Tjaša napisal/-a:Hojla začetniki!
Koliko od vas se bo prvič udeležilo 8 km teka v Sežani in koliko časa že trajajo vaši tekaški začetki.
Sama načrtujem Sežano kot prvi cilj v letu 2004, in bom imela do takrat nekje okoli pol leta teka za seboj, v povprečju 20 km tedensko. Sliši se malo, a sem pri treningih kar pridna. Upam, da mi bo uspelo, čeprav je moja samozavest pri teku še zelo na nizkem nivoju. Veliko bi mi pomenilo, če bi se za tek odločil še kakšen začetnik.
Hoj, stari mački, ali je Sežana sploh primerna za nas začetnike?
Pozdravček,![]()
Bova kar skupaj tekla na 8km v Sežani!
Pa glede na tvoje teke, se nimaš kaj bati, da ne bi zmogla! Jaz sem lani začel 1. julija (po moji diplomi, ko sem bi res zavaljen, pač dva meseca le hrana in sedenje za računalnikom). Od začetka ni šlo več kot 4 km, vendar po 5x na teden. To je počasi naraslo na 7 km, 3-4x na teden. Tako sem se prijavil na Ljubljanski maraton, kjer sem presegel vsa pričakovanja in z lahkoto pretekel v zame zelo solidnem času. Torej v 4 mesecih po okoli 20km na dan je bilo to brez problema. Je pa res, da sem cel mesec cincal tako kot ti, ker nisem vedel kako to zgleda. Vendar pa se je vse odkupilo z občutki na cilju.
Jaz imam letos namen prelaufati 21km, vendar do Sežane še ne bo to v igri, ker je zdaj pozimi mnogo premalo laufa. 8km se mi zdi pa zelo lepa razdalja in bom verjetno kar šel tja!