Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Čeprav sem sprva imela v mislih, da bi se na tem teku udeležila polmaratona, sem si glede na razmere premislila in odtekla krajšo, 10-kilometrsko razdaljo.

Proga mi je bila všeč, makadam je trenutno zame idealna podlaga za tek, tudi temperatura je bila ravno prava, klanci so za popestritev - no, edino moj tempo še ni pravi, čeprav mi je šlo bolje kot v Domžalah (kar pa pravzaprav ni težko :oops: ). Garač mi je zelo prijazno delal družbo med tekom in vsake toliko časa vprašal, če sem v redu in če morda ni prehitro (garač, povedala sem ti sicer, koliko sem tekla v Domžalah, ne pa tudi, kakšen je bil takrat moj cilj, to pa zato, da me ne bi danes na progi bolj preganjal :D - tempo je bil ravno pravšnji zame, trenutno seveda :D ).

Kar nekaj TF-jevcev je bilo na stopničkah (oziroma: med dobitniki medalj, ker stopničk v resnici ni bilo :mrgreen: ), nekateri celo na prvih mestih v kategoriji. Čestitam! :laola :TF)
Medalje so zelo lepe in naslednje leto pridem tudi jaz ponjo. :lol:

Odločitev, da danes ne tečem polmaratona, pa je bila kar prava.

Nekaj fotografij:
http://picasaweb.google.si/1spela789/Te ... Deseniske#

Sem popravila link, po pomoti sem pozabila album označiti kot "javen", tako da prej niste mogli veliko videti. :oops:
Nazadnje spremenil spela*, dne 30 Avg 2009, 18:23, skupaj popravljeno 3 krat.
Ni mi žal da sem se danes udeležil tega teka.Kljub temu da je bilo kar veliko vožnje se je splačalo, saj sem bil zelo zadovoljen z svojim rezultatom.Tek je bil prijetno speljan po senci in res je bilo lepo teči.Tudi temperature so bile primerne.
Veliko okrepčevalnic je poskrbelo za to, da nismo dehidrirali.
Moj tek je bil veliko boljši od prejšnega vikenda na Bledu.Ampak na Bledu so bile res hude razmere za tek.
Čestitke vsem, ki ste se danes udeležili teka na eno ali drugo razdaljo.Predvsem pa čestitke zmagovalcem. :clap: :clap: :clap:
Pohvala tudi organizatorjem za lepo prireditev.Mislim da je minila brez napak.
Mogoče se naslednje leto spet vidimo.
LP
Ako sem opletal z jezikom pred prireditvijo, se sedaj spodobi in je pravično da pohvalim organizatorja za natančno izmerjeno progo, za veliko okrepčevalnic, veliko bogatih nagrad in nasploh fenomenalno organizacijo v vseh pogledih.....Čestitamo in pozdravljamo.

Tekel sem osebni rekord v malem maratonu, sicer bi bil na ravninski progi s tršo podlago sposoben še nekaj dodat ampak je že tako, da moram bit zadovoljen.
Tudi sam sem že tretjič tekel na Veroniki. Pozdravljam odločitev organizatorja, da je pripravil tek na 21,1 km. Vreme kot naročeno, okrepčevalnice zelo na gosto (pohvalno, ker ne moreš spraviti vase več kot tri požirke na eni). Domačini tradicionalno gostoljubni. Veronika je eden najbolje organiziranih tekov, kar jih poznam (parkiranje, proga, hrana in pijača, ...).

Aja, še nekaj o mojem teku. Popravil PB za 2,5 minute. Potem pa takoj domov v NM na kosilo.
Popoldne skok na Marathonovo stran in glej presenečenje: bil sem tretji v svoji kategoriji :D . Dobil bi medaljo, jaz pa doma... :| (shit). No, pa saj bo še prilika.

AljažZ-u pa najlepša hvala za fotografije.

Pozdrav vsem,
Robi
Sedaj imam čas, da se razpišem. Prej bi verjetno pol stvari pozabila. :D

Proga super. Sicer dosti razgibano površje ampak to smo vedeli že prej, tako da ni bilo problema. Na vsakem vogalu, kjer bi lahko zašli trak čez pot ali pa domačini, ki so nas usmerjali.

Da ne pozabim omeniti prijaznih domačinov.
Mene in mojo mami je neka domačinka spustila k sebi domov na stranišče. Saj veste, kako je pred tekmo. :oops: :lol:
In vse te dobrote, ki so jih domačini spekli za nas. Resnično lepo od njih.
Spodbujali so nas povsod. Meni je celo nekdo rekel po približno 5ih kilometrih: "Dajmo. Še malo!" Zelo lepo od njega, če ne bi imela pred seboj še cca. 15 km. :D

Na progi me je motila samo potka zadnji km (mislim, da je bila dolga približno 600 m), ko je bila gozdna pot s koreninami. Malce me je bilo strah za gležnje, da se ne bi spotaknila. Ampak smo šli pa malce počasneje tam. :mrgreen:

Nagrad za žrebanje je bilo ogromno (TF10ka še vedno zmaga :clap: ), ampak tudi tukaj so se zelo potrudili.

In seveda, pohvala TF-jevcem. :mrgreen:
Ne morete si predstavljati, kakšna spodbuda je to, ko te nasproti prihajajoči tekači spodbujajo. Prepričana sem, da mi je bilo zaradi vas veliko lažje. Hvala. :heart

usmiljeni_brat napisal/-a:Tekel sem osebni rekord v malem maratonu, ...

Jaz tuuuudi. :mrgreen:

Če sem kaj pomembnega izpustila se opravičujem. :oops: :D
Vse pohvale za odlično organiziran mali maraton. Potrditev moje teorije, da se v manjših okoljih da storiti zelo veliko z veliko truda in z precej manj denarja.
Hladilnih postaj je bilo več kot dovolj, pa še kakšna za rezervo, ki bi prišla zelo prav v vremenu izpred treh dni. Postregel sem si prav pri vsaki-da ne bi bil kdo užaljen. :D
Tudi malo drugačen priboljšek na koncu se je prav prilegel. Proga je bila obljubljeno razgibana, ob srečevanju smo si lahko zamislili trenutno uvrstitev.
Kljub nekemu tarnanju na začetku objave, se je jih tekme na 21,1 km udeležilo presenetljivo veliko. Konkurenca rekreativcev ki tečejo med 1:20 in 1:35 je bil huda.
Malo bom še moral potrenirati poziranje pred kamero, da špeli* ne pokvarim vseh fotk :wink: . Pač nisem navajen, boljše me je ulovit med tekom. :D

Organizatorji :laola
O hvala hvala....:)....madona nas hvalte...škoda da me ni bilo zraven. Mam v torek izpit pa še moji teki so bolj bogi, če priznam na 10k imam tolk kot rekreativci na 21k :(...ampak treniram dalje da se vam naslednje leto pridružim.
Je pa res fajn slišat, da je naš tek eden izmed najbolje organiziranih.
:laola
Jaz sem šel na 10-ko. Imel sem srečo z "oskubljeno" konkurenco na tej razdalji, saj so šli vsi boljši na polmaraton. Do obrata sem bil absolutno 3., na koncu pa v cilj pritekel 4., kar je sicer dobro, vendar pa je čas bolj tako, glede na moje dosedanje čase na tej razdalji. Če upoštevam organizatorjevo meritev točno 10km, sem tempo spravil le na 4:01. Če upoštevam mojo po uri 10,21 km sem bil na tempu 3:55. Ne glede na čas, mi je bila sreča namenjena za 1. mesto v kategoriji. S to letošnjo 6. medaljo za uvrstitev med prve 3 sem presegel svoj letni plan (v celem letu sem imel plan 5 medalj za uvrstitev).

Ena zanimiva ugotovitev: kljub malo in bolj slabim treningom ta mesec, sem še vedno sposoben držati dokaj hiter tempo 5 km, potem me zmanjka (na 5k sem imel npr. danes 18:50, kar je tempo 3:46).

Če se ne motim so medalje iz foruma prejeli: RoKo, Edo-brko, Urška Sonček, Maca, Marjana. Bravo vsem. (če sem koga pozabil, ga bom rade volje dopisal).
Pohvale in čestitke organizatorju za prijetno prireditev. Res smo se imeli fino. Pijače je bilo dovolj, vzpodbude tudi, proga je bila lepo speljana in še v klanec na 18ki so noge kar same tekle.

Smo pa imeli vsi srečo z vremenom. Ne spomnim se, da bi tekel na kakšnem teku v tako idelanih pogojih kot so bili v Kočevju. Vse bistro in sveže po dežju, vetrič ravno pravnšnji, naša telesa pa navajena na visoke temperature.

Dolžina proge je bila primerna, tako da so bile naše bojazni o prekratkem malem maratonu odveč.

Smo pa vsi po vrsti (verjetno je k temu močno pripomogla mikroklima) postavljali svoje osebne rekorde. Pa bi sprejel stavo (proti), da bi mi nekdo rekel pred tekom, da bom svojega odgriznil za dobre štiri minute.

Škoda le, da nisem ostal še dobre pol ure dlje, bi pokasiral še glavno nagrado, tako bo dal Franci za pir na naslednjem teku! :-)

Prava tekaška pravljica!

Lp,
Jru

p.s. Hvala vsem za objavljene fotografije in čestitke za vse sijajne rezultate!
Po včerajšnjem Teku na Tabor sem se udeležil še teka Veronike Deseniške...21km.

Iz Kopra sem prispel dokaj hitro (jaz,Arabo in njegova prijateljica)...prevzel številko...pozdravil številne prijatelje... ter čestital zmagovalcu TransSlo na velikanskem dosežku.
In začelo se je...po odličnem "tekaču prijaznem" vremenu...zelo lepa proga sicer razgibana toda ne preveč zahtevna (subjektivno mnenje)...okrepčevalnice OK in številne...označbe OK.
Zaradi številnih dejavnikov sem bil malo skeptičen v kakovostno izpeljavo svojega teka...no na tretjem kilometru srečam eno tekačico...se zapleteva v pogovor in ob medsebojnem spodbujanju pritečeva v cilj v zelo dobrem času...hvala NatašaP.

Glede organizacije lahko povem da je le-ta bila na najvišji ravni...za vse je bilo odlično
poskrbljeno pred..med..in po teku...Čestitke g.Lindiču in njegovem teamu.
Skratka odlično organizirana tekaška prireditev...priporočam.

TF-članom čestitam na odličnih uvrstitvah in majhnih osebnih zadovoljstvih.

Lepo je bilo...vidimo se tudi naslednje leto.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA