Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Po dveh letih sem se zopet vrnil na mesto svojega prvega triatlona. Čeprav sem planiral udeležbo na olimpiku, sem se nazadnje zaradi veselega družinskega dogodka :D in s tem pomanjkanja treninga raje udeležil krajše variante. Sicer me je zjutraj kar malo skrbelo, ko sem pogledal na termometer, zato je bila torba polna toplih oblačil. No nazadnje je bil strah odveč, edino prsti na nogah so se ogreli šele do polovice teka.
Uradno me sicer ni med uvrščenimi (??!!!) :--( , a štoparico sem ustavil na 51:40, kar je PB na Bledu (skoraj 13 min bolje od prvega poskusa!). Upam, da bo organizator odpravil težave z rezultati, saj poznam še dva, ki jima je uradni časomerilec dodal kar nekaj minut...
Čestitke vsem olimpikom :clap: , drugo leto sem definitivno z vami.

Kde kdo čez 14 dni na sprint v Koper?
admiral napisal/-a:(Se vnaprej opravičujem, če ste tole že obdelali v kaki drugi temi..)

A ni čudno, da sta bila ob istem terminu kolesarski Juriš na Vršič in triatlon na Bledu ? :o

Saj nista bila. Vršič je odpadel...
spela* napisal/-a:Samo vprašam: glede na vreme, a vas ni nič zeblo v vodi in ko ste prišli iz nje?

Mene je iskreno rečeno zeblo le, ko smo v vodi čakali na štart. Kasneje imaš preveč dela s plavanjem, iskanjem boje in izogibanjem drugim plavalcem. V menjalnem prostoru imaš spet ogromno dela z opremo, na kolesu pa imaš vsaj na Bledu ves čas vožnje opraviti s prestavljanjem, bremzanjem, rinjenjem v klanec (zelo razgiban teren)in tako spet ni časa, da bi opazila mraz. Tako je bilo pri meni na kratki razdalji. Na olimpiku si veliko dalj časa v vodi in na kolesu in verjamem, da se zaveš tudi mraza.

Sem pa opazila, da je bilo na Bledu veliko več TFjevcev kot sem mislila, le javil se nam ni nihče. Pa saj nas je bilo lahko prepoznati s TF dresi, ali pa ste preveč sramežljivi... Naslednjič pa le pridite zraven :D .

LP
Čestitke Mirotu in ekipi za odlično organizacijo. Bilo je fantastično le hladno vreme je malo oviralo. Mogoče bi bilo potrebno razmisliti, da se v prihodnje terminsko Blejski triatlon prestavi za kaksen teden dva prej.

Cestitke vsem tekmovalcem na vseh razdaljah. :clap:

Tukaj je pa si l ahko ogledate nekaj utrinkov in komentarjev kako smo samo prireditev doživeli v našem klubu: http://srk-celje.si/

Lp
Za spodbudo tistim, ki ste "počasnejši" ki bi si želeli prvič opraviti z olimpikom, pa se (še) ne upate, objavljam svoje pretekle rezultate na Bledu (Če zmore Razy, zmoreš tudi ti press) . 2007 je bil to moj prvi tratlon in sem še plaval ko mlin na veter in transfere delal dopustniško. Potem je šlo lahko le bolje. Če bi še letos popravil zadnji dve diciplini (T2 in tek), bi bilo že malo kičasto.
Letos mislim, da niso nobenega metali s proge, saj je zadnjeuvrščeni moški imel čas 3:21:05. Ženske so hitrejše (vse pod 3 ure).

xxxx plavanje transfer1 kolo transfer 2 tek Skupaj
2007 0:38:09 0:03:00 1:27:47 0:01:32 0:53:11 3:03:40
2008 0:36:23 0:02:39 1:26:54 0:01:27 0:50:45 2:58:09
2009 0:32:53 0:01:19 1:25:02 0:02:01 0:52:23 2:53:39

Ko gledam v svojo prihodnjost 2-3 let (želje) vidim pri plavanju še 4 minute možnosti napredka, na kolesu 10 minut in na teku kakšno minutko. Skratka, ko bom velik, bo pa morda šlo celo pod 2.40, naslednje leto npr. 2:49:00. Tako sebi za spodbudo si tu objavim tudi željo za naslednjo sezono :
2010 0:31:00 0:01:15 1:24:00 0:01:15 0:50:00 = 2:47:30
(minuta in pol pa za rezervo).
Niso ravno razultati za hvalit, meni pa so zelo všeč :wink:
P.s Tudi z moje strani čestitke organizatorju. Vse je klapalo, množica udeležencev, množica različnih tekmovanj. Logistično zahtevno. Lepo, da se uspe dobiti na isti progi profije in tudi takšne, ki delamo množičnost na teh dogodkih. Profiji so profiji tudi zaradi nas, ko se na progi vidi razlika. Tudi meni bi bilo zelo všeč, če ta dogodek ne bi bil na isti dan kot ultramaraton Celje Logarska. Je pa problem z avgustom, in organizacijo takšnih prireditev, to mi je jasno.
Pa morda bi lahko v Sloveniji organizirali še kakšen triatlon, ki bi bil prijazen tudi do rekreativcev. Pa kakšen polželezni za začetnike.
Nazadnje spremenil raziskovalec, dne 08 Sep 2009, 15:37, skupaj popravljeno 3 krat.
raziskovalec napisal/-a:Za spodbudo tistim, ki ste "počasnejši" ki bi si želeli prvič opraviti z olimpikom, pa se (še) ne upate, objavljam svoje pretekle rezultate na Bledu (Če zmore Razy, zmoreš tudi ti press) . 2007 je bil to moj prvi tratlon in sem še plaval ko mlin na veter in transfere delal dopustniško. Potem je šlo lahko le bolje. Če bi še letos popravil zadnji dve diciplini (T2 in tek) bi bilo že malo kičasto.
Letos mislim, da niso nobenega metali s proge, saj je zadnjeuvrščeni moški imel čas 3:21:05. Ženske so hitrejše (vse pod 3 ure).

xxxx plavanje transfer1 kolo transfer 2 tek Skupaj
2007 0:38:09 0:03:00 1:27:47 0:01:32 0:53:11 3:03:40
2008 0:36:23 0:02:39 1:26:54 0:01:27 0:50:45 2:58:09
2009 0:32:53 0:01:19 1:25:02 0:02:01 0:52:23 2:53:39

Ko gledam v svojo prihodnjost 2-3 let (želje) vidim pri plavanju še 4 minute možnosti napredka, na kolesu 10 minut in na teku kakšno minutko. Skratka, ko bom velik, bo pa morda šlo celo pod 2.40, naslednje leto npr. 2:49:00. Tako sebi za spodbudo si tu objavim tudi željo za naslednjo sezono :
2010 0:31:00 0:01:15 1:24:00 0:01:15 0:50:00 = 1:47:30
(minuta in pol pa za rezervo).
Niso ravno razultati za hvalit, meni pa so zelo všeč :wink:
P.s Tudi z moje strani čestitke organizatorju. Vse je klapalo, množica udeležencev, množica različnih tekmovanj. Logistično zahtevno. Lepo, da se uspe dobiti na isti progi profije in tudi takšne, ki delamo množičnost na teh dogodkih. Profiji so profiji tudi zaradi nas, ko se na progi vidi razlika. Tudi meni bi bilo zelo všeč, če ta dogodek ne bi bil na isti dan kot ultramaraton Celje Logarska. Je pa problem z avgustom, in organizacijo takšni prireditev, to mi je jasno.
Pa morda bi lahko v Sloveniji organizirali še kakšen triatlon, ki bi bil prijazen tudi do rekreativcev. Pa kakšen polželezni za začetnike.
Bravo Razy... :clap:
Razi, popravi samo zadnjo cifro... Ta pride 2014...
Meni se zdi tvoj napredek odličen. Kot pa mi pripovedujejo izkušeni, nam veteranskim navdušencem predvsem manjka na tisoče kilometrov na kolesu - kar je pa tudi najbolj zamudna postavka, saj časovno najbolj obremenjuje človeka, družino, tudi denarnico...

Glede polželezkota - Miro ga zelo resno najavlja za prihodnje leto. Molimo.
Razy, pa ne, da ti to resno, da si svoje plavanje izboljšal samo z gledanjem posnetkov? Jaz sem gledala tek na 10 km na svetovnem prvenstvu, pa mi na TF 10-ki ni to prav nič pomagalo. :( :lol:
Lep napredek, ni kaj. :clap:
spela* napisal/-a:Razy, pa ne, da ti to resno, da si svoje plavanje izboljšal samo z gledanjem posnetkov? Jaz sem gledala tek na 10 km na svetovnem prvenstvu, pa mi na TF 10-ki ni to prav nič pomagalo. :( :lol:
Lep napredek, ni kaj. :clap:

Hvala Špela*, malo je bilo tudi prakse, saj sem videno potem preiskusil, saj sem vsaj desekrat (in manj kot 15 krat) - do poletja le 2 x, letos šel tudi v vodo in vsakič preplaval vsaj 1000m.
Glavni recept pa je bil res google - geslo: free style swimming video, in tečnarjenje plavalcem (triatloncem) glede nasvetov. Razmišljam pa, da sem morda naravno ploven, kot drugi v neoprenu (vsaj nekje koristi kakšna kila več).
izzardly napisal/-a:Haha, pa saj ne more biti res, da je ena punca na kolesarskem delu triatlona za vsakogar imela skoraj za minuto boljši čas od Robiča :lol: . Rahlo dvomim.

Glede na ostale rezultate tekmovalke sem prepričan, da se je zmotila v štetju in je po prvem krogu zavila na menjavo :mrgreen: .

31 435 GOREČAN SAVO TEKAŠKI FORUM SLO 0:10:09 0:02:19 0:31:58 0:02:01 0:17:10 1:03:40 UM

Vidim, da sva z Razyjem postalila rekord v drugi menjavi, s kolesa na tek več kot 2 minuti :oops: .
Laufer napisal/-a:Vidim, da sva z Razyjem postalila rekord v drugi menjavi, s kolesa na tek več kot 2 minuti :oops:

Ja Laufer, sem obrazložil svoje težave. Za naprej pa predlagam, da tisti od naju ki prvi vidi triatlonske vezalke jih kupi za oba, kar nama prinese vsaj 20 sekund.
Laufer napisal/-a:
izzardly napisal/-a:Haha, pa saj ne more biti res, da je ena punca na kolesarskem delu triatlona za vsakogar imela skoraj za minuto boljši čas od Robiča :lol: . Rahlo dvomim.

Glede na ostale rezultate tekmovalke sem prepričan, da se je zmotila v štetju in je po prvem krogu zavila na menjavo :mrgreen: .

Verjetno :D . Pa saj tudi plavali niso vsi okoli boje, so si plavanje nekateri kar po svoje skrajšali. Ampak ker je končni namen triatlona za vsakogar, da se te kratke razdalje lahko kdorkoli loti, organizatorji verjetno niso bili preveč strogi pri (ne)upoštevanju pravil.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA