prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

MKC
ROSI64 napisal/-a:Zaradi tekme KAM in posledic le te (Marjan napisal na forumu - KAM sindrom :) ) sem intervale namesto včeraj pretekel danes.

Po planu sem imel intervale 1500m - 3000m - 1500m z 500 m hoje. Intervale naj bi izvajal v tempu 4,33 min/km.

Plan sem izpeljal po načrtih, vendar z velikim naporom. :oops: Tekel sem kot sem mogel, (rezerve ni bilo :oops: ) in komaj izpolnil tempo. Verjetno se pozna še utrujenost od KAM maratona. :(

to verjetno treniraš po marathonaustria, ali ne? jaz sem tudi začel po njihovem planu. prvič, da tečem po planu in se ga probam kar se da držat. kakšen pa bo 'rezultat' pa bomo videli.
Uporabniški avatar
 ROSI64
Tako je delam po tem programu, le občasno kaj spremenim in prilagodim. :) Meni je dober program, je pa res da je tudi edini katerega sem do sedaj preizkusil.
Uporabniški avatar
 ROSI64
Danes je torek in spet so na vrsti intervali, sploh mesec dni pred maratonom zelo pomemben trening.

Izvajal bom intervale 4 x 1500m.

Na Žaku bom kmalu po 18h. Če želi kdo se lahko pridruži.
 ton
Samo za info, Rosi: kakšni pa so zapovedani časi in kakšen je tvoj cilj na LM? Da malo vidim, ali je to primerljivo s Škofovimi recepti v Poletu (tam je bilo 4 x 1600 na meniju prejšnji teden).
Uporabniški avatar
 ROSI64
ton napisal/-a:Samo za info, Rosi: kakšni pa so zapovedani časi in kakšen je tvoj cilj na LM? Da malo vidim, ali je to primerljivo s Škofovimi recepti v Poletu (tam je bilo 4 x 1600 na meniju prejšnji teden).

Prejšni teden sem imel intervale1500-3000-1500m v tempu 04:33 / 500m počitka. Trening intervalov danes je 4 x 1500m v tempu 4,25min/km z 200m počitka. To je plan treningov za čas maratona 3:30:00. Moj plan in želja pa je da bi tekel pod 4:00:00 na LM.
Uporabniški avatar
 ROSI64
Žal z mojimi intervali ni bilo nič. :( Že med ogrevanjem na stadionu sem čutil prevelike bolečine v pokostnici :--( in zato trening prekinil.
Uporabniški avatar
 Medicius
ROSI64, Ketonal gel je stvar zate. Odpravil hudo bolečino v dveh dneh tako, da sem lahko treniral brez večjih težav, v "staro" formo pa prišel po dveh tednih. ;) Drugače pa ti želim čimprejšnje okrevanje, da bo tek spet prijeten.
Uporabniški avatar
 ROSI64
Medicius napisal/-a:ROSI64, Ketonal gel je stvar zate. Odpravil hudo bolečino v dveh dneh tako, da sem lahko treniral brez večjih težav, v "staro" formo pa prišel po dveh tednih. ;) Drugače pa ti želim čimprejšnje okrevanje, da bo tek spet prijeten.

O najlepša hvala. Upam, da mi bo pomagalo tudi meni in da začnem čimprej spet trenirat, saj sem v LM 42km, vložil veliko truda in odrekanja. :(
Uporabniški avatar
 Medicius
Ti samo lepo namaži/vtri "za en debel prst" vzdolž kosti tanko plast zjutraj in zvečer. Malo se lepi ta gel, a glavno, da je učinkovit. :)
Uporabniški avatar
 tae
ROSI64 napisal/-a: To je plan treningov za čas maratona 3:30:00. Moj plan in želja pa je da bi tekel pod 4:00:00 na LM.

Rosi, nebi ti rad solil pameti, vseeno pa ne vidim smisla, da delaš intervale za 3:30, željo pa imaš pod 4:00. Jaz mislim, da za maraton v času npr. 3h in 59min. sploh ne rabiš intervalov. Vprašanje je ali delaš intervale za končni čas maratona 3h, 30min. s težavo ali brez problemov. Že po tem vidiš, ali si si določil realni ciljni čas.
Uporabniški avatar
 ROSI64
tae napisal/-a:
ROSI64 napisal/-a: To je plan treningov za čas maratona 3:30:00. Moj plan in želja pa je da bi tekel pod 4:00:00 na LM.

Rosi, nebi ti rad solil pameti, vseeno pa ne vidim smisla, da delaš intervale za 3:30, željo pa imaš pod 4:00. Jaz mislim, da za maraton v času npr. 3h in 59min. sploh ne rabiš intervalov. Vprašanje je ali delaš intervale za končni čas maratona 3h, 30min. s težavo ali brez problemov. Že po tem vidiš, ali si si določil realni ciljni čas.

Očitno nekatere stvari na forumu slabo bereš in si po svoje potem razlagaš. Pa saj ni problem, ti bom še enkrat razložil.

LM 42km bo moj prvi maraton. Glede na rezultate iz malih maratonov in glede na počutje telesa letos (spremenjen način prehranjevanja), napredka pri treningih, sem se letos po teku Foruma po PST 19.7. odločil, da se poiskusim v maratonu. Glede na moje sposobnosti sem si zadal cilj preteči maraton v 3:30:00 in zato tudi treniram za ta cilj in mi tudi treningi gredo kolikor toliko po planih.

Ker pa s časom nisem tako obremenjen na tekih kot si ti in ker je to moj prvi maraton bom vesel vsakega rezultata, ki bo pod 4:00:00. Postavil sem si pa plan treningov za čas 3:30:00, ker tako več treniram in se bolje pripravljam, ker bi bil rad za maraton pripravljen in v njem užival, ne pa da dam zadnji atom moči na tekmi in tako namesto uživanja trpljenje in muke do cilja.

Delam pa po programu, kjer imam napisane tudi intervale in jih tako tudi izvajam, pa čeprav se tebi zdi to nepotrebno.
Uporabniški avatar
 bobr
Rosi jaz ti želim in privoščim vse najboljše da dosežeš svoj cilj. Če jaz ne bi šel v NY bi ti lahko šel za zajčka na LM :)
Če imaš kakšna vprašanja glede priprav mi kar piši ZS ali mail.
Uporabniški avatar
 ROSI64
bobr napisal/-a:Rosi jaz ti želim in privoščim vse najboljše da dosežeš svoj cilj. Če jaz ne bi šel v NY bi ti lahko šel za zajčka na LM :)
Če imaš kakšna vprašanja glede priprav mi kar piši ZS ali mail.

Hvala bobr, saj se mogoče še kje srečamo pred LM.
Uporabniški avatar
 tae
Meni se zdi velika razlika med ciljnim časom maratona 3:30h in 4h. Rekel sem, da za čas maratona malo pod 4h ne potrebuješ intervalov. Če je tvoj ciljni čas 3:30 in delaš po tem programu, verjamem da ti bo tudi uspelo v tem času.
 Miha-
@ROSI64 za moje pojme ima @tae popolnoma prav. Intervalni trening za tvoj cas ni potreben. Po mojem je bolje imeti daljše "tempo" teke.

Drugace ti pa želim obilo sreče pri doseganju tvojega cilja!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA