Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Lansko leto smo se fajn nasmejali, letos še toliko bolj. Začelo se je že s tem, da je moj tiny twinny tam pri Vrhniki začel neke čudne zvoke spuščat, pa se z maco samo spogledava, kaj pa zdaj, babja pamet je odločila, da to ropotanje ni tako zelo moteče, da bi naju ustavilo do vlačenja po progi v Nabrežini, sicer pa sva primerno opremljeni s telefonskimi ciframi vrlih moških :clap: Ni bil slučaj, ampak zapeljali sva direkt pred Razymobil, moška sta pogledala pod pokrov, našla ničesar opaznega. In šli smo dogodivščinam naproti. No, zajček je predlagal tempo za umret, pa je bil preveč lep dan, da bi danes konec vzela :-- Zajček brez ušes in maca sta jo ucvrla nekam v daljave, no, niti ne tako daleč, so ju redarji malo ovirali pri tem. No, navkljub temu, da se mi je zdelo, da se skoraj ne premikam, pa da se mi pozna včerajšnja tekma ( :cenz: pa sem rekla, da tega ne bom več počela), pa da sem na eni navadni polovički srečala tisti zid, ki ga v Berlinu ni bilo nikjer za videt, sem uspela postaviti pb. Kul občutek za naprej, se pravi, da grem na LM res lahko dušo spustit. Vsaj probat, če bo šlo.
Tnx maci, ker tudi ona ni mislila, da bo avto dušo spustil, pa Razyju in Taetu, da sta strokovno pogledala pod havbo, pa Sončki, ki je bila tako dobre volje kot že dolgo ne, pa profesijo je zamenjala in je špilala kelnarco. Pa oni Italijanki, ki me je nekaj brezzveze nadirala, sem se gladko naredila neumno in jo gledala kot tele v nova vrata, no nisem bila edina... Nas je bilo pa spet malo morje, seveda govorim o slovenskih laufačih, nekateri zelo hitri, nekateri precej manj, ma še vseeno kontent.
Po daljšem času spet en mali maratonček zame. Marsikdo se je čudil, da me je srečal na tej razdalji.

Od Ljubljane do Nabrežine z razimobilom (Grazie raziskovalec in sončka). Zadeva je že itak dokaj blizu, ob debati pa je minilo še hitreje. Parkiranje tik pred štartom. Slovencev in posledično poznanih res veliko. Tudi organizatorji in siceršnji domačini so kar znali naš jezik.

Kot sem že omenil, je bila ta tekma nekakšen test kje sem trenutno sploh s formo na tej razdalji, glede na to, da si še nisem postavil časovnega plana za ljubljanca. Želje sem imel, da bi šlo pod 4, pa žal ni šlo. Tudi Mitjas je imel te želje, mislim da je njemu uspelo. :clap: Kljub temu, da je bila težavnost proge ocenjena le z dvema zvezdicama, kar pomeni dokaj lahko in da je šlo Loneliju, kot po maslu, je bila meni proga težka. Je pa res, da se precej pozna, če tečeš več polmaratonov, ker znaš moči bolje razporediti. No, jaz jih nisem, saj je bila prva polovica hitrejša od druge, čeprav sem računal, da bi morala biti za 2 minuti hitrejša druga polovica proge. Mitjasa sem ujel in prehitel nekje na 2km, na 15. pa se je situacija obrnila in nisem mu mogel več slediti. To mi da misliti kako je res pomembna razporeditev moči. Na koncu v cilju 1:26:48, kar je tempo 4:07 min./km. Tolaži me dejstvo, da bi šel glede na to progo v Ljubljani lahko vsaj minuto bolje. Še vedno mi manjka hitrostne vzdržljivosti.

V cilju pa za štartnino 12 EUR neverjetno presenečenje: večja športna torba v kateri je bila še manjša športna torba in še napolnjena z raznoraznimi živili. Glede hrane in pijače pa tudi: voda, čaj, cedevita, energetski napitki, piškoti, sadje, prepečenec z marmelado, kasneje pa makaroni in kruh.

Lepo smo se imeli v lepem vremenu. Noge me bolijo, torej sem očitno nekaj dobrega storil zase.
No tole je bil res lepo organiziran polmaraton...edina neprijetna reč je bil promet ki je potekal mimo nas,sicer upočasnjeno in obzirno ampak vseeno moteče.
Iz Slovenije nas je bilo res veliko...TF,Vitezi,...in druge tekaške skupine.
Zmaga je šla seveda v Etiopijo (1.05).

Glede proge lahko povem da je bila "hinavsko" razgibana ampak lepa...ni bila pa pretirano težka,da bi zdaj mogel zaradi tega jamrati.

Sama organizacija je bila na visoki ravni...bogata darilna vrečka (športna torba..pa še hladilna torba..mleko,špageti,kozmetika,vitamini,mazila)...po teku pa pašta-party, okrepčila,kava,Red bull...prijavnina 12 Eur.

Vreme...za ene pravšnje...za druge prevroče...18-25°C.

Vsem našim iz TF...a bilo nas je veliko...čestitam na uspešno opravljeni 21-ki.

Sam sem šel 1.34 in s tem sem dokaj zadovoljen...bo že boljše v "ravni" Palmanovi.
Malo jezikavejših replik jezikavim članicam in članom... :mrgreen:
Loni napisal/-a:tiny twinny tam pri Vrhniki začel neke čudne zvoke spuščat
Če ne bo uredil mojster S. :wink: , bo pa kdo drug :wink: ...
Loni napisal/-a:em na eni navadni polovički srečala tisti zid
Se zgodi, jaz večkrat vidim zid, ne le na objektih, tudi pri teku.
Loni napisal/-a:Razyju in Taetu, da sta strokovno pogledala pod havbo
Jaz sem gledal pod havbo psičke (Cano di Craso) in lastnice, ne prav daleč stran...
Loni napisal/-a:Sončki, ki je bila tako dobre volje kot že dolgo ne, pa profesijo je zamenjala in je špilala kelnarco
Alte liebe rostet nicht... A je kelnarca poklic ali izobrazba, bi vprašal anzec :mrgreen: ?

Laufer napisal/-a:Loni :clap: .
Vem, da boš v Ljubljani dihala za ovratnik tako Luzerju kot speli*
Hja, ker Laufer ne trenira, bo šel "lagano sportski 1:50... Mogoče bo speli* Lauferjeva prijetna podpora, s katero ima veliko izkušenj bolj ustrezala, kot moja čveketajoča družba z ramo ob rami, in ne bo končala v umobolnici, kamor bi jo spravilo moje zabavljanje med tekom.

Ker Loni trenira, in ji gre kot po maslu, bo morda moja zajčica. Zgolj moja rešilna bilka, ki se je obupano oklepam, saj mi kaj drugega, revšetu, ne preostaja. :oops:
nana napisal/-a:Jaz bi pa rekla, da jima bo pot kazala :D
Zanimiva hipoteza, bojda kar pravšnja. Morda pa se me bo še nana usmilila in mi pomagala. Kot letošnja organizatorka :D TF ekipe za "Ljubljančka", je to nekako za pričakovati.
lonely napisal/-a:
Sama organizacija je bila na visoki ravni...bogata darilna vrečka (športna torba..pa še hladilna torba..mleko,špageti,kozmetika,vitamini,mazila)...po teku pa pašta-party, okrepčila,kava,Red bull...prijavnina 12 Eur.

No, tudi tista druga(ta vecja torba) je hladilna. :)
Bosta pa obe ocitno kar v uporabi, predvsem "tamala"-je ravno za 6pack.
(s tae-tom pa uporabljata zelo simpaticen izraz za to - sportna torba. :wink:)
Drugace pa res lepa prireditev, pa za tolk mal cash-a.
Na, pa še jaz. Šele danes, ker me internet doma nekaj za.... :argue: Nič ne ropota pri višjih brzinah (je čist pr miru :lol: ) , nič se mu ne kadi (kadilo in druga eterična olja poreventivno ukinjena :roll: ), nič ni lačen ali žejen (ne gre ne na pravojedsko niti krivojedsko hrano :drink ). Samo crknil mi je, revček :bum: . To je bilo samo tako, za piko na i po tiniju twinniju od Loni, ki naju je uspel dofurati varno in srečno do doma :driver: .

A moram še kej od teka napisat?
Sklepi prekrasni, po Gardi je treba malo počivati :-- , se regenerirati, mlečno kislino pucati,... Pa ja, koji dobri sklepi... :rol: Če nabašeš enega zajčka in tečeš z njim, če ..... pol pa postaviš skoraj letošnji pb. Za pol minute sem ga sfalila, tistega ravninskega iz Fererrare. Ampak je letelo ko strela :clap: (zame je blo tko, eni so pa lagano sportski se šli regeneracijo). Kdo bi si mislil, da je še toliko moči v tem telešču. zajček mučo hvala za družbo in tisto vlečenje v cilj :oops: .

Po pravici povedano pa se mi danes vseeno malce pozna utrujenost, bom le morala malo oladit. :ignore:

Sončka je sončno sijala in nas crklala :D , meni, satri bajti, se je tooook fino zdelo.
Sploh je tole bil en lep tekec, celo pašto sem zmetala vase, ker sem bila lačna kot volk, jabolk sem požrla za pol gajbe, pa še doma je bilo eno veliko brezno tam nekje... :nono:
Hojla! En prekrasen dan in en prekrasen tek po neskončno dooolgem času. Pravzaprav je bila tole moja prva uradna in neuradna letošnja 21-tka. Prva polovička je šla v redu, v drugi polovički pa me je od jeze kar odneslo naprej, ker me je ena zoprna babnca nadrla, ker sem ji prečkala pot (in najbrž ne bo postavila svoje pb :D ), pa sem si dala duška in jo kar v sloveščini en mal preklela nazaj. Ti, ti, Sončka neolikana! No, na ta način sem prehitela MAco in njenega zajčka (iz čiste jeze-v resnici me je že pobiralo), ki sta me potem seveda še enkrat prehitela, jaz pa nisem mogla več in sem do cilja izmenično pešačila in tekla-komaj prvlekla. Včeraj me je vse bolelo! SE pravi, da sem tekaško na razdalji 21km zopet v mali šoli. Spet bo šlo: prvi razred, drugi razred,...
Sem se pa neverjetno fajn počutila zaradi utrujenosti, ki je sledila. Kako to paše!
Nekaj micenih dogodkov s tega teka:
- Etiopijci se pred štartom sploh niso ogrevali in so tam pri avtu stali v trenirkah čakajoč na štart (seveda, sem se zgledovala po njih, ampak mi ni nič pomagalo 8) )
- medtem ko smo se ostali opremili z raznoraznimi geli in ploščicami, da ne rečem zajtrki pred tekom, je TAe tekel na prazen želodec, ah ne! pred tekom je požvečil čigumi po okusu bronhija in si še enega vtaknil v žep (analiza je pokazala, da ga je pozabil požvečiti na 13 km in je zato mogoče slabše tekel :D )
- jutranja kavica je bila odlična v družbi prijetnih ljudi
- po teku sem bila tako polomljena kot še nikoli in nisem mogla sedet pri miru in sem se iztekala in razvajala moje TF-jevčke :drink
- Maca je rekla, da se ni vredno sploh ozirat na ljudi, kot je bila ženska omenjena zgoraj, in imela je prav :D
itd.
Luzr, natakarca je lahko tako izobrazba kot poklic.
Pa ne bo Laufer Špelin* zajček ampak Loni. Mogoče pa tudi jaz. :D :D Se vidimo kmalu, do takrat pa lp, Oblačka (ps. Če bi me Roko vprašal, ja kdo si pa ti, bi mu odgovorila Oblačka, a hvala bogu do te situacije ni prišlo :D :wink: )
Evo, še moje poročilce. Jutranja logistika je kljub jesenski megli klapala v nulo. Že pet minut pred dogovorjenim časom smo se zbrali in krenili. V troje smo se pripeljali in parkirali idealno.
Tole moram pojasniti, da je šlo le za lokalno in ne temporalno komponento. (po kmečk smo bili celo uro pred štartom na štartu.
tae napisal/-a:Parkiranje tik pred štartom.

Beri - 20 m ali celo, da niti en parkirni prostor ni bil na razpolago bližje štartu.

Potem smo se šli tole.
Loni napisal/-a: .... Tnx maci, ker tudi ona ni mislila, da bo avto dušo spustil, pa Razyju in Taetu, da sta strokovno pogledala pod havbo, ..

Skratka, v leru pod gasom ni nič ropotalo in s Teotom sva ugotovila, da jermen ni dol padu in da se nič iz mašine ne kadi . Toliko, da naju ne bodo TF-jevci, ki bodo ostali na cesti, slučajno klicarili.

Potem smo se pripravljali v bližnjem bifeju. Potem pa je bilo treba iti na progo. Tam sem se matral med 10 in 12 km, pojma nimam zakaj (sem mislil, da gre dol hitrteje kot gor, pa ni šlo), ostale kilometre (od 12 dalje, ko sem se sprijaznil s prvotnim tempom) pa je kar šlo. Tekel pod 1:50 kar je bil tudi cilj. Na cilju smo dobili bogato torbo, se napili in najedli. Vmes smo se pa smejali in zabavali. Prizorišče smo zapustili med zadnjimi.

Ne vem zakaj, ampak nobenega navdušenja ni bilo za kopanje. Tako sta kopalke (in 3 dres ostala suha). So pa zato prej prišli domov ...
Kdo smo bili se vidi že iz prejšnih poročil. Hvala vsem za prijetno druženje in na svidenje na naslednji tekmi, LM, če ne prej.
Lepo nedeljsklo jutro, idelno za tek. Napolnjen z Naprosini ki jih je zahtevalo moje telo po napihanem petkovem teku (ki je bil prvi po Gardi) in po sobotnem popodanskem gobarjenju (uspešnem), vmes še ena nočna, sem se odpravil do Nabrežine. Občutki niso bili najboljši, malo pekoče grlo, ampak tek prežene vse. Tako je tudi bilo. Že pred štartom sem se počutil iz minute v minuto bolje. Začetni del sem pretekel turistično, od nekega 8-9 km pa me ni prehitel nihče več. Končni čas je sicer bil slabši kot 2008, pa nič zato.Po teku ni bilo neke pretirane utrujenosti, le noge so prosile za stolček. Tudi to je minilo, okrepčilo je bilo izdatno, za zaključek še dve :drink , pa za večerjo gora palačink.
Vse bolj se navdušujem nad Zabregom v nedeljo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA