vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

luka6000000
Pozdrav,
sem nov na forumu in tole je moj prvi post...

Resno tečem že kakšnih pet mesecev, prej sem bil bolj indoor rekreativec...
Na teden trikrat do štirikrat pretečem okoli 10 km na tek, no malo tud hodim vmes:)...

Vse lepo in prav, toda pred nekaj časa me je začelo zbadati pod desno mečno mišico (najbrž so tam kakšne kite)...
Že kmalu po začetku treniga se pojavi blago ščipanje, ki pa se z nadaljevanjem treninga stopnjuje...

Poskusil sem že en teden mirovati, pa ni pomagalo...

Kakšen nasvet?
Uporabniški avatar
 anže07
ja to je ahilova tetiva - mogoče je vnetje tetive - kar pa so lahko posledice kar težavne- če je vnetje hudo in nadaljuješ s treningi se lahko začne brazgotiniti in s tem postane še krajša in s tem še večja težava
najboljše zdravilo je počitek in masaža

tudi sam sem imel take težave na začetku vendar predvsem zato ker telo ni bilo navajeno na tek (na ta način treninga)

priporočam ti počasnejši tek- lahkotnejši - da se telo navadi na to vrsto dela, poleg tega pa se ti bo s počasnejšim tekom spremenila tudi postavitev noge na tla

tudi tu je lahko problem-POSTAvitev noge na tla- pomeni ta jo postavljaš preveč zadaj oz. si preveč nagnjen naprej

http://www.cenim.se/349-a.html
 luzr
Preberi množico že odprtih tem o bolečinah v mečih. Poglej kaj so napisali pajo, bobr in ostali.
Cel oistoimenska tema obstaja, torej "meča".
Uporabniški avatar
 pajo
luzr napisal/-a:Preberi množico že odprtih tem o bolečinah v mečih. Poglej kaj so napisali pajo, bobr in ostali.
Cel oistoimenska tema obstaja, torej "meča".

Meni ni pomagalo nič drugega kot 10x obsevanje. Vleklo se mi je od decembra pa do aprila. Po obsevanju že 1 je bilo kot dan pa noč. Se mi še javi tale bolečina samo že po samem teku poskrbim pa če me kaj boli ali pa ne, da me kasneje RES ne boli. Nič bodi previden, da se ti tek ne bo zameril.
Uporabniški avatar
 pajo
luka6000000 napisal/-a:Hvala vsem za informacije...

Pajo; to obsevanje časti zavarovanje, ali je samoplačniško?

Časti! Samo rabiš napotnico od svoje zdravnice pa gre. Bil v UKC v kleti in 10x po 10 min. Bumbar kot sem vprašal kdaj lahko kaj začnem z tekom. Ko boste začutili, da lahko. Super. Koliko pa lahko? Čisto po malem, da se razumemo. Itak. Čez 2 dni je bilo že 10km. Ko je zvedela je bil njen komentar sledeči: Gospod midva se bova pa še srečala tukaj. Da potrkam ob les... :D Po teku si dam na tetivo tam kjer sem malo začutil, da bi me znalo boleti Jointace kot nekakšen obliž. Poljubno lahko režeš po dolžini in širini čez pa še prozorni obliž, da drži. 12h po teku ponavadi ponoči in je ko grom. Obstaja pa še v gelu.
 luka6000000
pajo napisal/-a:
luka6000000 napisal/-a:Hvala vsem za informacije...

Pajo; to obsevanje časti zavarovanje, ali je samoplačniško?

Časti! Samo rabiš napotnico od svoje zdravnice pa gre. Bil v UKC v kleti in 10x po 10 min. Bumbar kot sem vprašal kdaj lahko kaj začnem z tekom. Ko boste začutili, da lahko. Super. Koliko pa lahko? Čisto po malem, da se razumemo. Itak. Čez 2 dni je bilo že 10km. Ko je zvedela je bil njen komentar sledeči: Gospod midva se bova pa še srečala tukaj. Da potrkam ob les... :D Po teku si dam na tetivo tam kjer sem malo začutil, da bi me znalo boleti Jointace kot nekakšen obliž. Poljubno lahko režeš po dolžini in širini čez pa še prozorni obliž, da drži. 12h po teku ponavadi ponoči in je ko grom. Obstaja pa še v gelu.

KUL...
Uporabniški avatar
 stena
kite potrebujejo veliko več časa za prilagoditev na obremenitev kot mišice, tako da je možno, da si malce pretiraval in tetiva ne sledi povečanju moči gastrocnemiusa in bolečine izhajajo iz tega naslova..

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA