prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Nenavadno vprašanje najbrž, ampak če bi izbirali čevlje za hojo v hrib (ne tek v hrib, ne v gore - prej za hribe ala ratitovec, šmarna, sv. jakob itd.) + ker se bližajo zimski časi pa bi vseeno kazalo kdaj tudi v takem vremenu teči naokoli po normalnem terenu makedam, morda kak travnik, a tudi 50% asfalt

ali bi izbrali tekaški čevelj za v hrib ala Salomon XT wings ali pa XA PRO 3d (namenjeni naj bi bili teku v hrib)

ali

bolje vzeti hiking salomon čevelj ala elios (ali pač kaj v tem smislu) in za tek kaj drugega.
Lep pozdrav

Če ti povem moje izkušnje z zimskimi čevlji za gorski tek (strjen sneg in led). So zame zaenkrat daleč na prvem mestu čevlji ICEBUG http://www.icebug.se/ Pri nas jih imajo samo v Koala sport Mogoče tudi (vendar še nisem sam testiral) http://www.lasportiva.com/catalogue/cat ... nguage=EN#
Menda, da se da v podplat našravfati špičke, ki jih dobiš že zraven.

Kar se pa tiče superg Salomon, pa sem jaz z njimi osebno čist razočaran in nezadovoljen.
Preozke in pretrde, imam pač očitno nekoliko širšo nogo. Čevlji so bili v trgovini odlični, ko pa je bilo z njimi treba resno iti v hrib, pa ni šlo po načrtih.
Tako da zaenkrat prisegam, na zgoraj omenjene.
Poleti pa na MIZUNO in pa ASICS.

Ampak zadnje čase si prek neta ogledujem čevlje Salewa, pa me zanima, če je tukaj kdo, ki ima izkušnje z njimi? Prosim za mnenje. http://www.salewa.com/uk/4/672/63004-MTN_TRAINER.html?

LP Jure - Cveto
*V snegu bo večina stvari za občutljive ljudi neuporabnih, ker pa očitno poznaš kuclje, boš verjetno zdržal. Razen čim višjih superg z membrano, po možnosti v povezavi s (pol)gamašami.
*V suhem vremenu je mogoče uporabljati čisto navadne superge. Celo, če je malo snega ali mokrote (brez pretiranega blata in spolzkih skal), je možno opraviti turo z negorniškimi obuvali.
Čeprav "planinski predpisi" pravijo drugače...
*Kdor ima dovolj izkušenj ne faše zvitih gležnjev... Sicer priporočam nizke ali polvisoke lahke gojzarčke.

Vse teme označene z zvezdico smo že obdelali. ;) Veselo brskanje in branje.

@Cveto. Tudi tekaške sportive in zimske adidaske spodrsujejo. Če rabiš širši model poskusi Brooks cascadia, ki sicer nima membrane, a ima nekaj drugih prednosti. Niso za vsako nogo, ampak... Sprednji del se namreč na terenu precej razširi, morda ti bo to všeč. Meni ni bilo in rabim debele štumfke ali dvoj(n)e tekaške nogavice.
luzr napisal/-a:
@Cveto. Tudi tekaške sportive in zimske adidaske spodrsujejo. Če rabiš širši model poskusi Brooks cascadia, ki sicer nima membrane, a ima nekaj drugih prednosti. Niso za vsako nogo, ampak... Sprednji del se namreč na terenu precej razširi, morda ti bo to všeč. Meni ni bilo in rabim debele štumfke ali dvoj(n)e tekaške nogavice.

Ja cascadio imam! Moram reči, da je res eden najbolših čevljev, saj zdrži neverjetno veliko.
Menim, da bi se vsake čevlje takega ranga že strgale mnogo prej.

Lp Jure - Cveto
Kako to, da na internetu ne najdem (razen v Sloveniji) GTX membrane na adidas riot copatah? Večinoma je brez goretexa, ali pa je ameriška verzija v drugih barvah kot pri nas brez oznake 2, kar sklepam, da je neka starejša verzija(??).
Tega modela nisem še preizkusil in ga ne poznam. Adidas ima bolj pohodne gtx modele in le malo prav tekaških.
Ponavadi je v asortimanu vsakega proizvajalca le en pravi tekaški model za brezpotja. Z membrano ali brez. Pustimo vkraj izjeme in proizvajalce orientriane na gorsko obutev.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA