- 09 Okt 2009, 09:34
Ojla!
Tokrat imam eno vprašanje, ki se tiča bolj ženske populacije foruma, čeprav so seveda zaželjeni tudi moški nasveti.
Moj problem je amenoreja (izpad menstrucije) in imam kar težave s tem, sploh v obdobju ko več treniram. Vem, da imajo ženske, ki se veliko ukvarjajo z športom težave s tem, predvsem vrhunske športnice. Pri meni je problem verjetno v tem da veliko tečem daljših razdalj, pa premalo počitka glede na količino teka, da o prehrani ne govorim. Ker nisem več tako mlada in bi v prihodnosti rada tudi imela družino, me to vse skupaj skrbi, ampak teku se ne mislim odreči, ker mi res veliko pomeni, ne bi pa rada imela problemov v zvezi s tem. Sicer se trudim,da bi se prehranjevala kar se da pravilno+počitek, ampak takoj ko povečam količino teka oz. razdaljo imam te probleme. In preden se vse to spet znormalizira traja zelo dolgo. Ker vem, da je tukaj veliko tekačic, predvsem maratonk, me zanima, ali ima katera tudi te težave in kako jih rešuje. Potrebujem nasvete, sploh od tekačev/ic, ker nekdo ki se ne ukvarja s tekom, me morda ne razume tako kot kakšen tekač/ica. Sama sem taka da velikokrat dam prednost teku kot pa zdravju (vem! to nii dobro)
lp
ninchi
Tokrat imam eno vprašanje, ki se tiča bolj ženske populacije foruma, čeprav so seveda zaželjeni tudi moški nasveti.

lp
ninchi