prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...

Katero znamko tekaške ure (največ/najraje) uporabljate?

Garmin
45
38%
Polar
49
41%
Sigma
10
8%
Suunto
8
7%
druga znamka
3
3%
ne uporabljam tekaške ure
4
3%
Ko berem ameriške forume, je videti, kot da velika večina uporablja Garmine. Tudi na TF je nekako največ govora o Garminih. Ko tečem, pa se mi vseeno zdi, da pri tekačih največkrat vidim Polarje. Tako da me čisto iz firbca zanima, katere znamke je pri nas največ v obtoku. Pod opcije sem v seznam dal štiri najbolj razvpite/razširjene znamke. Če jih uporabljate več različnih, odklikajte tisto, od katere bi se najtežje ločili.
Jaz uporabljam tako Garminovo 305-ko kot Polarjev monitor srčnega utripa S725.

Prvega samo na daljših tekaških treningih, na smučarskem teku, daljših pohodih in občasno na kolesu. Torej, predvsem takrat, ko želim izmeriti pretečeno (prevoženo) razdaljo in to pogledati še na karti ali na Google Earth.

Polarja (različne modele) uporabljam že več kot 7 let in to na vseh, ampak zares prav na vseh treningih in tekmovanjih. To velja za vse športe. Je moj stalni spremljevalec in ga za enkrat ne menjam za noben monitor srčnega utripa kakšnega drugega proizvajalca. S pomočjo polarja predvsem nadzorujem utrip in vmesne čase na treningih in še posebej na tekmah. Praktično za vsa leta nazaj imam na računalniku prenešene vse podatke s polarja, kar mi omogoča analizo in primerjavo rezultatov.

Lp, Matjaž
Jaz imam Sigma pc 14, stara je pa že kakšnih 6 let. Dokler bo delala jo bom še kar imel, potem bom pa verjetno kupil nekaj z več funkcijami. Čeprav se mi zdaj zdi da jih sploh ne potrebujem, saj se bolj kot na uro zanašam na lastno počutje in občutke. Uporabljam samo štoparico, da približo vem tempo, saj mam razdalje kolikortoliko natančno izmerjene. Malo računanja med tekom pa tudi ne škoduje :)
spela* napisal/-a:Čuj, Zdravko, ka pa te ti rabiš uro?
(A ni vse v glavi? :D )

Čuj, vse je v glavi!
Brez ure pa sploh ne bi vedel, če sem hitrejši od tebe, ali pametnejši :D
Ura mi pove, da sem hitrejši :wink:
ZdravkoC napisal/-a:
spela* napisal/-a:Čuj, Zdravko, ka pa te ti rabiš uro?
(A ni vse v glavi? :D )

Čuj, vse je v glavi!
Brez ure pa sploh ne bi vedel, če sem hitrejši od tebe, ali pametnejši :D
Ura mi pove, da sem hitrejši :wink:

Jaz za to ne rabim ure. :D :oops:
A ti da ura tudi odgovor na drugo vprašanje? :mrgreen:

(Da ne boste rekli, da samo smetim temo, še odgovor na vprašanje v naslovu: Garmin Forerunner 50.)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA