prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 Asparagus
Za par dni grem v Terme Olimia in bi rada tam tekla en daljši tek. Ima kdo kakšen predlog za čimbolj ravninski tek približno 15km?
Uporabniški avatar
 AnDy
Moj predlog:
Podčetrtek - Sodna vas, potem desno - Vonarje in naprej v smeri proti Rogaški Slatini. (Cesta ob nesojenem vonarskem jezeru). Če me spomin ne vara je do Rajnkovca cca. 7km. Gre za lokalno cesto (asfalt) gre pa rahlo "gore dole"
Uporabniški avatar
 Asparagus
Oba predloga sta zanimiva. Če na Rokovem teku ne bi merili časa :oops: , bi ziher šla, že zaradi številnih postojank in dobrot :D . Bojim se, da bi imela ves čas za sabo spremljevalno ekipo, pa ne bi preveč uživala :( , to bi bil namreč moj prvi mali maraton.

AnDy napisal/-a:Moj predlog:
Podčetrtek - Sodna vas, potem desno - Vonarje in naprej v smeri proti Rogaški Slatini. (Cesta ob nesojenem vonarskem jezeru). Če me spomin ne vara je do Rajnkovca cca. 7km. Gre za lokalno cesto (asfalt) gre pa rahlo "gore dole"

Enkrat pred leti sem se tam peljala, ampak mi ne bi prišlo na misel. Kolikor se spomnim je bolj malo prometa, tako da bom gotovo šla poskusit.

Lp,

Alenka
Uporabniški avatar
 AnDy
Če boš to traso tekla od Term in se vsaj delno želiš izogniti glavni cesti na trasi do sodne vasi, potem pojdi takoj čez železniško progo in nato mimo mejnega prehoda(ne čez) Podčetrtek in nato v smri Aqualune po sprehajani poti. Kar se kilometrov tiče me je spomin malo zapustil.... Od hotelov do odcepa za mejni prehod Rajnkovec je 11 km.

Imaš pa še varianto v drugo smer (proti Olimju) - cca 4km v eno smer. Lepo po pločniku do rondoja potem desno in takoj levo, potem pa samo naravnost do Olimja. Tam si v čokoladnici privoščiš bombonček ali dva :) :) :)
http://www.shrani.si/f/21/hc/ffmHvqI/olimje.jpg

Lahko pa si privočiš tek tudi v sosednji državi :) Mislim, da gostom Term ni potrebno plačati "papirja za prehod meje" na MP Podčetrtek-pozanimaj se na recepciji. Potem lepo prečkaš mejo takoj pod hotelom in greš po hrvaški strani do Rajnkovca oziroma do koder pač hočeš. Cesta je popolnoma brez prometa.

Predvsem pa uživaj na dopustu.
Uporabniški avatar
 klatez
AnDy napisal/-a:...Lahko pa si privočiš tek tudi v sosednji državi :) Mislim, da gostom Term ni potrebno plačati "papirja za prehod meje" na MP Podčetrtek-pozanimaj se na recepciji. Potem lepo prečkaš mejo takoj pod hotelom in greš po hrvaški strani do Rajnkovca oziroma do koder pač hočeš...

Plačati papirja za prehod meje???
Kakšna pogruntavščina pa je spet to?
Uporabniški avatar
 dexi27
klatez napisal/-a:
AnDy napisal/-a:...Lahko pa si privočiš tek tudi v sosednji državi :) Mislim, da gostom Term ni potrebno plačati "papirja za prehod meje" na MP Podčetrtek-pozanimaj se na recepciji. Potem lepo prečkaš mejo takoj pod hotelom in greš po hrvaški strani do Rajnkovca oziroma do koder pač hočeš...

Plačati papirja za prehod meje???
Kakšna pogruntavščina pa je spet to?

Kaj ne veš, če češ na Hrvaško je treba plačat :lol: :lol: :lol:

Se hecam, tam je maloobmejni prehod, kjer je dovoljen prehod samo tistim, ki imajo maloobmejno propustnico, mi, ki jo pa nimamo pa mormo plačat to propustnico za enkraten prestop državne meje in se z njo lahko gibljemo v obmejnem pasu.
Mislim pa da imajo gosti v Podčetrtku to propustnico zastojn.
Uporabniški avatar
 Koci
Asparagus napisal/-a:Če na Rokovem teku ne bi merili časa :oops: , bi ziher šla, že zaradi številnih postojank in dobrot :D . Bojim se, da bi imela ves čas za sabo spremljevalno ekipo, pa ne bi preveč uživala :( , to bi bil namreč moj prvi mali maraton.
Lp,

Alenka

Na Rokovem teku se časi na merijo ! Tek je, lahko bi rekli, turističen. Na postojankah se lahko ustavljaš in poskušaš domače dobrote, pa še v Akvaluni se lahko kopaš, v sklopu teka !
Se vidimo na Rokovem teku...
Lp
Uporabniški avatar
 Asparagus
Koci napisal/-a:Na Rokovem teku se časi na merijo !

Hvala za tale podatek :D . Sem že prijavljena in bom šla na tek popolnoma sproščeno :D .
Uporabniški avatar
 MarjanC
Ko boš pa preizkusila vse predlagane poti pa ti za regeneracijo svetujem sprehajalne poti v okolici gradu Podčetrtek. Namreč pogozdeni hribčki te čakajo in se razlegajo od Male do Velike Rudnice. Tu boš ob sprehodih lahko gobarila, nabirala kostanj, oddahnila pljuča, poslušala naravo in na polno uživala dopust, lahko pa boš tudi tekla. Veliko užitkov najprej na Rokovem teku v Šmarju pri Jelšah.
Uporabniški avatar
 Asparagus
Kako sem doživela Rokov tek sem opisala v poročilu. Priznam, da sem bila potem kar utrujena in sem šla samo še na en krajši tek do Sodne vasi in sprehod na grad.
Včeraj pa je bilo treba že domov. :(
Tako sem si nekaj poti pustila še za drugič :wink: .
 bruny
...Ko sem prebiral zapis na forumu sem prišel na idejo o eventuelni krožni varianti iz Podčetrtka oziroma Term Olimia...na vrh v bližini. Odkril sem Rudnico o kateri pa ni kaj veliko napisanega in še največ sem našel na blogu Hemit...

http://hermit.si/2010/05/12/rudnica-in-kumrovec/

V mesecu januarju sem opravil en krajši krožni del iz izhodišča Olimje... in obhodil del Rudnice...ampak mi to ni bilo dovolj. Želel sem ,,potegniti,, povezavo, kjer bi vključil samo naselje Podčetrtek in bližnje Terme Olimia, morda tudi komu kot idejo, če se v teh krajih mudi turistično in si zaželi pohodništva oziroma terenskega teka...

Zato danes povratek.......in odhodil sem varianto Podčetrtek-Olimje-Rudnica-Silavec-Mala Rudnica-Terme Olimia-Podčetrtek. Vljučil sem tudi najvišji vrh Rudnice - Plešivec 686 m.n.v., kjer se nahaja vpisna knjiga z žigom. Poti so dobro označene in delno sem hodil tudi po Bratski Štajersko-zagorski poti, evropski- E7 peš poti, kolesarskih in peš poteh občine Podčetrtek in še kaj bi se našlo...

GPS Rudnica:http://connect.garmin.com/activity/76910746

Nekaj slikovnega materiala:http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=25&id=3215

Obstajajo še daljše krožne variante, kjer bi se vključilo - recimo Tinsko, Cmereška gorca, Sv. Ema , Vonarje... ampak o tem morda :!: :?: v prihodnosti...

Lp bruny
 bruny
Danes ena krožna pohodniška iz Olimja na Rudnico in takoj v začetku za razbitje monotonosti :wink: dodatek preko naselja Slivje do podružnične cerkvice Sv. Andreja nad Olimjem 381 m.n.v...V nadaljevanju preko Olimske gore na 686 metrov visoki Plešivec in nato preko Silavca in Male Rudnice sestop v Olimje pri čokoladnici - samostanskem kompleksu. Danes skupaj s sosedom Vinkom. Megla in ivje nekje nad 400 metri višine in kakšen centimeter snega - ivja za predzimsko vzdušje. Korak lahkoten in ravno pravi za pogovor o tem in onem...

GPS:http://connect.garmin.com/course/283203

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA