Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 nogi
Najprej lep pozdrav in zahvala vsem ki sodelujete pri debatah, marsikaj sem se naucil.

Stvar je taka, dolge proge zlahka tečem pod dobrim tempom ne da bi se bolj utrudil, ko pa na tekmi opravljam delo ki ga zahteva moje igralno mesto - to so maximalni šprinti 15-50m max ali zelo počasen tek, nekih srednje hitrih tempov je zelo malo skoraj zanemarljivo, se zgodi to da se tako močno zadiham in utrudim da dejansko zelo težko pridem do sape, kakor da bi se mi sapnik zožal in nisem sposoben vdihniti potrebno kolicino zraka - zelo čuden občutek in v tem trenutku nisem sposoben hodit kaj šele teči kakšnih 20-30sec dokler se ne umirim... Zelo kočljiva zadeva ki me košta kar par dobrih potez oz. zadetkov ker me skoraj zmeraj "zmanjka" ravno ko je treba zadevo zaključit kakor se pričakuje od mene :)

Pa zelo bi bil hvaležen če bi se našel kakšen stručko za te zadeve da bi mi sestavil kak trening da bom lahko individualno še delal na svoji pripravi :) hvala lepa in

lahko noč!

p.s. živim v bližini kodeljevega tako da če se najde kak veseljak ki bi mi bil pripravljen dati kak nasvet celo v živo bi bilo pa to še bolj super zakon špica špon!

p.s.2 star sem 21, visok 187cm, težak 75kg če kaj pomaga.. :D

ps.3 wow ker hud smeško :D :D :D :D :D ok zdej pa res grem, noč!
Uporabniški avatar
 Classix
Ekola...tako na pamet...ob 3 i kusur zjutraj...manjka ti intervalnih treningov, oziroma treningov za maksimalno obremenitev na krajših progah. Lahko pričakuješ še več nasvetov, jaz pa bi ti predlagal sledeče...
V iskalnik na tem forumu vpiši besedo intervali ali trening intervalov in odprlo se ti bo nebo. Pri treningu nogometa gre predvsem za krajše maksimalne obremenitve na krajših razdaljah, katere pa so pogojene z neko splošno telesno pripravljenostjo...če resno treniraš, v to ne gre dvomiti. Torej intervalni tekaški treningi. Z njimi boš prej ali slej tudi anuliral težavo z dihanjem po krajši maksimalni obremenitvi oziroma srčni utrip se bo hitreje spravil v meje normale.
Pri tvojem vpisu me moti sledeči navedek...to so maximalni šprinti 15-50m max ali zelo počasen tek,...pojasni...ali eno ali drugo, ali oboje. V naprej ti bo lažje svetovati.

LP
Matjaž
 nogi
Aha, hvala lepa sem ze prebral marsikaj o intervalih pa nikjer nisem zasledil nic kar bi pokrivalo debato o intervalih pod 400m.. Pa oboje je in maximalni šprinti in lahek tek, slednjega dvomim da je treba trenirat ker po sprintih se mi vrti in ne po joggingu :)
 luzr
:?
nogi napisal/-a:prebral marsikaj o intervalih pa nikjer nisem zasledil nic kar bi pokrivalo debato o intervalih pod 400m..

V tem forumu gotovo kaj piše o tem. :mrgreen: Ker se spomnim kaj smo pisali.
Prejšnji teden na Kodeljevem sicer nisem delal intervalov, ker sem šprical, sem pa zato teden prej oddelal 50, 100, 150 metrske. Seveda približno, ker nisem profi.

@Classix: A ti pišeš v nočni? Ne-povedat-šefu press. 15 do 50 metrski šprinti so za aportiranjem žogice, sicer pa nazaj "lagano"...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA