Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Odpiram temo.

Na kratko povedano: presenetljivo veliko udeležence (skoraj 400) vključno s celo reprezentanco - šlo je za pravo malo državno prvenstvo na 10 km.

Sam sem nekako pričakoval da bom tekel PB na 10 km, kar pa mi za ca. 20 sekund ni uspelo. Lepa, a težka dirka. Sploh tist pesek na koncu po hipodromu je bil zopern.

V cilju se je megla skadila tako da je postal prav lepo in prijetno za zaključek druženja.
Uporabniški avatar
 BoF
Hja, glede na to, da sem obljubil malemu, da ga prvič peljem na 10 in sem se odločil, da ga vlečem prvič na Brdu, mi je po koncu vse skupaj bolj kilavo delovalo. Okej, daš za štartnino in dobiš čip, pa te elektronsko merijo. Ja valjda drago al kaj? Vem da je pri nabavki enega čipa na deset in deset tisoče cena za komad nula-cela-Jozef, torej brez omembe vredna. Pa če dodam, da je Tajmingu aparaturo za merjenje kupila Fundacija za šport in da vsako leto dobijo okoli 10.000 evrov za posodabljanje te naprave prav tako iz fundacije, pa da ni bilo potrebno popolnoma nič zapirat nobene ceste ter da je bila na poti ena okrepčevalnica in da je bilo na cilju poleg banane in pomaranče moč dobiti le še vodo, da si si ogledal tiste Mizuno čevlje in Merel, ki jih vidiš na vsaki tekaški procesiji in da je teta pri čevapčičih in hrenovkah dejala, da imajo hrano samo tisti organizatorji in pa člani atletsekga kluba Triglav, potem je taka cena, ki so jo postavili za štart, enostavno previsoka! Dan prej smo bili na Delovem dobrodelnem teku, jkjer je bila štartnina samo 5 evrov in je šlo vse skup v dobrodelne namene. komu je šel dobiček tega teka okoli Brda ne vem, sem pa prepričan, da je za tisto, kar so ponudili le malček previsoka.
Uporabniški avatar
 lojzeP
Dej Fonou, nehi spet mlakužit :D k si bil v cilju že tko obilno navlažen. Si bil pač v vlogi alfa samca, ki skrbi za dobrobit domorodnih, pa še št. 300 ( če se ne motim ) si imel, ki jo je Grega prebral, in je argumentirano otežila osebno vam vozilo.
Populacije je bilo opaziti kar precej, predvsem brhkemu delu se ni bilo moč izogniti :roll: - čar štartov primerih realnemu stanju.
Štartnina je šla pa upam v domači klub, da bomo še boljši, uspešnejši, lepš* :oops:
Prvič, tradicionalno, domačeterensko ..... :D
Uporabniški avatar
 jpotoc
Če primerjam Županov tek in 1. Tek okoli Brda, bi želel samo pohvaliti AK Triglav Kranj da pripravi tekmovanje za nas rekreativce. Izjemna udeležba, izjemna elita nastopajočih, kaj bi še radi... Praktično vse razen kakšne zanemarljive malenkosti so bile zgledno izpeljane, ne pozabimo gre za prvo izpeljano tekmovanje. Prav posebna pohvala komentatorju, ki je športno vzpodbujal vse prav do zadnjega tekmovalca. Upam da je organizator potegnil kakšen dobiček za dobrobit svojih članov. Štartnina - bil sem v Berlinu 50-90€ ne dobiš nič (materilno gledano) - višja štartnina me ne moti če je organizacija dobra.

PS: izmerjena dolžina :
- Garmin Forerunnrr 305 - 10.140m
- Polar RS800CX - 10.150m
Uporabniški avatar
 brankos
Tek okrog Brda izkoristil za test tekaških sposobnosti po izrazito kolesarski sezoni. Šlo kar OK, da se ura ustavila pod 40min, trasa ( ki jo privič tekel) zelo prijetna, organizacija pa po moji oceni zelo dobra. Glede višine štartnin in izplena od njih se ne pritožujem in se tudi danes ne bom, sploh če bo višek kapnil v AK.
Uporabniški avatar
 Biz
Štartnina ni bila visoka, saj ni pričakovati, da bo zastonj, po drugi plati, pa bi bila lahko višja in bi potem prireditelj dodal kakšno presenečenje. Če je klub zaslužil pa hvala bogu, saj morajo od česa tudi funkcionirati. Upam, da ni bil minus.

Plus na vse dam pa še za prijavno službo, ki je delala do konca in za čevape, ki smo jih dobili vsi, ne glede na prvotne napovedi, da bo samo za klubske izbrance. Komentator je bil super, sem ves čas mislil, da je oni iz RTVSLO, dokler ga nisem videl. Žrebanje je bilo zanič, ker nisem bil izžreban :mrgreen:

Zadnji del na hipodromu je bil ubijalski...še vedno pa moj PB :)

P.s.: Garmin 405:
- 10,09 km v Training centru in
- 10,13 km v Sporttracks po procesiranju

Prilagam še GPS posnetek, če bo tole uspelo...
Priponke
1. tek okrog Brda 4.10.2009.jpg
GPS posnetek
1. tek okrog Brda 4.10.2009.jpg (111.7 KiB) Pogledano 4244 krat
 pika0621
Lepa trasa, dobra organizacija, na 2. tek definitvno pridem :-). Pohvalila bi sploh kako je bilo poskrbljeno za otroke - poleg tega, da je bilo poskrbljeno za varstvo ko so starši tekli, so nagrado za udeležbo dobili prav vsi otroci, kar pa je meni veliko bolj všeč kot če bi jaz dobila neko vrečko z darilci.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA