, boste opazili, da poteka po Tivolski in ne po Prešernovi cesti!

A je napaka na karti ali v opisu? :?

Popravek: sem še enkrat pogledala tudi opis - in po novem res piše Tivolska.
Nazadnje spremenil spela*, dne 21 Avg 2009, 21:01, skupaj popravljeno 1 krat.
ko sem gledal 14 dni nazaj je bila trasa vrisana po prešernovi in tudi proga opisno je pisalo šubičeva prešernova.
skoda ker si nisem slike shranil za dokaz in tudi proga za rekreativni tek je pisalo 9 km.
Skratka lahko pričakujemo še kako spremembo proge, ker zgleda, da še trasirajo optimalne rešitve. :mrgreen:
Ja, ampak če primerjamo obe sliki je pa sedanja trasa krajša od tiste, ki naj bi bila dolga 9km in so jo že zbrsali. Glede na to, koliko je od označbe za 9km še do cilja...
Saj zato pa pravim, da naj v razpisu rekreativnega teka popravijo še dolžino in napišejo točno koliko bo (po idealni liniji seveda :wink: ).

Drugače bomo še pri (pol)maratonu začeli dvomiti... :roll:
AVI napisal/-a:...mislim, da bi večino težav rešili, v kolikor bi pri končni razvrstitvi upoštevali neto čas....

Točno to je bil predmet nedavne debate. Sicer ne vem, kako je z maratoni v tujini, ampak glede na merjenje časa s čipi, je uvrščanje tekačev z upoštevanjem bruto časov čista neumnost, saj so velikokrat z boljšim mestom nagrajeni tisti, ki imajo močnejše komolce in ne hitrejše noge. Konec koncev je tvoj dosežek čas, ki ga porabiš za progo in po moje je edino to merodajno. Absolutno bi bilo dosti manj prerivanja na štartu, kar je glede na potek nove trase še kako pomembno.
Vreme napisal/-a:
OPOZORILO: Limit prvega kroga na 42 km je 2 uri in 15 minut.

Zen tekači pa očitno niso (nismo) preveč dobrodošli!!!! :evil:

Kaj se ti sekiraš :lol: itak že sedaj šibaš manj :clap: od Garde se boš pa spočil.
Bruto in neto časi,...vedno debata brez konca.....vsak ima svoj prav. :argue:

Dejstvo pa je, da je vedno bil in bo zmagovalec tisti, ki prvi prečka ciljno črto. :clap:

Tudi Matic Osovnikar je letos zamudil na štartu, pa se mu zaradi tega ni štel "neto čas" in s tem boljša uvrstitev. :(
Kitajka na včerajšne maratonu celo tekmo ni bila v ospredju in ji tudi ni bilo potrebno misliti ali ima katera tekmovalka za njo boljši neto čas ali ne. Verjetno bi pa lahko tekla hitreje, a ji ni bilo potrebe in se je držala vodilne. Par km pred ciljem je pa potegnila in zmagala.
lenči napisal/-a:
Vreme napisal/-a:
OPOZORILO: Limit prvega kroga na 42 km je 2 uri in 15 minut.

Zen tekači pa očitno niso (nismo) preveč dobrodošli!!!! :evil:

Kaj se ti sekiraš :lol: itak že sedaj šibaš manj :clap: od Garde se boš pa spočil.

Šibam že šibam ,a ne tako da bi lahko brez truda prišel v limitnem času skozi prvi krog. Se pa sprašujem kdaj bodo odprli ceste in seveda pospravili okrepčevalnice. A to pomeni,da bo po 4urah in 30min vsega konec????
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 18

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA