Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Po odgovore je potrebno v Maroko in to najbolje z agencijo Prestige, ki ima sedež v Kranju :shock: Ti dve lokaciji, pa imam vnešeni v eTrexu! Vse ostalo je misterija zaradi katere se ponoči zbujam totalno preznojen! V začetku sem mislil, da zaradi slabo organiziranih volitev v Afganistanu. Kasneje sem dojel, da se vztrajno pojavlja nek hrib, ki meče senco na moje sanje. Še isto jutro, po zajtrku (pomemben podatek) sem dojel, da me preganja Storžič, ki ga porivata Žine in JanezU :shock: Nobenega Karzaija, tudi ne Abdullah Abdullaha......Storžič pa tadva modela :wink:
Tolk o tem, da je počitek pol treninga :?
matej ,da se ti v sanjah ne prikazuje tudi nov gps,kajti pokrovitelj GARMIN bo tudi v soboto podelil kar nekaj modelov(prijavi se za colorado).točke bodo vnešene,sicer pa je to tvoj teren in starega z res pravimi KT-ji kar prodaj (vnesi še pumpa pub preddvor 10x2 :drink )LP vsem neučakanim trekerjem ju
mam nekaj vprašanj glede na to da se bom trekinga udeleživ prvič!!
a so palice dovoljene?
a morš pjačo imeti sabo(ruzak) a so ket kšne okrepne točke??
a so tisti zemljevidi dovol jasni k vsi neki sanajo od enih garminov???

hvala za odgovore!!!
no pa še tole me zanima!

Tekmovalci morajo imeti vedno s seboj obvezno opremo (ki je določena v razpisu posameznega tekmovanja), katere vsebino lahko organizator preveri kjerkoli v toku tekme.

kva nj bi bla ta oprema!!!
Pozdravljen elingr in vsi drugi ljubitelji tekmovalnega trekinga.

Odgovarjamo na nekaj vprašanj in namigov:

1. Karte / orientacija

Na trekingu je potrebno le osnovno znanje orientacije, predvsem za izbiro poti in (večinoma)ne za iskanje kontrolnih točk. Gre preprosto zato, da se npr. na razpotju prav odločiš ipd. Tekmovalci dobijo dobro topografsko planinsko karto z vrisanimi planinskimi potmi, vendar sama trasa trekinga ni vrisana (so le kontrolne točke), udeleženec pa si sam izbere pot od ene do druge. Če so težave s tem, predlagamo dvojice ali "šlepanje"

2. Garmin / kompas

Čeprav je Garmin letos sponzor lige, to ni nikakršno "tekmovanje v tehnologiji navigacije" in le-ta naprava nikakor ni obvezna in ni nujno potrebna za uspešen nastop. Veliko je dobrih tekmovalcev, ki garmina ipd.elektrnske navigacije sploh ne uporabljajo ali le izjemoma. Obvezen pa je kompas, ki nam lahko pomaga in je lahek, enostaven in poceni.

3. Obvezna oprema

Potrebno je imeti 10 kosov obvezne opreme (karta, kompas, mobitel, astrofolija, prva pomoč, čelna svetilka, piščalka, opis poti in KT-jev, evidentni kartonček, os.dokument). Spisek te opreme najdeš na strani www.treking.si , to je tam, kjer si se prijavil na tekmovanje:
http://www.treking.si/sl/treking-liga-s ... prema.html
Vse skupaj je najbolje spraviti v majhen nahrbtnik, možen je pregled opreme na trasi ali nujno stanje, zato nikar na pot prez teh 10 kosov.

4. Palice

Palice so dovoljene in priporočene, niso pa obvezne.

5. Hrana in pijača

Po osnovnem načelu treking v sistemu STL ni nikjer oskrbovan, torej v osnovi ni od organizatorja moč ničesar pričakovati na sami trasi (razen toplega obroka v cilju). Včasih je dobra volja posameznih organizatorjev oz. se neobvezno želijo prikupiti, tako da vmes vendarle uredijo oskrbno točko. Računajte torej na samooskrbo!
Velika verjetnost je, da bo trasa speljana mimo kakega planinskega doma, gostilne ipd in se tam tekmovalci po želji ustavijo in oskrbijo.
Prav tako bodo organizatorji po vsej verjetnosti opozorili na mesta z vodo (izviri, potočki).
Vsekakor je torej potrebno vzeti s seboj nekaj hrane in pijače, da se glih ne scaga zaradi tega.

To je torej teoretičen del, praksa nas čaka v soboto...in le kar brez strahu pridte na treking, ki sploh ni tok strašen, kot morbit zgleda. 10 km v enem dnevu zmore vsak...

LP za stl jk
vse je pod kontrolo,tudi dve kontrolni točki sta že postavljeni :D ,sicer pa se nočemo že s 1.tekmo zameriti trekerskim prijateljem,zato bo proga dokaj lahka,ultra 10 kt,pohodniška 5 kt,prav tako aktivna. gsp kt bodo na netu jutri popoldne,tako da zjutraj ne po nobene panike(kavica v hotelu)ob 9.00 pa prvi start utrašev,9.30 pohodna.nekaj živih kontrol,sicer pa novi perforatorji. upamo,da tudi vreme ne bo ovira,sedaj počivajte,prekotrolirajte obvezno opremo in ne kličite preveč prijateljev,ki traso poznajo :D :D vse bo jasno jutri,čisto vse pa v soboto po 12. uri lp ju
Sebi napisal/-a:...samo še vreme naročite, pa bo vse "tuto kompleto" :clap:

Vreme je sicer naročeno, ampak dostava je zelo nezanesljiva...

Vremenska napoved za soboto je res slaba. Aladin napoveduje ravno v ključnih urah trekinga največ dežja. Trase potekajo v gorskem svetu in še posebej del trase za ultraše poteka po izpostavljenem terenu, kjer je v primeru nevihte nevarnost udara strel povečana.

Zato resno razmišljamo o prestavitvi trekinga na nedeljo. Trenutno še čakamo odgovor dežurnega meteorologa. Glede na vse zbrane informacije bo na spletni strani http://www.treking.si in na elektronskih naslovih prijavljenih najkasneje do 12:00 objavljena informacija o tem ali treking ostaja v soboto ali pa se prestavi na nedeljo. Prosimo, da spremljate navedno stran in upamo da se vidimo tudi v primeru prestavitve trekinga na nedeljo!
lpŽ
Eno vprašanje od tehnično neizobraženih dinozavrov: Kaj lahko naredimo s temi točkami, ki so na netu, a se jih da videt na karti (kako?, da ne bi z ravnilom risal po atlasu slo). Sem probal naložit v my garmin pa javlja napako. A se jih da nekako naložit na 405-ko ali ta model tega ne podpira?
LP Martin
večno mlad napisal/-a:Tudi sam sem imel namen priti na pohodniško-dvojice, pa sem glede na vremensko napoved, od tega odstopil. Če bi bilo pa v nedeljo je pa vse drugače in bi sebe in najdražjo tudi prijavil-pa drugič.

Ni problema. Pridi in vaju bomo prijavili.

želva napisal/-a:Eno vprašanje od tehnično neizobraženih dinozavrov: Kaj lahko naredimo s temi točkami, ki so na netu, a se jih da videt na karti (kako?, da ne bi z ravnilom risal po atlasu slo). Sem probal naložit v my garmin pa javlja napako. A se jih da nekako naložit na 405-ko ali ta model tega ne podpira?
LP Martin

Mislim da 405-ka ne požre datoteke v formatu gpx. Če veš v kakšnem formatu se da uvažati točke v 405 bomo poskušal datoteko ustrezno zapakirat in ti jo pošljemo na mail.

lpŽ

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA