Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 štefan64
Fotr napisal/-a:Že dolgo tega je, kar sem zadnjič tekel na tekmi. Od lanske Palmanove. Nekaj časa sem počival, potem spet začel počasi s hojo in tekom in sodeč po svoji pripravljenosti, sem si določil, da se udeležim Šenčurskega izziva, po mojem bi mu bolj pristajalo ime krompirjev tek. Zame že, ker sem imel krompir, da so me organizatorji izžrebali še za Ljubljanski maraton, za katerega sem prej cincal, ali naj se ga udeležim ali ne, po žrebu pa je bila seveda odločitev na dlani.
Ampak naj raje povem o Šenčurskem izzivu. Organizacija na najvišji stopnički, že parkiranje je bilo ekspresno, razdelitev številk gladka, brezhibna in prijazna. Veselje je bilo videti spet tekaško druščino, občutiti vzdušje in uživati v njihovi družbi.
Potem pa start in po svojih zmožnostih, ki jih ni prav veliko, se poženem po cesti. Zdelo se mi je, da se malo vzpenja in že sem se jezil pri sebi, da to bi pa že lahko povedali, da gre v začetku cesta navzgor. A takoj mi je bilo žal, da sem dvomil v organizatorje. Pokazala se je obcestna velika tabla, na kateri je pisalo Visoko. Tako se organizira, da se ve, da se vzpenjamo. Potem smo zavili na makadam in kmalu je bilo po cesti tu in tam zapaziti kakšno mlakužo. A v organizacijo ni bilo treba dvomiti. Takoj se je pokazala tabla, na kateri je bil velik napis Luže. Na vse so mislili, čeprav ni nič narobe, če tu in tam kdo stopi v kakšno lužo. Tudi kilometrske oznake so bile vzorno in lično oblikovane in postavljene na vsak kilometer. Zato se jim tudi reče kilometrske oznake.
Meni, ki sem tekel na začelju, so se vsi gledalci ob cesti zdeli zelo prijazni. Vsi so mi hoteli pomagati. Nekdo je predlagal, da me pelje z avtom do malo pred cilj in da bom potem pa že. Drugi so mi povedali, da je še daleč do cilja, nekaj metrov naprej pa so rekli, da ni več daleč. Veliko jih je tudi navijalo in ploskalo, da so mi res dali nekaj vzpodbude, da je šlo naprej. Če me je kdo bremzal, me je sonce, ki je vsake toliko časa posijalo izza oblakov in se mi je zdelo, da so žarki kot macole, ki me udarjajo po glavi.
Ko sem že mislil, da se proga bliža koncu, pa spet tabla. Od daleč sem videl, da je na njej pisalo Šen…, pa ja ne še en krog, to pa ne bi vzdržal, a ko sem prišel bliže sem razbral napis Šenčur in vedel sem, da sem že blizu cilja. Nekajkrat bi skoraj narobe zavil in k sreči so me pazljivi reditelji vedno usmerili na pravo pot. Še dobro, kajti lahko bi zgrešil Šenčur in prišel na Britof ali na Milje, kjer ni več oznak v kilometrih ampak v miljah.
No hudega ni bilo, prišel sem do cilja, sicer malo pozneje kot sem načrtoval, ampak bi mi bilo žal, če bi izpustil tako krasen tek.
Tenstan krompir je pa tako dišal, da sem ga najprej šel vohat, nato sem se preoblekel, šel še enkrat vohat, se postavil v vrsto, pojedel porcijo, se še enkrat postavil v vrsto…. In tako štirikrat. Štiri porcije tenstanega krompirja sem pojedel, tako dober je bil.
Šenčurski izziv, tako krasno organiziran, z lepo tekaško traso in okolico je velika tekaška pridobitev ne samo za Šenčur, ampak za celotno Gorenjsko. Tekači veliko odnesemo iz takih prijetnih prireditev. Zato pravim Šenčurjanom in Vitezom: prihodnje leto spet pridemo.

Ej Fotr, "welcome back :!: " Na tekmovanja in na forum :D .

lp, Štefan
Uporabniški avatar
 MarP
Bravo organizatorji :clap:

Čeprav sem bil samo spremljevalec ženi in sinu (beri navijač :--( ) tako prijetnega vzdušja že dolgo nisem doživel (izzvzemimo Berlin), kot na tem 1. krompirjevem teku. Organizizacija brezhibna. Krompir za polizat. Druščina super :drink . Fotr tebe brat in se družit s tabo je pa tudi pravo doživetje, fajn bot do naslednjič.

Drugo leto pa tečem. Upam.

Lp
Marjan
Uporabniški avatar
 MarP
špeli napisal/-a:Špela*, fine slikce, sploh ker sem se tudi sama znašla na njih :D .

Špela* a me boš kej pohvalila :lol:

Lp
M
 spela*
MarP napisal/-a:
špeli napisal/-a:Špela*, fine slikce, sploh ker sem se tudi sama znašla na njih :D .

Špela* a me boš kej pohvalila :lol:

Lp
M

Saj so te že drugi. :D
Hecam se - seveda, hvala za fotke.

V resnici pa nisem vedela za tvoj nick na forumu in zato nisem znala napisati, komu jaz in drugi, ki so se našli na fotkah, dolgujemo zahvalo za trud. :oops:
Pa še nekaj si govoril o tem, da ne veš, če bodo fotke v redu in tako dalje. Pa si potem deležen več pohval, kot bi jih bila jaz. :clap:
Tako da že veš, kaj te čaka naslednjič, ko se srečava, če slučajno spet ne boš tekel. :mrgreen:

Laufer napisal/-a:... al pa če bi se spela* spremenila in kakšen kos mesa vase dala

:nono:
 luzr
spela* napisal/-a: Laufer wrote:... al pa če bi se spela* spremenila in kakšen kos mesa vase dala
:nono:
Pač razvajenost...
Še dokaz...
izbirčnaspela* napisal/-a:so v reklamiranju teka stalno omenjali krompir, sem si ga v cilju prav zaželela, TODA ... z ocvirki pač ne. :twisted: :roll:
Mestne deklice ne marajo več ocvirkov, ker ne opravljajo dovolj kmetskih oravil in so postale "izbirčne metke"...

:?: :?:
Laufer napisal/-a:Spremenil sem "outfit" in tekel po macino v rdeči kiklici. ni opazil spremembe spola :mrgreen:, tako da sem uvrščen v ženski kategoriji,
:?: :?: :?: Malo bomo morali pobrskati za slikicami... :shock: :lol:
Uporabniški avatar
 bernarda
Še te zadnje krompirjeve olupke poberem ,po katerih sem se ravnala, ko sem se vozila v Šenčurju.Tako kot so mi oljubili, tako je bilo

:arrow: organizacija......... :clap: več ni potrebno komentirat
:arrow: fotke , lepo, lepo......... :cast1:
:arrow: proga....................... :mrgreen: , sploh, če hočeš nekoga premagati in
narediti svoj PB......
:arrow: :laola
Uporabniški avatar
 maca
a kdo pogreša moje poročilo?

Ne, kajne da ne. So bli drugi priiidni, Loni je povedala vse, laufer je teku u kiklci in še dobro da ni bilo testa za spol tekomavlcev, fotr je napisal najboljše poročilo, KONEC
Vse povedano.

Jaz pa sem, tako kot špela* in Loni in še kdo ostala brez krompirčka z ocvirki, ma drugo leto pridem in prinesem olivno olje, ni šment, da bo tudi za krivojedce kaj pametnega nastalo iz tega.

ful zadovoljna sem priromala domov, Lonin avto prenesel vse, ma doma je bla pa druga zgodba, ponoči....., pa kaj bi tisto, stanje je stabilizirano in se celo izboljšuje.
Uporabniški avatar
 mitjas
Pa končno še beseda ali dve z organizatorske strani...
Najprej HVALA vsem tekačicam in tekačem, da ste v soboto tekali po občini Šenčur in se niste ustrašili krstnega teka in pa konec koncev tudi vremena :laola

Zdej pa še par komentarjev...
:arrow: za krompir je bilo zadolženo Društvo za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi in žal smo tudi mi prvič sodelovali z njimi... in oglaševan je bil samo pražen krompir, Tae ostale jedi iz krompirja imajo pa prazniku krompirja, ki je vsako leto v začetku junija... drugo leto bomo mogoče tudi tekli takrat...
:arrow: trasa je imela par makadamskih odsekov predvsem zato, ker drugače v enem krogu skoraj ni mogoče izpeljati teka... če bi šli po cesti proti Visokem pridemo na regionalno cesto Kranj-Preddvor, če bi šli proti Velesovem bi šli ven iz občine Šenčur, spodaj pa smo omejeni spet z regionalno cesto Brnik-Kranj. Najbrž mi ni treba pisat, da je potrebno za vsako zaporo ceste imeti ustrezen obvoz in da je regionalne ceste zapirat pravi organizacijski in predvsem birokratski podvig (da ne omenjam stroškov povezanih s tem :? ) Aja, to je bil le premierni tek v občini...
:arrow: Tae, hvala za pohvale, a daleč od tega da bi bil super spiker... se pa počasi navajam tudi te vloge :wink: :--
:arrow: organizacija tega teka je zrastla v glavah res da treh Vitezov, a brez Športnega drušva Šenčur in pomoči naših prijateljev ne bi šlo - (za)hvala tudi njim :clap:

Hvala še enkrat za vse pohvale in komentarje, drugi Izziv bo še boljši :wink:
Uporabniški avatar
 miro
Mitja,tek ni bil ravno premierni, pred leti smo vsaj dvakrat tekli po ulicah Šenčurja,potem pa ste ga zopet oživili vi z izzivom.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 MarP
mitjas napisal/-a: Ostale jedi iz krompirja imajo pa prazniku krompirja, ki je vsako leto v začetku junija... drugo leto bomo mogoče tudi tekli takrat... :

Mitjas samo junija ne, takrat je prevroče in preveč tekov. Letošnji termin je bil več kot odličen, pa še generalka pred ljubljancem. Oktobrski termin je zakon.

Lp
M :argue:
 spela*
MarP napisal/-a:Letošnji termin je bil več kot odličen, pa še generalka pred ljubljancem. Oktobrski termin je zakon.

... reče nekdo, ki sploh ni tekel. :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA