prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Anderton
Živjo! Med prebiranjem tem glede merilcev srčnega utripa sem našel mnogo koristnih podatkov. Tako sem spoznal, da poleg Polarja obstaja še cela vrsta merilcev. Se mi je pa stvar kot začetniku (glede merilcev, ne teka da ne bo pomote) malce zakomplicirala saj sem zdaj v dilemi kot je zapisano v naslovu teme, čeprav sem naklonjen (še :twisted: ) Polarju . Finančno ne želim pretiravati saj sta mi po cenah najbližje Polar S410 in Suunto X3Hr (za kakšnega Timex imam zaenkrat cene le v $) torej bi šlo tam nekje do 60k.

Pa morda, da ne bi vlekel preveč na svojo stran, bi rad bolj izkušene in tehnično podkovane kolege na forumu povprašal ali so sploh ure teh proizvajalcev primerljive po funkcijah oz kombinacijah funkcij? Katera po njihovem nudi največ "bang for the buck" oz. najboljše razmerje med funkcijami in ceno? Katera ima največ uporabnih funkcij za tekače in je najbolj zanesljive, neobčutljiva na motnje in natančna? Ker mislim, da večina, ki bo kupila prvi merilec ne bo posegla za top modeli bi prosil tudi za kakšen konstruktiven komentar glede omenjenih modelov (in še kakšnega Timex pristavite :wink: ) ali predlog. Hvala!
Uporabniški avatar
 vidkul
Uf!
Tukaj je malo uporabnikov Timexov. Vsaj mislim tako. Tako se bom bolj osredotočil na Polar : Sunnto

Večina jih ima Polarje. Kajti primarna naloga Polarjev je da merijo utrip. Seveda so pa s časmo dodali še razne funkcije (višinometer), ki je tudi zelo uporaben.
Sunnto ima pa malo drugačno poslanstvo. Najprej je imel višinomer, kompas in termometer. To so nekako osnovne funkcije vseh Sunntotov, ki pa imajo glede na model določene modifikacije, odvisno za kaj je namenjen. Tako je Sunnto sedaj dodal tudi merilec utripa, tehnologija je Polarjeva. Torej bi nekako rekli da je Sunnto bolj primeren za pohodnike in ostale ljudi, ki jim pride višinomer in podobne zadeve prav. Zraven pa tudi merilec utripa. Pri Polarju je pa ravno obratno. Vsaj jaz tako mislim.
Je pa res, da je Sunntotov model X3hr najcenejši ki ima obe funkciji: višinomerja in merilca utripa. Naslednji model je že Polar S625x, če se ne motim.
Pri vseh vrhunskih športnikih ponavadi vidš da nosijo Polarje, pri alpinistih pa Sunntote. Ne, odločitev ni lahka.

Sedaj se moraš sam pri sebi odločiti za kaj, boš uro potreboval. Če večinoma za tek, bi ti jaz priporočil Polarja, če večinoma za hribe potem Sunntota. Če bi jaz imel na voljo 50k in bi se moral odločiti kaj naj kupim, bi se odločil za Sunntota, saj bi mi višinometer še kako prav prišel. Če bi pa imel na voljo okoli 80k bi bila pa odločitev zelo težka ali Polar S625x ali Sunnto X6hr. Obe uri sta vrhunski.

lp Vid

p.s. En Polar starejšega letnika ze prodaja za 25k in en Sunnto X3hr za 35k.
Uporabniški avatar
 guinness
sem noro obseden s suuntom;

Slika

leta `36 je mozakar po imenu Tuomas Vohlonen prvi izumil t.i. liquid-filled kompas. to je bilo rojstvo podjetja suunto. med drugo sv. vojno je oskrboval zaveznike (predvsem specialne enote, ki so bile takrat v povojih) s taksnimi instrumenti. potapljaske enote pa so ga vneto dodajale svojim instrumentom in ugotovile, da je stvar nadvse koristna. v `70 letih so zaceli izdelovati prav taksne potapljaske instrumente in vsled kakovosti in zanesljivosti postali vodilni na tem podrocju. razvoje je sel dalje in v `80 ponudili prve potapljaske "racunalnike". za potrebe jadralcev pa so zaceli izdelovati tudi, se sedaj, v natancnosti in zanesljivosti neprekosljive elektronske kompase.
tu nekje je na svet privekal "polar", prav tako finsko podjetje, ki je zacelo s svojimi merilnimi instrumenti pravo revolucijo v medicini in sportu.
v `90 se je suunto zopet vrnil na kopno in, predvsem alpinistom, ponudil odlicni rocni instrument vector. fantje, ki smo bili siti nenatancnih casio-v in pokvarljivih ameriskih avocetov smo model pograbili z obema rokama in kljub svoji velikosti se nam je priljubil s svojo robustnostjo, natancnostjo, zanesljivostjo in prijaznosti do uporabnika (user replacment battery!)
kaj se je dogajalo naprej pa veste. jest ne pogledam nobene druge znamke vec
.
.
.

:D

p.s. leto ali dva nazaj sta podjetja staknili glave in se dogovorili, da bo suunto polar oskrboval z "barometri (visinomer)" in kompasi, medtem, ko polar svoje merilce srcnega utripa uspesno vgrajuje v suunto instrumente.
zdaj ze ves kaj rabis?
 Anderton
Hvala za odgovore, predvsem za to kakšno filozofijo ima posamezen proizvajalec. Je zelo pomagalo.

Zanima me pa ali ima kdo v Sloveniji že kakšen Timex Bodylink :shock: komplet ali model 5C411? Oba sta izredno zanimiva, dobro opisana na heartratemonitor.co.uk strani pa še cena je ful ugodna. Kako se kaj obnese in deluje?
Nazadnje spremenil Anderton, dne 04 Sep 2004, 16:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 kemc
Živjo!

S kolegom sva na začetku leta že letala okol in iskala ker bi mel boby link. Lahko si ga ogledate pri dobavitelju teh reči in sicer pri emoniobali koper v njihovi poslovalnici kar na verovškovi. Sam prej je treba poklicat, da se dogovoriš. Ga pa nosi eden izmed zaposlenih.

Lp!
 Anderton
A kdo ve kolko da Potočnik ali pa Intact popusta na gotovino oz. avans in če si član športnega društva? A kdo ve za kakšne akcije v Avstriji glede Polarja?
Uporabniški avatar
 vidkul
Tja 10% do 15% mislim da ne bi smelo biti problem. Samo malo moraš postokat, kot ponavadi :D

lp Vid
 Anderton
Kul, hvala za informacije Vidkul! Bom fejst stoku (a da še študentski popust? :lol: ) in če bo vredu popust si bom najbrž kar Polarja 610i nabavo. A to velja za oba? Drugače sem slišal, da bi naj Kasnter&Öhler oz. Gigasport imela akcijo glede Polarjev ampak je nepreverjeno.
Uporabniški avatar
 vidkul
Lahko pa pa koga na Forumu prosiš, če ti da popust od Hervisa -15%.
Dobili so pa jih tisti ki so šli na Vršič al to šele bo?

lp Vid
Uporabniški avatar
 Filipid
Anderton napisal/-a:A kdo ve kolko da Potočnik ali pa Intact popusta na gotovino oz. avans in če si član športnega društva? A kdo ve za kakšne akcije v Avstriji glede Polarja?

Glede popustov pri nas je takole:
Intact ti ne da nič.
Potočnik ti da 10% če si član kakšnega društva. Pokazati moraš izkaznico, le tko zgolj formalno. Na gotovino je 5% popust. Bo pa pri Potočniku akcija v mesecu septembru za člane tekaškega foruma. Podrobnosti na tej strani: http://www.sportosplet.net/viewtopic.php?t=1045.
 Anderton
Živjo! Ve kdo mogoče kdo je eksluzivni ali glavni dobavitelj Polarja za Slovenijo? Mimogrede če koga zanimajo Timexi jih imajo v trgovinah Direndaj (ena je v pritličju Koloseja) in če sem si prav zapomnil imajo Timex Bodylink za cca 63000 (mislim da je kompleten z GPS in merilcem utripa). Emona ima trenutno (samo) tudi ta komplet ampak je tam cena 75000 :? . Ostali modeli bodo menda dosegljivi do konca leta.
Uporabniški avatar
 Filipid
Anderton napisal/-a:Živjo! Ve kdo mogoče kdo je eksluzivni ali glavni dobavitelj Polarja za Slovenijo?

Če se ne motim je to Intact.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA