Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Ne morem verjet, da še nihče ni začel s poročilom
jaaaa, menda se je TF zadržal na Sv. Emi :wink:

meni je bil danes res lep dan
vreme odlično, tudi za kopanje
okrepčevalnice odlične, razen zadnje na hrvaški strani - je ni bilo (brez gemišta)
pravijo, da je ni bilo zaradi minule tekme ???
pubeco so vredi vlekli frajtonerce na okrepčevalicah
"toga nigi nega"
Na ROKECA se bomo znova vračali
to je edini res turistični tek.
Uporabniški avatar
 vencelj
Ja,ja...to je tisti res enkraten tek, ki so mi ga že velikokrat toplo priporočali (tudi Zdravko) in ga imam seveda tudi nekje v svojih planih (nekoč)...pa itak povsod ne morem biti, sem bil danes že nekje, kjer prej še nisem bil... (bom moral počasi vključiti brata dvojčka :roll: :wink: ).
Skratka: vsem čestitke za pretečeno polovičko in nasvidenje na eni naslednjih izvedb Rokovega teka :!:

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 Hojca
Lepo je bilo :D , res "tek z dušo". Krasna okolica, teren precej razgiban, kar nekaj klancev, posebno tisti dol mi je dal vetra. No, pa je - z malo pohodništva - kar šlo. Okrepčevalnice :clap: ...ni da ni...posebej na eni je bila prava gostija. Na koncu pa še en kratek skok v bazen, super 8) .
Čestitke organizatorju :clap: in seveda vsem za pretečeno polovičko, posebej pa tistim, ki jim je bila to prva :wink:
Tudi z moje strani pohvale organizatorjem. Prav tako čestitke vsem skupaj in vsakemu posebej za pretečenih 21 kilometrov.
Zame je bil to prvi Rokov tek in moram reči, da mi je bil zelo všeč. Razgiban teren, dober razgled, le tisti ubijalski spust na koncu te malo vrže s tira. Mislim, da kakšna okrepčevalnica več ne bi škodila, drugače pa vse super in fajn.
Se vidimo naslednje leto :!: :wink:
Uporabniški avatar
 aljosa
Res lep turistični tek, na katerem se ne splača hiteti.
Prvič zaradi razgibanega terena, kakor tudi zaradi lepe pokrajine in res prijaznih domačinov, ki napravijo enkratno vzdušje. Lepo je srečati nekatere stare prijatelje, s katerimi se vidimo samo na tem teku.
Sam sem se letos Rokovega teka udeležil petič in vsako leto je organiziran na res visokem nivoju.
Pred tekom sem letos imel res dobro ogrevanje, saj ko sem prišel po nevem koliko stopnicah do starta pri cerkvi Sv. Roka, sem ugotovil, da sem pozabil v avtu štartno številko. Ni mi preostalo drugega kot, da grem po stopnicah nazaj dol po številko in še enkrat gor. Stopnice so mi dale več vetra, kot pa sam tek. :)
Po teku se je bilo prijetno osvežiti v bazenu in podkrepiti z odličnim golažem. Pivo je pa itak standard.

Se vidimo naslednje leto in naslednje....
Tudi jaz sem se udeležil Rokovega teka in sicer je bila to moja prva (organizirana) polovička.
Sam sem vse vzel bolj resno in me je zanimalo, kako hitro bom tekel. Bogato založene okrepčevalnice mi tako niso nič koristile, še tisto nekaj malega, kar sem pojedel mi je obležalo v želodcu. Masaža na koncu je pa res luksus. Bi pa raje poslušal kakšno drugačno glasbo, stvar okusa pač.

Kot ste že ostali povedali, se najbrž bolj splača teči počasi in uživat.
Me pa vseeno zanima, kakšne čase imate v primerjavi s kakšnim bolj ravninskim polmaratonom. Mislim tisti, ki ste bolj tekli in manj jedli.
Sam sem tekel 1:55.

Sem šel pa tudi jaz dvakrat do cerkve Sv. Roka :)
Jaz sem imela tam nekje 1:46. Bila je moja druga 21ka, lani sem na LJ maratonu imela 1:58. Očitno mi klanci bolj ugajajo, verjetn je pa tud forma mal boljša:)
MančaPomaranča, za tako razliko najbrž res ne more biti samo drugačna proga, mora biti tud forma kriva. Čestitam za dober čas. :clap:

Kaj pa tisti, ki kar naprej tečete takšne polovičke, kak komentar? Ste bili na Rokovem teku hitrejši kot drugje?
Uporabniški avatar
 aljosa
Jaz na Rokovem teku še nikoli nisem tekel na čas, ker to ni proga za rekorde.
Boš moral izbrati kakšen bolj ravninski tek, da boš videl kje si s formo.
Ljubljanski maraton se bliža in glede na številčno udeležbo boš imel več kot dovolj kandidatov za primerjavo. :D
Drugače pa to ni slab čas za prvi polmaraton in tako razgibano progo. Kar tako naprej.
Moj prvi mali maraton si zasluži poročilo na forumu :D :D :D , kjer sem dobila glavnino informacij in spodbude za tek.
Odločila sem se dan pred tekom, potem ko so mi ga priporočili na moji temi in se je javila Mojculja za družbo. Trase si iz preventivnih razlogov nisem preveč ogledovala, da si ne bi slučajno premislila. Namenjena sem bila v Podčetrtek na dopust in opraviti z dolgim tekom že prvi dan, se mi je zdela dobra ideja.
Z Mojco sva začeli v običajnem tempu 6.40/km na repu kolone. Sonce je sijalo, za nami in ob nas je krožil rešilec in priznam, da sem za trenutek pomislila, pri katerem km ne bi bilo več "sramotno" prositi, da me odpelje. Vendar sem se po prvi okrepčevalnici začela počutiti bolje, saj se je sonce skrilo za oblake. Prišli so vzponi, kjer sva malo hodili, da bi prihranili moči in moji dvomi, ali bom prišla do cilja, so izginili. Sledila je okrepčevalnica na hribu, kjer sem pojedla kos potice in naslednjih 7km teka bi lahko opisala kot prav prijetnih. Kolona tekačev se je raztegnila, rešilec je ostal zadaj, z Mojco sva klepetali in počasi tekli naprej. Zadnjih par km se je vleklo, tako kot je napovedal ZdavkoC, ki sva ga srečali na okrepčevalnici. Utrujenost se je že poznala in najraje bi jo kar počez udarila do Aqualune.
Končno so se prikazale hišice kampa in bili sva v cilju. :laola
Občutek zadovoljstva mi je še polepšal naslednjih nekaj dni, ko sem bolj ali manj počivala in se namakala v bazenih. Peljala sem se gledat progo, tisti klanci res niso bili od muh :D .
Pohvala organizatorjem, jaz nisem opazila nobenih pomankljivosti. :clap:
 bruny
Rokovega teka pa očitno letos ne bo :!: :?:

Sporočilo organizatorjev:http://www.rokovtek.com/

Bil sem udeleženec prireditve leta 2005 . Lepa prireditev - tudi z idejo Evrope. Kolesarila sva skupaj s sinom - še takrat osnovnošolcem...Ja finančne težave v Sloveniji in Evropi pa še volilno NEleto in to je to...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA