Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Sončka
Ja, res so dosledni in aktivni. V roku enega leta sem plačala kar tri ali štiri kazni glede parkiranja. KAr naenkrat je bilo, na mestih, kjer sem v preteklosti parkirala, prepovedano parkirati. Matr! Enkrat mi je avto že dvigoval vlečni kamijon, ker sem parkirala na poti za kolesarje. Matr! Vsa iz sebe, sem komi prepričala policaja, da je dal ukaz, da skipajo moj avto nazaj dol in da mi ne zaračuna vseh kazni-pa sem se mu zasmilila. Hvala bogu! Nazadnje sem se spet dobro zmazala v stilu blondinke v popolnoma isti situaciji, ko je bil vlečni kamijon že na poti! En mal usmiljenja pa še premorejo, včasih, če ga glih ujamete, pa kaj pokomentirate (seveda ne pride upoštev nadiranje :-)).
Tko, zdaj pa dam tisti 60 centov ali 1,20 eur in imam mir! Se splača!
 rmele
To da parkiraš na kolesarski stezi drugič raje zamolči! Na vse povedano pa se ti itak ni niti treba delat 'blond'. Glede na to se kar sprašujem kaj si obljubla policaju , da si je premislu :).
Uporabniški avatar
 softi
ero napisal/-a:...ven iz Ljubljane vsekakor! tale naša predraga prestolnica gre v smer, ki mi zelo ni všeč! zame so bolj hribi in narava, ne pa pleh in bajte...

Ahhhhh, kako zelo se strinjam s tabo. Ampak, kaj ko me na rit vrže vsakič, ko odprem stran z nepremičninami in zagledam cene :? .

Mal oz. ornk smo postali komot s tem parkiranjem, pa telefoniranjem v avtu, pa prehitro vožnjo.... Pa če začneš seštevat vsakič, ko plačaš kazen, se lahko nabere kar nemalo dinarčkov. Recimo za eno vrsto cegla na hiši :wink: .

Me veseli, da vam je vsaj nekaterim post prišel prav!

Lep vikend, pa si pomahamo na kolesu, ko drvimo v Mostec :D
N.
Uporabniški avatar
 Sončka
rmele napisal/-a:To da parkiraš na kolesarski stezi drugič raje zamolči! Na vse povedano pa se ti itak ni niti treba delat 'blond'. Glede na to se kar sprašujem kaj si obljubla policaju , da si je premislu :).

Dragi moj rmele! Glede na to, da ne znaš brati med vrsticami in bom zdaj kle porabila nekaj minut, da ti razložim, kaj sem sploh hotela povedat s tem, ko sem pač sebe dala v zgled napravilnega ravnanja, ne pa koga drugega, da s tem ne bi užalila koga drugega, ampak le sebe, ugotavljam, da tudi ti nimaš ravno temnih las. Kar je še huje, razpičiš se še preden prebereš stvar do konca in o njej malo razmisliš... Tako da, mogoče vprašaj koga za nasvet, kaj sem sploh hotela povedat, če se že nase ne moreš pravilno zanest! Lahko ti pa poleg razlage še kaj lepšega obljubim, ampak samo če boš priden! Lp, Sončka
Uporabniški avatar
 mazi
Sončka napisal/-a:
rmele napisal/-a:To da parkiraš na kolesarski stezi drugič raje zamolči! Na vse povedano pa se ti itak ni niti treba delat 'blond'. Glede na to se kar sprašujem kaj si obljubla policaju , da si je premislu :).

Dragi moj rmele! Glede na to, da ne znaš brati med vrsticami in bom zdaj kle porabila nekaj minut, da ti razložim, kaj sem sploh hotela povedat s tem, ko sem pač sebe dala v zgled napravilnega ravnanja, ne pa koga drugega, da s tem ne bi užalila koga drugega, ampak le sebe, ugotavljam, da tudi ti nimaš ravno temnih las. Kar je še huje, razpičiš se še preden prebereš stvar do konca in o njej malo razmisliš... Tako da, mogoče vprašaj koga za nasvet, kaj sem sploh hotela povedat, če se že nase ne moreš pravilno zanest! Lahko ti pa poleg razlage še kaj lepšega obljubim, ampak samo če boš priden! Lp, Sončka

Naša Sončka pa že ni blond... :rol:
Uporabniški avatar
 ero
OK, OK, povejte mi, prosim nekaj drugega. Kje piše, kdaj lahko redarji uporabijo lisice? Po moji logiki edino tam, kjer vozilo ovira promet in odvoz s pajkom ni izvedljiv, ne?

Res je, da je parkiranje na poteh v Mostec prepovedano. Hkrati pa je tudi res, da ne ovira prometa. Saj ga po definiciji ne sme biti. Torej?

Še enkrat poudarjam - redarji so izjemno pridni, kjer ni nobene potrebe. Obvestila na vetrobransko steklo bi bila čisto dovolj!
Uporabniški avatar
 štefan64
ero napisal/-a:OK, OK, povejte mi, prosim nekaj drugega. Kje piše, kdaj lahko redarji uporabijo lisice? Po moji logiki edino tam, kjer vozilo ovira promet in odvoz s pajkom ni izvedljiv, ne?

Res je, da je parkiranje na poteh v Mostec prepovedano. Hkrati pa je tudi res, da ne ovira prometa. Saj ga po definiciji ne sme biti. Torej?

Še enkrat poudarjam - redarji so izjemno pridni, kjer ni nobene potrebe. Obvestila na vetrobransko steklo bi bila čisto dovolj!

Verjetno ovira promet pešcev. (ne vem, samo ugibam).

lp, Štefan
Uporabniški avatar
 štefan64
ero napisal/-a:
štefan64 napisal/-a:
ero napisal/-a:Še enkrat poudarjam - redarji so izjemno pridni, kjer ni nobene potrebe. Obvestila na vetrobransko steklo bi bila čisto dovolj!

Verjetno ovira promet pešcev. (ne vem, samo ugibam).

možno. ampak - lisice? a ni to preveč?[/quote]

Za "olisičenega" gotovo :D .(poznam občutek :( .) Drugače ne vem, kako to parkiranje v Mostecu izgleda v praksi, ker nisem domorodec :-- , ampak (na srečo) samo dnevni migrant. Mi je pa pri takih zadevah namesto: "Naj lisičijo tam, kjer je to res potrebno," bolj všeč : "Naj lisičijo tudi tam."

lp, Štefan
Uporabniški avatar
 milkec
Uradna razlaga in uradno pravilo za lisice je, da se dajo vedno, ko je parkiranje napačno. Ker pa redarji nimajo dovolj lisic zato izjemoma dajo le nalog za plačilo.

Verjetno v naravi na ravno tako (torej da niso vedno lisice zasedene), vendar pač pravilo je tako. Tako, da če dobite le plačilni nalog in ne lisic ste lahko še veseli.

Sem se pa že pred časom nehal razburjati o upravičenosti ali ne - nekatere so res bedne fora (recimo pred leti tista pod Šmarno goro, zdaj Mostec), samo taka so pravila...

Jasno, da boli vsakega, ki ga štrafnejo, še posebej, ker vsak dan vidi na tisoče nekaznovani napačno parkiranih avtomobilov. Tudi mene! Ampak a je to prav, da ne smemo biti kaznovani za napačno parkiranje samo zato, ker tudi drugi niso, kljub temu, da smo napačno parkirali?
So pa res bedarije kot je za v Mostecu...

Mogoče bi bilo v Celovcu kaj drugače, ker imam super rezultat => 1x napačno parkiranje, 1x pajek. Napačno sem pa parkiral zato, ker nisem bil edini! No nisem bil niti edini, ki so ga odpeljali. Tudi ko je naslednji za mano parkiral na istem mestu kot jaz, so mu ga odpeljali.
Priznam, da je jeza vseeno malo manjša, ker so bili pač vsi štrafneni!
 spela*
Mene moti predvsem to, da so kaznovani tisti, ki parkirajo takoj na vhodu v park in se torej po samem Mostecu in Rožniku sprehajajo oziroma tečejo. Tisti, ki se pripeljejo po tej isti cesti in se ne glede na prepoved vožnje peljejo še naprej, po vsem parku (in so tisti, ki zares ovirajo tekače, sprehajalce in njihove pse), pa vozijo nekaznovano.

Lisice so zoprne, če človek nima s sabo ne denarja za taksi do mesta ne za odlisičenje (ker si denarja pač ne upa puščati v avtu zaradi vlomov).

Ogrevanje na kolesu je sicer super, edino ohlajanje na kolesu je pri teh temperaturah malo manj super.

Povzetek: bomo pač parkirali drugje. A žal je parkirišče pri ZOO velikokrat polno, sploh med vikendi.
Uporabniški avatar
 ROSI64
ero napisal/-a:OK, OK, povejte mi, prosim nekaj drugega. Kje piše, kdaj lahko redarji uporabijo lisice? Po moji logiki edino tam, kjer vozilo ovira promet in odvoz s pajkom ni izvedljiv, ne?

Točno tako ero, se strinjam s tabo. V Mostecu lisic ne bi smeli uporabljat, ampak samo listke za vetrobranskim steklom.

Je pa tu druga razlaga zakaj tako. Listek dobiš in ni nujno da ga plačaš. Potem te mora občina tirjat za denar, lahko pa da tudi stvar potem zastara in tako kazni ne plačaš. Pri lisicah je pa tako, da moraš prej kazen + lisice plačat in potem ti šele odklenejo. Torej v tem primeru je denar v blagajni še isti dan. Jankovič pa pri tako velikih invensticuijah rabi denar, saj je občinsko blagajno že spraznil v minus.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA