prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...

copate katere znamke uporabljate?

Adidas
103
12%
Asics
164
19%
Mizuno
218
25%
New Balance
30
4%
Nike
216
25%
Reebok
32
4%
drugo
92
11%
Uporabniški avatar
 dexi27
Skaylonke so zakon :laola
Jaz v njih tečem že od vsega začetka, res mal kombiniram še z drugimi znamkami ampak se na koncu vedno vračam k temu modelu. Edini problem, ki ga imam jaz je to da desno nogo mal zvračam navznoter pa potem ta copat mal hitrej izrabim v notranjem petnem delu, si bom probal umislit kake vložke. No ja pa tud pri teku zadnje čase veliko delam na tem kako polagam nogo pri teku, mogoč bo kaj efekta.
 GODBENIK
dexi27 napisal/-a:kje pri nas prodajajo Saucony?
tečete s Skylone tudi po makadamu kakršen je po PST?
kje pri nas prodajajo Saucony?

Pozdravljen,

ce te zanimajo ugodne cene me kontaktiraj na ZS

Sam tecem s Saucony Paramount in so (po moji oceni) odlicne!

Lp Grega Godbenik
Uporabniški avatar
 noteko
MKC napisal/-a:tečete s Skylone tudi po makadamu kakršen je po PST?

S Skylonam tečem za trening po trdem makedamu, po asfaltu, tudi po razbitih kolovozih in kamenju. Včasih z njimi delam tudi daljše intervalne trening na stadionu ( npr. 6krat 2000m pri 3.30-3.40 na km). Skratka, uporabne so na najrazličnejših terenih.
Za hitrejše distance z dolžino od 1000 do 3000m pa uporabljam Nike Marathoner, ki učinkovito zamenjajo šprintarice, saj noga mnogo manj trpi.
Uporabniški avatar
 pajo
Asics Gel Kayano 14 mi je odpravil nadležne težave z poškodovano tetivo. Upam čeprav jo še malo čutim.14 dobila družbo Kayano 15.
Nazadnje spremenil pajo, dne 07 Okt 2009, 13:01, skupaj popravljeno 1 krat.
 BINA
Pozdravljeni,

ker je ravno govor o copatih, me zanima katere priporočate za maksimalono blaženje.

Tečem že okoli 5 let in v večini 30-40 km na teden. Do sedaj sem imela Nike Pegasus, najbolj pa sem bila zadovoljna s Vomero 3+. Ker si nameravam kupiti nove, bi mi vsak nasvet prišel prav. :wink: Malo sem pregledala test obutev v Poletu ter vaše predloge in mislim da bi Mizuno tudi bil ok?!

Sem pa supinator. Hvala že v naprej
Uporabniški avatar
 vencelj
BINA napisal/-a:ker je ravno govor o copatih, me zanima katere priporočate za maksimalono blaženje.

Sedaj stvari gredo v dve različni smeri: eni iščejo maksimalno blaženje, a drugi že ugotavljajo, da si s tem delamo medvedjo uslugo ter zagovarjajo bosi (ali skoraj bosi) tek. Seveda imajo oboji za svoje mnenje odlične argumente...potem pa vedi :roll: :roll: :?
No, s tem se jaz prav zelo ne bom obremenjeval...

LP
Uporabniški avatar
 iverson
Mel že nekaj parov Nike superg, potem Mizuno pa Asics. Nekako so se mi najbol obnesle Nike Equalon 2 ter Asics Kayano 15. Za teren pa ga ni čez Inov8. Salomonke se skrijejo...
Uporabniški avatar
 Cveto
Za asfalt in makadam uporabljam Mizuno
Za bolj gorske tekme, pa tudi za pohodništvo, pa sem se navdušil nad Brooks
Kupil sem jih za tekmo 12ur Kališča (odlično so se odrezale)
V snih sem opravil še marsikatero tekmo, med zadnjimi tudi KAM-a. Naredil ogromno treningov, Naredil nekaj gorniških tur, saj se odlično oprime skale. Z njimi sem opravil tudi Gritovce Extrem. Pa tudi po Meliščih sem tekel. Zdej so pa res odslužile! Bo treba kupit nove :)

Te so bile cascadia 3 Zdej pa Mogoče cascadia 4.

Lp Jure - Cveto
Uporabniški avatar
 Biz
Adidas Supernova Sequence (prva izdaja) - asfalt, makadam

Naredil v njih 450 km v enem letu - brez žuljev, razen enkrat, ko sem eksperimentiral z boso nogo (brez nogavic) :roll:; zaenkrat še niso vidno izrabljene, podplat je malo postrgan, ampak nič posebnega. Zgornji del je samo umazan, sicer pa niti malo strgan. Vložek je b.p. Glede blaženja pa težko rečem - zdi se manj blaženo kot novi modeli v trgovini, tako da bi znalo biti blaženje že bolj slabo, stabilnost pa je še vedno super.

***Dodal: po testu v trgovini lahko rečem, da je definitivno razlika med hojo v novih in starih copatah istega modela... ni pa moteče.

Edino kar je, je moj problem s prsti, ki me začnejo boleti po cca. pol ure teka. Delno sem problem odpravil z boljšim zavezovanjem na čisto vse luknje. Tega pa ne bi pripisal adidaskam, ker imam isti problem tudi v drugih tesnih obuvalih (drsalke, pancarji, ...). Hecno je, da je malo odvisno tudi od nogavic - nekatere ta problem potencirajo. No, to je specifika pri meni.

***Dodal: verjetno je problem tudi v tem, da sem imel pol številke premajhen copat, kar pa sem ugotovil šele pri kupovanju novih copatov...

V trgovini preizkusil alternative, ampak sem ugotovil, da na mojo nogo enostavno paše Adidas. Tudi Asics Kayano bi najbrž (sicer ni bila čisto prava številka) prišle v poštev. Salomonke so preozke, pa tudi peta je tako hecno nizka. Ali pa je pri Adidas hecno visoka in sem navajen ( :-- ).
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 39

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA