Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Radolca
lepo se je končal tale šenčurski tek. edino kar mi ni šlo v račun je to, da je bilo potrebno tako dolgo na pir čakat :!:

sem pa (po mojem mnenju) pridno bodril junakinje in junake, ki so kislih obrazkov, skremženih ustnic, utrujenih oči, da raje ne govorim o nogah, rokah, ramah, kolkih, umazahih superagah, majicah, hrbtih, hlačkah, ....., prihajali v cilj :!:
Uporabniški avatar
 Loni
nana napisal/-a:
Loni napisal/-a:sledilo nadaljevanje strokovne kulinarične ekskurzije; štruklji so bili za prste oblizniti.

A spet? :D

In na isti destinaciji :wink:
 Radovljica
Radolca napisal/-a:lepo se je končal tale šenčurski tek. edino kar mi ni šlo v račun je to, da je bilo potrebno tako dolgo na pir čakat :!:

sem pa (po mojem mnenju) pridno bodril junakinje in junake, ki so kislih obrazkov, skremženih ustnic, utrujenih oči, da raje ne govorim o nogah, rokah, ramah, kolkih, umazahih superagah, majicah, hrbtih, hlačkah, ....., prihajali v cilj :!:

Priden, moram drugič slušalke z ušes dat.
Uporabniški avatar
 jpotoc
Proga ni ravno rekordno hitra: škoda da trasa ni v celoti asfaltirana, preveč ovinkov in "klanec" na 9km, razvlečen 10km, ko že vidiš cilj je še nekaj nepotrebnih ovinkov do konca. Termin tekmovanja odličen. Veliko tekmovalcev - super. Naj tekma postane tradicija. Se vidimo na Ljubljanskem maratonu.

PS: izmerjena dolžina
- Polar RS800CX G3: 10.020m
- Garmin Forerunner 305: 10.000m
Uporabniški avatar
 SasoP
Forerunner 405 se je ustavil pri 9960 m. Sicer pa dobro organiziran tek in obilo nasmejanih tekaških prijateljev. Česa bi si še lahko želeli? :laola
Uporabniški avatar
 MatjazV
Hoj,

čestitke organizatorju za odlično speljano tekmo :clap: . Proga lepa, zanimiva, mogoče malce težja kot sem pričakoval. Množična udeležba tekmovalcev, veliko gledalcev ob progi, posebnost pa, pražen kroompir :D , ki sem se ga do sitega najedel.

Ker je bilo soparno, bi predlagal, da naslednjič na okrepčevalnicah poleg izo napitka ponudite še vodo.

Skratka, bilo je super, pridemo tudi naslednje leto.

FOTKE by Jana.

Lp, Matjaž
Uporabniški avatar
 tae
V Kamniku smo imeli stalno dež, tu pa stalno sonček. Kot pričakovano veliko tekačic, tekačev in poznanih. Lepo je srečati to veliko druščino isto ali vsaj podobno mislečih. Vedel sem, da bo organizacija klapala in nisem se zmotil.

Ena pripomba (sicer na tekme ne hodim zaradi hrane, ampak vseeno): V cilju je bil le tenstan krompir z ocvirki. Večini je bil očitno všeč po napisanih komentarjih. Tam smo vprašali, če bi bilo možno speči še kakšnega brez ocvirkov in so se nam malo manj, kot smejali, kaj se gremo. Glede na to, da se je zadeva toliko reklamirala, kot prestolnica krompirja, sem dejansko pričakoval, da bo tam na izbiro veliko pripravljenih jedi iz krompirja (poleg tenstanega še pečen, pomfri, čips, kuhan,...).

Proga (to ni pripomba, le moje osebno mnenje): Motili so me vmesni odseki makedama.

Moj tek: Minimalni cilj sem imel 39 minut, kar bi bilo nad, nebi bil zadovoljen. Optimalni cilj 38 minut. V cilju v 38:45, kar pomeni, da se že dobro poznam in glede na treninge že približno vem kaj lahko pričakujem na tekmi. Je pa vseeno nekaj zanimivo. Na polovici proge oziroma 5-em kilometru, sem imel čas 18:43, kar je povprečni tempo 3:45 min./km, kar bi zadostovalo za moj nov rekord, če bi zdržal do konca s takšnim tempom, pa nisem. Deveti je bil najslabši, saj mi je šel že nad 4.

Po razglasitvi sem se kar hitro pobral domov, ker me je čakala še ena poroka.
Uporabniški avatar
 tae
A sem že omenil, da je naš in viteški Mitjas SUPER SPIKER ? No, je.
Uporabniški avatar
 jole
jpotoc napisal/-a:Proga ni ravno rekordno hitra: škoda da trasa ni v celoti asfaltirana, preveč ovinkov in "klanec" na 9km, razvlečen 10km, ko že vidiš cilj je še nekaj nepotrebnih ovinkov do konca. Termin tekmovanja odličen. Veliko tekmovalcev - super. Naj tekma postane tradicija. Se vidimo na Ljubljanskem maratonu.

PS: izmerjena dolžina
- Polar RS800CX G3: 10.020m
- Garmin Forerunner 305: 10.000m

Tud jaz sem imel podobne občutke...tistih par makedamskih odsekov ni takšen problem, je pa zato cca. zadnji km res zavit, na enem od ovinkov sem se celo zmotil. Mogoče bi bilo za razmislit, da bi progo potegnili do Velesovega in potem ne bi bilo treba ovinkariti po Šenčurju zato, da bo zneslo ravno 10km. Drugače pa je bila prireditev super v vseh ozirih.
Garmin Forerunner 205: 10.010m
 spela*
Lepa proga, presenetljivo veliko udeležencev - vitezom očitno nekako uspe privabiti veliko tekačev, pa še z vremenom smo imeli srečo, potem ko je vse dopoldne deževalo. :D Tudi s svojim rezultatom sem zadovoljna. Sicer me je zmanjkalo nekje med 7. in 8. km, kjer sta me prehiteli maca56 in Loni, a sem potem spet prišla k sebi in zadnji kilometer je šel kar hitro (hvala tisti punci, ki me je dohitela dober kilometer pred ciljem, me na koncu sicer tudi prehitela, a mi do takrat dajala lep tempo ... in hvala tudi za navijanje na zadnjem makadamskem ovinku :D ).
Glede na to, da so v reklamiranju teka stalno omenjali krompir, sem si ga v cilju prav zaželela, TODA ... z ocvirki pač ne. :twisted: :roll:
Bodo morali vitezi še malo brezmesno kuhanje vaditi. :wink:

Fotke:
http://picasaweb.google.com/1spela789/1SencurskiIzziv#
Uporabniški avatar
 Laufer
Užival sem, proga super, družba tudi.
Spremenil sem "outfit" in tekel po macino v rdeči kiklici. Očitno nobeden od strogih sodnikov ni opazil spremembe spola :mrgreen:, tako da sem uvrščen v ženski kategoriji, seveda pod drugim imenom :-- .
Meni je 405 nameril 9.980 m, se pravi povprečje 3 različnih meritev je točno 10.000 m.

Še proga in profil:
Slika

Slika

:argue: ... al pa če bi se spela* spremenila in kakšen kos mesa vase dala
Uporabniški avatar
 Fotr
Že dolgo tega je, kar sem zadnjič tekel na tekmi. Od lanske Palmanove. Nekaj časa sem počival, potem spet začel počasi s hojo in tekom in sodeč po svoji pripravljenosti, sem si določil, da se udeležim Šenčurskega izziva, po mojem bi mu bolj pristajalo ime krompirjev tek. Zame že, ker sem imel krompir, da so me organizatorji izžrebali še za Ljubljanski maraton, za katerega sem prej cincal, ali naj se ga udeležim ali ne, po žrebu pa je bila seveda odločitev na dlani.
Ampak naj raje povem o Šenčurskem izzivu. Organizacija na najvišji stopnički, že parkiranje je bilo ekspresno, razdelitev številk gladka, brezhibna in prijazna. Veselje je bilo videti spet tekaško druščino, občutiti vzdušje in uživati v njihovi družbi.
Potem pa start in po svojih zmožnostih, ki jih ni prav veliko, se poženem po cesti. Zdelo se mi je, da se malo vzpenja in že sem se jezil pri sebi, da to bi pa že lahko povedali, da gre v začetku cesta navzgor. A takoj mi je bilo žal, da sem dvomil v organizatorje. Pokazala se je obcestna velika tabla, na kateri je pisalo Visoko. Tako se organizira, da se ve, da se vzpenjamo. Potem smo zavili na makadam in kmalu je bilo po cesti tu in tam zapaziti kakšno mlakužo. A v organizacijo ni bilo treba dvomiti. Takoj se je pokazala tabla, na kateri je bil velik napis Luže. Na vse so mislili, čeprav ni nič narobe, če tu in tam kdo stopi v kakšno lužo. Tudi kilometrske oznake so bile vzorno in lično oblikovane in postavljene na vsak kilometer. Zato se jim tudi reče kilometrske oznake.
Meni, ki sem tekel na začelju, so se vsi gledalci ob cesti zdeli zelo prijazni. Vsi so mi hoteli pomagati. Nekdo je predlagal, da me pelje z avtom do malo pred cilj in da bom potem pa že. Drugi so mi povedali, da je še daleč do cilja, nekaj metrov naprej pa so rekli, da ni več daleč. Veliko jih je tudi navijalo in ploskalo, da so mi res dali nekaj vzpodbude, da je šlo naprej. Če me je kdo bremzal, me je sonce, ki je vsake toliko časa posijalo izza oblakov in se mi je zdelo, da so žarki kot macole, ki me udarjajo po glavi.
Ko sem že mislil, da se proga bliža koncu, pa spet tabla. Od daleč sem videl, da je na njej pisalo Šen…, pa ja ne še en krog, to pa ne bi vzdržal, a ko sem prišel bliže sem razbral napis Šenčur in vedel sem, da sem že blizu cilja. Nekajkrat bi skoraj narobe zavil in k sreči so me pazljivi reditelji vedno usmerili na pravo pot. Še dobro, kajti lahko bi zgrešil Šenčur in prišel na Britof ali na Milje, kjer ni več oznak v kilometrih ampak v miljah.
No hudega ni bilo, prišel sem do cilja, sicer malo pozneje kot sem načrtoval, ampak bi mi bilo žal, če bi izpustil tako krasen tek.
Tenstan krompir je pa tako dišal, da sem ga najprej šel vohat, nato sem se preoblekel, šel še enkrat vohat, se postavil v vrsto, pojedel porcijo, se še enkrat postavil v vrsto…. In tako štirikrat. Štiri porcije tenstanega krompirja sem pojedel, tako dober je bil.
Šenčurski izziv, tako krasno organiziran, z lepo tekaško traso in okolico je velika tekaška pridobitev ne samo za Šenčur, ampak za celotno Gorenjsko. Tekači veliko odnesemo iz takih prijetnih prireditev. Zato pravim Šenčurjanom in Vitezom: prihodnje leto spet pridemo.
Uporabniški avatar
 Tomaž 77
Fotr napisal/-a:Že dolgo tega je, kar sem zadnjič tekel na tekmi. Od lanske Palmanove. Nekaj časa sem počival, potem spet začel počasi s hojo in tekom in sodeč po svoji pripravljenosti, sem si določil, da se udeležim Šenčurskega izziva, po mojem bi mu bolj pristajalo ime krompirjev tek. Zame že, ker sem imel krompir, da so me organizatorji izžrebali še za Ljubljanski maraton, za katerega sem prej cincal, ali naj se ga udeležim ali ne, po žrebu pa je bila seveda odločitev na dlani.
Ampak naj raje povem o Šenčurskem izzivu. Organizacija na najvišji stopnički, že parkiranje je bilo ekspresno, razdelitev številk gladka, brezhibna in prijazna. Veselje je bilo videti spet tekaško druščino, občutiti vzdušje in uživati v njihovi družbi.
Potem pa start in po svojih zmožnostih, ki jih ni prav veliko, se poženem po cesti. Zdelo se mi je, da se malo vzpenja in že sem se jezil pri sebi, da to bi pa že lahko povedali, da gre v začetku cesta navzgor. A takoj mi je bilo žal, da sem dvomil v organizatorje. Pokazala se je obcestna velika tabla, na kateri je pisalo Visoko. Tako se organizira, da se ve, da se vzpenjamo. Potem smo zavili na makadam in kmalu je bilo po cesti tu in tam zapaziti kakšno mlakužo. A v organizacijo ni bilo treba dvomiti. Takoj se je pokazala tabla, na kateri je bil velik napis Luže. Na vse so mislili, čeprav ni nič narobe, če tu in tam kdo stopi v kakšno lužo. Tudi kilometrske oznake so bile vzorno in lično oblikovane in postavljene na vsak kilometer. Zato se jim tudi reče kilometrske oznake.
Meni, ki sem tekel na začelju, so se vsi gledalci ob cesti zdeli zelo prijazni. Vsi so mi hoteli pomagati. Nekdo je predlagal, da me pelje z avtom do malo pred cilj in da bom potem pa že. Drugi so mi povedali, da je še daleč do cilja, nekaj metrov naprej pa so rekli, da ni več daleč. Veliko jih je tudi navijalo in ploskalo, da so mi res dali nekaj vzpodbude, da je šlo naprej. Če me je kdo bremzal, me je sonce, ki je vsake toliko časa posijalo izza oblakov in se mi je zdelo, da so žarki kot macole, ki me udarjajo po glavi.
Ko sem že mislil, da se proga bliža koncu, pa spet tabla. Od daleč sem videl, da je na njej pisalo Šen…, pa ja ne še en krog, to pa ne bi vzdržal, a ko sem prišel bliže sem razbral napis Šenčur in vedel sem, da sem že blizu cilja. Nekajkrat bi skoraj narobe zavil in k sreči so me pazljivi reditelji vedno usmerili na pravo pot. Še dobro, kajti lahko bi zgrešil Šenčur in prišel na Britof ali na Milje, kjer ni več oznak v kilometrih ampak v miljah.
No hudega ni bilo, prišel sem do cilja, sicer malo pozneje kot sem načrtoval, ampak bi mi bilo žal, če bi izpustil tako krasen tek.
Tenstan krompir je pa tako dišal, da sem ga najprej šel vohat, nato sem se preoblekel, šel še enkrat vohat, se postavil v vrsto, pojedel porcijo, se še enkrat postavil v vrsto…. In tako štirikrat. Štiri porcije tenstanega krompirja sem pojedel, tako dober je bil.
Šenčurski izziv, tako krasno organiziran, z lepo tekaško traso in okolico je velika tekaška pridobitev ne samo za Šenčur, ampak za celotno Gorenjsko. Tekači veliko odnesemo iz takih prijetnih prireditev. Zato pravim Šenčurjanom in Vitezom: prihodnje leto spet pridemo.

KAKŠNO POROČILO!!! :laola :rol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA