Jap, odlična tekma, super trening za LM, idealno za pridobivanje hitrosti...
Organizacija na nivoju, brez pripomb, vreme in temperature odlične, prav tako zbrana tekaška srenja
Tekma težka, predvsem zato, ker v prvi polovici gre v glavnem dol, v drugi pa gor, na izhodišče...prejšna leta je bil začetek prehiter, davek smo plačevali v drugem delu. Letos je hitrejša skupina tekla naprej, druga skupina (v kateri sem bil tudi jaz) pa je imela tempo, ki bi ga lahko označili za počasnega...če ne bi poznali vodilnih v skupini (Kalan Tomaž itd.) in tako dobro vedeli, da bi bilo kakršnokoli pospeševanje nesmiselno in zelo "kratkega daha".
Do formiranja manjših skupin je prišlo po dvigu tempa potem, ko smo se "priklopili" na oval Brdo, odločilna pa je bila ravnina 1 km pred ciljem, kjer sem pridobil odločilno prednost pred konkurentoma v kategoriji in jo uspel zadržati do cilja. To me je pripeljalo na ABS 12. mesto na današnji tekmi, 1. mesto v kategoriji 20-30 let (

20 let podlage

), pridobljenih 40 točk pa me je uvrstilo tudi na 3. mesto v kategoriji v končni razvrstitvi GP.
Izjemno zadovoljen! Lanski čas na progi sem izboljšal za 2 minuti, 10 sekund.
Pa vendarle malce zagrenjen...nekdo je prišel v Preddvor prepričan, da njegovega končnega 3. mesta nihče ne more ogroziti. Tako sem mislil tudi jaz, vedel sem, da mi dajeta teoretično možnost samo 1. ali 2. mesto, a v to nisem verjel, glede na močno konkurenco...pa mi je vendarle uspelo...na račun nekoga drugega

...in to mi zmanjšuje zadovoljstvo

(

jani

dober si!)
Pa pustimo to, gremo naprej:

v Preddvoru je bilo veliko tekačev tudi iz Selške doline, kar me zelo veseli...tek je zakon in vse več je ljudi, ki se tega zavedajo

.

rekreativni tek je v vzponu, velik napredek je viden tudi v kvaliteti, zasluge za to pa imajo zagotovo regijska (področna) pokalna tekmovanja, kakršno je tudi tekmovanje za Gorenjski pokal v rekreativnih tekih: pohvala organizatorjem

domiselne nagrade za tekmovalce: nogavic za današnjo tekmo sem bolj vesel, kot običajnih majic; tekaške majice z dolgimi rokavi za zaključek pokala so pa ravno tisto, česar mi manjka v garderobi ( se krasno podajo k tisti z GM4O, SAM in lanske Palmanove)...če bomo jeseni in naprej delali kake avanture, mi ne bo treba skrbeti, kaj bom oblekel...odlična izbira

Na tek sem tokrat prišel direktno z vikenda v Sp. Danjah: včeraj sem tam gor imel še obilico dela, danes pa dopoldne v Preddvoru, popoldne pa še zadnje letošnje družinsko picnic srečanje na prostem: v Danjah.
Čestitam vsem za današnji tek

, ne glede na čase ali uvrstitve

: ne verjamem, da ste se tisti s slabšimi časi kaj manj matrali kot tisti z boljšimi; če ne drugega, ste porabili več časa (
opravili ste isto delo v malce daljšem časovnem obdobju)
Lep pozdrav vsem,
vencelj