Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Loni
Naslov teme je pač tak, mene KAM ni videl, videlo me je Jezersko, čeprav start KAMa sem videla. Zjutraj sem tri mušketirje pustila na startu v Tržiču in to je bilo to. So tudi vsi prišli na cilj. Eni malo prej eni malo pozneje.
Moja malenkost je šla na varianto za softiče in kaj se je zgodilo - ker baje na Jezerskem GPS signala ni bilo kakih 1400 metrov (besede pristojnih, če kdo želi, lahko tudi črno na belem z žigom) :-- :-- :-- - aja, kaj se je zgodilo, baje imam nov pb na 10 km. In v stilu nekaterih forumašev odpiram novo temo - večno drugi.
Po dolgem času sem se uspela naklepetati z malim morjem TFjevcev, odspala eno kitico na vročem soncu, jedla dobro vegi pašto, ruknila celo nekaj pivu podobnega, pofotkala vse mušketirje, pa še kako mušketirko. In na koncu dobila še en kos izredno dobre torte z nagravžnim modrim okrasjem. Skratka, fajn je bilo, lahko je žal vsem tistim, ki vas je zavedlo namigovanje vremenarjev in gledanje v nebo. Smo se zato pa mi imeli bolj fajn.

Zdaj pa naj oni ta pravi pišejo dalje.

PS Pa še en :laola rojstnodnevniku.
Uporabniški avatar
 raines
Ja je blo kar luštno. Zaradi rahlih bolečin v kolenu in ogomnega strahospoštovanja do te prireditve me je že za trenutek zamikalo, da bi ostal doma. Po lazenju na Kofce pa sem si ves čas ponavljal kako butast sem, da se spustim v kaj takega. Kmalu sem ugotovil, da se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha. Pot se je poravnala in se prelevila v čisto uživancijo. Toplo sonce, hribovska travica in bučno navijanje goveda (le na določenih odcekih). V drugi polovici spet en vspon, vendar bol human (predvsem krajši) in malo več blata (v spomin na lansko leto). Nato pa spet uživancija do cilja. V cilju pa navdušenje nad samim sabo, saj sem "pretekel"(med drugim tudi tekel :D ) svoj prvi gorski tek. Prav ponosen sem nase!

Seveda pa ne smem pozabit na dobro družbo (TF-jevcev itak), še posebej bi se pa zahvalil Rosiju, ki me je celo pot pridno poslušal!

Drugo leto upajmo, da se spet vidimo!

lp
 MIHEC
Jaz sem tekel ta prečudoviti gorski teg drugič. Lani je bilo prvič in je bil moj glavni cilj, da pridem v cilj. No, letos pa sem si želel, da bi izboljšal lanskoletni rezultat (nekaj čez 4 ure in 20 minut). Zato sem imel kar veliko tremo in nisem bil tako sproščen kot lansko leto, saj sem bil obremenjen z rezultatom. Že na Kofcah se je pokazalo, da sem bil 10 minut prej, nato pa sva s kolegom samo dodajala (se mu zahvaljujem). Vse je bilo OK do malo čez 25 KM oznake, ko sem zvil desni gležen (mislim, da sem slišal celo pok v gležnju). Nisem vedel, kaj naj storim - kolegu pa sem rekel da naj gre naprej. Hotel sem odstopiti, pa sem vendarle zbral voljo in gležen se je nakako "postavil nazaj", čeprav je močno otekel. Uspelo mi je ujeti kolega, s katerim sva skupaj pritekla v cilj. Kljub vsemu sem izboljšal lanskoletni rezultat za malo več kot 35 minut (3.46).

Sedaj pa me vedno bolj boli gležen in ga mažem z gelom v upanju, da se izognem zdravniku in da bo jutri bolje - ali ima kdo kak pametni nasvet?

Drugače pa je moja edina pripomba organizatorju, da so bile okrepčevalnice preveč narazen. Menim, da bi morali katero od lanskega leta pustiti, predvsem zaradi vode.

Drugače pa še enkrat, čudovito - to je res poseben tek, vsaj zame. Čestitke vsem, ki ste ga uspeli premagati.
Uporabniški avatar
 ROSI64
Teden se je začel bolj slabo, :( (poškodba obeh stegenskih mišic), a se je teden počasi premikal na bolje in do petka mi je uspelo sanirat obe mišici (no skoraj), saj sem ob dotiku čutil bolečine še danes pred startom.

Veliki HVALA gre Loni, :clap: saj se mi je ponudila, da mi lahko odpelje avto iz Tržiča na Jezersko. Kako velik luxus :D je to, ko imaš avto na cilju z vso potrebno opremo (vodo za tuširanje, za preobleč, regeneracijski napitek,...) Loni, še enkrat velik HVALA. :clap:

Iz Ljubljane sta z nama šla še tini in avi, a za nazaj samo tini. avi pa kot je v njegovem ritmu življenja, kjer vedno nekam hiti in leti, :lauf: pa naj bo to na teku ali kakor drugače, se mu je tudi danes mudilo in sta z Andrejo kmalu odhitela s cilja novim avanturam naprej. Kljub brzini, me je pa vseeno počakal, da sem prišel skozi cilj in mi še čestital pred odhodom. :D

Da sem se udeležil tega teka, gre veliki HVALA Marjanu, :clap: ki me je prepričal, da sem sposoben odteči ta maraton in mi tudi strokovno pomagal z nasveti. Nasvete mi je delil tudi avi. Hvala obema. :clap: To je bil namreč moj prvi gorski tek, oziroma kar maraton. :D

Hvala tudi raines-u, ki mi je delal družbo večji del teka in me pri tem spodbujal, čakal in mi vlival voljo vse do cilja, ker bi lahko on na njegove sposobnosti prišel kake pol ure prej v cilj, a je požrtvovalno vztrajal z mano. Meni je namreč pri 20km prišla velika kriza, ki se jo vse do cilja nisem mogel rešit. Ni pomagal noben gel, ne juha, ne slana voda, niti vse dobrote na okrepčevalnicah,...telo je bilo brez moči. Očitno je velika količina pretečenih km na treningih naredila svoje in telesu bo treba dati kakšen dan za počitek. Je pa res, da so moji teki večinoma po alsfaltu in je tudi to pripomoglo pri utrujenosti. Je pa glava bila celo tekmo na mestu, tako da sem pretel skozi cilj zadovoljen s časom 4:48:48 in sklenil, da se na ta tek še vrnem. :D

Hvala vsem tekačem TF in ostalim za prijetno druženje po teku. Vsem dobitnikom medalj iskrene čestitke. Organizatorju za dobro organiziran tek in prijaznost pred, med in po teku, pa tudi en dan prej na testeninki. Rollback-u pa še enkrat VSE NAJBOLJŠE ZA ROJSTNI DAN in hvala za pijačo.
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Jest ne verjamem vremenarjem nikoli več! Smo miselni jt plezat, pa je bla slaba vremenska napoved. Eto in nisem bil ne na KAM-u in ne hribih!.Me prov briga če me naslednjič v hribih ubije vreme. I dont care. Jest grem in se ne oziram več na bedne napovedi. Ja res prov vseen mi je. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Čestitke vsem za pravilno določitev za nastop na KAM-u.
Uporabniški avatar
 ROSI64
Sem te pričakoval na teku Bojan. Vreme smo imeli super. Ker je pri čakanju na start postajalo vedno bolj vroče med tekači, je nekaj kapelj poskrbelo da nismo že pred startom zakuhali. Potem se je pa vreme zjasnilo in imeli smo lep sončen dan s primernimi temperaturami. Lahko ti je žal. Popravni izpit lahko izvedeš šele drugo leto. :D
 JohnK
Prvič sem se udeležil teka od Tržiča do Jezerskega, letošnjega KAM-a (zaradi čudovitih opisov udeležencev preteklih SAM-ov). Zadovoljen sem s svojim opravljenim tekom in doseženim rezultatom.
Celo zmaga naših košarkarjev pa me ne more spraviti v dobro voljo, katero so mi zagrenili ORGANIZATORJI današnjega KAM-a.

Vabili ste me z naslednjimi besedami:
Okrepčevalnice: vsake 3 do 5km-Završnik, Kal, Kofce, Šija, Pungrat, nad Tegoško planino, Sp. Dolga njiva, Zg. Dolga njiva, Pečovnik, Virnikova planina, Jezersko. Na okrepčevalnicah bo na voljo voda, isotonični napitki, energijski geli, sadje, prigrizki…
Sam sem preživel vsa pomanjkanja napovedanih okrepčevalnic, manjkajoče pa smo pogrešali vsi, še najbolj tisti, ki so se malo bolj matrali, da so s progo opravili. Povrhu vsega je za tiste malo manj hitre, še na obstoječih, zmanjkovalo in zmanjkalo vsega, prav vsega, razen suhih rozin (ma gredo brez tekočine zelo težko po grlu).
Tista zadnja (Jezersko) pa ni premogla niti koščka sadja ali obljubljenega prigrizka. Zgolj malo zelo razredčenega izotoničnega napitka in vode!!! Halo in za to so nas obrali za celih 25 evrov. Dobro so nas nategnili, če nas bodo še kdaj ...

Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj: Na ciljnem prostoru na Jezerskem ob 15.00.

Razglasitev se je začela s celourno zamudo in še ta brez predhodne objave rezultatov in tako brez možnosti pritožb. Ob obvestilu organizatorju, da je naredil napako pri razglasitvi rezultatov v ženski kategoriji, pa je voditelj – zame organizator, vehementno odločil, da bo po končani raglasitvi in podelitvi medalj ugotavljal, kaj je na tem. Potem so medalje odšle, ... baje bomo v sredo, ko bomo lahko poklicali, nič prej, dobili odgovor ... Če bi reagiral, kakor vsak normalen organizator, ob prejetem obvestilu, te pripombe ne bi bile potrebne. In bi bile tiste popisane plastične ploščice, brez konkretnih podatkov pravično razdeljene...

Verjetno se nas kar večina današnjih udeležencev udeležuje tudi drugih prireditev, kjer za svoj denarni prispevek prejmemo tudi spominsko darilo, pa še kaj od sponzorjev. Tudi tokrat je bilo tako. Dobili smo ceneno bombažno majico nerazumljivih velikosti, vzorec Ice powerja in Odo.
Ta hitri na maloštevilnih okrepčevalnicah še nekaj gelov, koščkov banan, čokolade in napitkov, v cilju pa res obilico dobrih testenin – hvala.
Spoštovani organizatorji – VAŠ TRUD SMO KREPKO PREPLAČALI, pričakujem obvestilo v katere dobrodelne namene ste nakazali sredstva, za katere ste nas (potrošnike) ogoljufali.
Hvala in nasvidenje prihodnje leto, JOhn
Uporabniški avatar
 ROSI64
Hvala Loni za fotke. Tudi na fotkah se vidi izčrpanost, pa čeprav sta bila glava in srce zadovoljna.
 TONEK
Eeeeej jej jej jej jeeeeeeeej...
KAM pa SAM, kot noč (zelo temna) pa dan.
Le kje si, Iztok, da vrneš tekmi vse tisto, kar smo nekoč že imeli.
Pa brez zamere.
lp Tone
Uporabniški avatar
 Rollback
Najprej hvala vsem za udeležbo na prvem KAMu - Karavanškem maratonu. Dobra karma v Tržiču, na progi in na Jezerskem je priklicala tudi prelepo jesensko vreme. :D

ŠD Rekreativec.si je letos prevzelo organizacijo tekmovanja, ker smo menili (in tudi tekači, ki smo jih srečevali so trdili tako), da je tako lepo progo potrebno izkoristiti. S pomočjo velikega števila prostovoljcev in sodelavcev s strani Tržiških strel, GRS Tržič in Jezersko, ŠD Jezersko, PGD Jezersko ter z blagoslovom občin Tržič in Jezersko smo dirko uspeli spraviti pod streho.

Naš glavni cilj je bil, da vsi tekači in tekačice pridejo živi in zdravi v cilj, zato smo se še posebej potrudili, da je bila proga dobro označena, da je bilo dovolj kontrolnih točk in zagotovljena zdravstvena oskrba v hribih. Okrepčevalnic je bilo na progi 9; v zadnjem trenutku smo jih zaradi logistike razporedili nekoliko drugače, kot je bilo zapisano v razpisu.
Izkazalo se je, da bi zaradi toplega vremena ne bila odveč še kakšna; naslednjič bomo poskrbeli tudi za to.

Podelitev se je začela z manjšim časovnim zamikom; nekoliko zaradi mini iskalne akcije enega od tekačev, ki se je potem javil, nekoliko pa tudi zaradi usklajevanj rezultatov in uvrstitev. Počakali smo tudi na zadnje tekače, ki so bili letos zelo hitri in so se ravno v času napovedane razglasitve bližali cilju.

S tekači smo se v cilju precej pogovarjali; tudi odmevi tukaj na TF so zelo dobrodošel feedback. Zavedamo se, da bo za postoriti še marsikaj, da prireditev v prihodnje še izboljšamo. Delali bomo tudi na tem, da vam bolj napolnimo darilno vrečko in vas nagradimo za vaš trud in napor.

Čestitke vsem za včerajšnje rezultate na obeh progah! Odlični ste! :D

Rezultati so že na voljo TUKAJ!

Na tem mestu tudi zahvala vsem, ki ste se trudili, da je bila prireditev izpeljana. Brez Tržiških strel, ŠD Jezersko, GRS Tržič in Jezersko, PGD Jezersko, občin Tržič in Jezersko, odličnega govorca Gregorja, oskrbnikov koč, merilcev časa Timing Poljane, zdravniške službe Pacient, gostinstva RC Rikli ter še mnogih naših prijateljev in znancev prireditve ne bi bilo. Hvala!

Lepo se imejte! :D
Uporabniški avatar
 Smajo
Na kratko;
sem udeleženec že 4. (zadnji trije SAMi in tale KAM); Glede na to da je bilo vsako leto manj ugodnosti, prvi moj SAM je imel (tuš, masažo, boljšo darilno vrečko, topli obroki, palačinke, isotonični napitki,večje nagrade..) :clap: , je bil ta KAM z drugačno ekipo, pač tisto kar so za prvič še zmogli kot organizatorji. :?
Upajmo, da bo iz leta v leto boljše.
Prijavljenih je bilo skoraj 250, na startu nas je bilo občutno manj. Vreme!?
Rezulatat pa več kot pol ure boljši kot lansko leto v dreku in dežju!

P.S: V cilj prišel sam, 50 m pred mano in za mano nobenega tekmovalca. Rezulat pa kaže dva istočasna prihoda v cilj!? ( :?: :?: duhovi?!). Napaka timniga?!
Nazadnje spremenil Smajo, dne 13 Sep 2009, 21:22, skupaj popravljeno 1 krat.
 marjan
Ta proga Tržič Jezersko je za mene zakon :D , kjub slabši organizaciji prireditve glede na legendardni SAM. Če bo v prihodnosti še bolje, pa toliko lepše. :)

Tudi sam sem skoraj dehidriral pred Pečovnikom, vendar po lastni napaki, ker sem premalo pil na Dolgi njivi. In sem pil slanico, ki sem jo imel s seboj. In kdor ve, kaj jaz nosim s sabo, si lahko predstavlja, da ni bilo okusno. :wink:

Prvič sem prakticiral zelo kratke postanke na okrepčevalnicah, pa nisem čisto prepričan, da sem ravnal prav. Tekma sama pa stalno v visokem ritmu, že do Kofc je šlo na nož (gorski tekač press :D ). Vseskozi so se okoli mene vrteli tekači, ki so imeli podoben ritem, kar me je še dodatno vzpodbujalo, da je ritem skozi celo tekmo ostal visok. Nad rezultatom 3 26 sem še sam zelo presenečen. 4 mesece nisem bil na tekmi in sploh nisem imel pravega občutka koliko zmorem.

Se spomnite tiste dilce na poti. Seveda jaz pametnjakovič sem stopil na njo. Sam zase nisem vedel, kdaj me je vzelo in sem se povaljal po tleh. Koleno je zakrvavelo in močno zapeklo, vendar sem po nekaj metrih ujel nazaj ritem. No danes me kar pošteno boli. :(

Že prej sem se pa zložil ravno pred Iztokom, ki me je lepo dohiteval v njegovem ritmu.

Tako, da to kar je napisal Rollback "Naš glavni cilj je bil, da vsi tekači in tekačice pridejo živi in zdravi v cilj" še kako velja. :D

Tudi z ostalimi TF facami smo se pošteno naklepatali v cilju, tako da je bil res zapolnjen dan. Zahvala velja Loni za fotke in Rosiju za vožnjo v Tržič. Sem ga navigiral po poti, ki je živi dan ne bi videl (Žablje press) :wink:, pa videl je še del poti s SAMA 50 km.

Imejte se in dobro regenaracijo vsem,
Marjan

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA