prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 MatjazV
Hoj,

spet dan za intervalni trening. Po planu priprav za Berlinski maraton je danes, slaba dva tedna pred tekmo, na vrsti trening: 3x2000m za 03:25 po km, z 3 min pavzami. Prej še 2 km ogrevanja in na koncu 2 km izteka.

Če ima še kdo v planu intervale, se mi lahko pridruži na štadionu kodeljevo okoli 17. ure.

Lp, Matjaž
 maraton 100
Matjaž živijo!

Bi se ti pridružil a sva daleč narazan, predvsem da bi ti malo upočasnil intervale.
Moje izkušnje za intervalne teke so takšne: 3'25''/ km pri intervalih na 2000m so za čase pod 2h 30' na maratonu! Počitek med intervali na 2km je minimalen 4' ( 45'' hoje- 2' 30'' počasnega teka - 45'' hoje).
Prosim za komentar boljših poznavalcev!
Matjaž želim ti uspešen nastom na maratonu!
LP Stane
Uporabniški avatar
 markor
Oj,
tudi jaz bi se pridružil s vprašanjem:
- kakšne so vaše izkušnje - mišljeno je hitrosti itervalov v primerjavi s ciljnim časom (maratona, tudi polmaratona)?
Pogosto se namreč hitrost (prehitro) zamenjuje s številom oz. ponovitvami (premajhno število). To drži?
Hvala!
lp
m
 maraton 100
Intervali!
Vsaka dolžina ima svoje zakonitosti, se pravi hitrosti in ševilo intervalov.
Kot primer ciljni čas na maratonu 3h , (21km 1h 22') Hitrost intervalov na 1000m , 3' 45''( do 10 ponovitev). Na 2000m 8' ( do 5 ponovitev). Na 3000m 12' ( do 4 ponovitve).
Aktivni počitek med intervali na 1000m 2-3'. Na 2000m 4-5', Na 3000m 6-8'.
Število ponovitev se začne z manj ponovitvami in se postopno povečuje. A vedno je omejitev utrujenost, ko več ne moreš doseči zastavljenega časa je konec treninga in intervalov, samo še tek za sproščanje.
LP S.
Uporabniški avatar
 MatjazV
maraton 100 napisal/-a:Matjaž živijo!

Bi se ti pridružil a sva daleč narazan, predvsem da bi ti malo upočasnil intervale.
Moje izkušnje za intervalne teke so takšne: 3'25''/ km pri intervalih na 2000m so za čase pod 2h 30' na maratonu! Počitek med intervali na 2km je minimalen 4' ( 45'' hoje- 2' 30'' počasnega teka - 45'' hoje).
Prosim za komentar boljših poznavalcev!
Matjaž želim ti uspešen nastom na maratonu!
LP Stane

Stane, zdravo,
hvala za te napotke, ki so več kot dobrodošli od tako izkušenega tekača, maratonca in ultraša kot si Ti.

Današnji trening sem spravil pod streho z manjšimi korekcijami: hitrost intervalov je bila malenkost nižja 3'26'', pavza med intervali pa je bila od 3'45'' do 4'15''. Se strinjam, da je ta hitrost nekoliko previsoka, za ciljni čas, ki ga bom zasledoval (upam da res) čez slaba dva tedna v Berlinu. Tam bi namreč želel teči po 2:47. Mislim, da sem letos končno spet tako pripravljen, da bo morda le uspelo. Veliko je odvisno tudi od vremena. Jaz si seveda želim temperaturo okoli 10 stopinj C ali pa še kakšno stopinjo manj, pa tudi nekaj dežja ne bi škodilo.

Tudi za naprej se priporočam za kakšno sugestijo in pomoč pri treningih. Kako bodo zgledali v prihodnje pa je veliko odvisno od rezultata v Berlinu in mojih nadalnjih apetitov.

Lep pozdrav in še enkrat hvala, Matjaž
Uporabniški avatar
 AVI
...tako namesto na Krožnik...me je danes na Kodeljevo zvabila ponudba Matjaža...tako, da sem odtekel vse tri intervale...v prvem intervalu sem še še nekaj časa sledil matjažu, vendar je kmalu postalo prehitro zame....zato sem nadaljeval v svojem tempu...predvsem me je znaimalo, koliko sem sploh zmožen odteči po logarski...na koncu, lahko rečem, da je bil uspešen trening.....hvala matjaž....

P.S. Ja, tudi oval je lahko prijeten v dobri družbi....
Uporabniški avatar
 ROSI64
Zaradi tekme KAM in posledic le te (Marjan napisal na forumu - KAM sindrom :) ) sem intervale namesto včeraj pretekel danes.

Po planu sem imel intervale 1500m - 3000m - 1500m z 500 m hoje. Intervale naj bi izvajal v tempu 4,33 min/km.

Plan sem izpeljal po načrtih, vendar z velikim naporom. :oops: Tekel sem kot sem mogel, (rezerve ni bilo :oops: ) in komaj izpolnil tempo. Verjetno se pozna še utrujenost od KAM maratona. :(
Uporabniški avatar
 dexi27
Tud jaz sem prvič od kar resneje tečem vključil v svoj trening intervale. Najprej imam 5 km počasnega teka nato 3 x 2 km, v tempu 3:50 do 3:55 na km in nato še 2 km izteka.
Zdaj pa bomo vidli kaj bo to prineslo.
Uporabniški avatar
 ugor
No pa še moje izkušnje z intervali. Po sedmih letih teka in pretečenih slabih 9.000 km sem pretekelintervale le 2krat, saj se mi zelo upirajo. Sam tečem izključno iz užitka, se pa zavedam, da zaradi tega ne napredujem. Tudi na tekme grem le 1x do 2x letno, (zaradi dobrega vzdušja in TF :clap: )ker nisem tekmovalen tip. Da pa ne bi izzvenelo, da so intrevali malo out, se strinjam tudi sam, da so za kakšen (vidnejši) napredek nujno potrebni. Sam pa sejih bom verjetno še vedno izogibal :-- .

LP
Uporabniški avatar
 dexi27
ROSI64 napisal/-a:
dexi27 napisal/-a:No ne vem če kdo uživa v intervalih :wink: :wink:

Mislim, da res ne sploh na atletski stezi.

Ja sploh, če tečeš v Zrečah, ko je steza malo peščena pa zemlja pa trava, po dežju pa :twisted:
Uporabniški avatar
 Tatjana
dexi27 napisal/-a:
ROSI64 napisal/-a:
dexi27 napisal/-a:No ne vem če kdo uživa v intervalih :wink: :wink:

Mislim, da res ne sploh na atletski stezi.

Ja sploh, če tečeš v Zrečah, ko je steza malo peščena pa zemlja pa trava, po dežju pa :twisted:

Meni in sebi je Medicus rešil problem štadiona tako, da je zarisal oznake na enem ravnem odseku ceste kjer skoraj ni prometa ;) Medicus, hvala ti še enkrat! :cast1:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA