Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 žure
Ker je bil to moj prvi "uradni" tek za TF, so me določili, da prvi napišem report.

Kljub napovedani družbi sem se v Povir odpravil sam. Po poti sem dohitel sotekača iz Cerknice. Fino, sem si mislil, enga že poznam.
V Poviru je bilo za parking lepo poskrbljeno, so pazili vaški gasilci, gneče pri številkah tudi ni bilo.
Pazljivo sem iskal rdeče pike, pa nisem našel nobene.
Med ogrevanjem pa me je poklical Aleš, ki je bil v Stašini družbi (napovedanih je bilo še par članov pa jih ni bilo, za kar mi je žal, vas bom pa kje drugje spoznal, recimo na pikniku.)
Poleg omenjenih je bil tekač še Filipid, pozneje pa se nam je na podelitvi pridružila še Nataša (pa Simon od Nataše :lol: )
Tekačev je bilo blizu 400, a na startu začuda nič prerivanja, je pa trasa te 11 km dolge proge nekoliko, kako naj rečem, specifična. :wink:
Najprej malce po vasi, pa potem ob železniški progi, kjer je komaj prostora za dva, potem po prašni vaški poti, pa zopet po stezici ob železnici, sledi hud asfaltiran klanec, pa pravi kros po gozdu in ko sem mislil, da bo konec, zopet nazaj v klanec v gozd in končno po isti potki ob železnici nazaj v CILJ :D :D :D :D .
Aja, pa še to: vodne postojanke so bile na voljo kar precej pogosto, pa nič pretirano , saj mi je bilo kar pošteno vroče(tek se je začel ob 16:00)

Aleš je seveda takoj na začetku pobegnil, ker je lovil svoj napovedan čas, ki ga je seveda tudi ujel (how yes no, ko pa ima tako pošasten rekord na jurja :lol: ), ostali smo bili tudi zadovoljni.

Tudi tu so se Povirci izkazali, kot je na Krasu (kot berem) že tradicionalno.
Po teku smo se okrepčali s pašto (valjda, saj je tu 'Primorska'), na voljo je bil še čaj, voda, banane, pomaranče, sladkor.
sledil je zabavni program, kjer so nastopali Škratje - akrobatsko navijaška skupina iz zamejstva in vaške mažorete. Škratje so bili še posebej zanimivi. Člani ekip 24x1 iz Trsta so prejeli svoje prigarane medalje, med njimi tudi Staša in Nataša. Tako se dela!!! :laola :TF) :laola :clap: :clap: :clap: :cast1: :cast1: :cast1:
Pri žrebanju nagrad smo kljub meditaciji in telepatiji ostali praznih rok, bo drugič boljše...
Po pokritju deficita B vitamina :beer: , smo se počasi odpravili proti domu, ustavili smo se v Štorjah, kjer imajo v gostilni "Ful dobre njoke s tartufi" (Aleš press). Tega nisem preveril, ker sem se dovolj najedel pašte, mogoče drugič.

Skratka lušten tek, pridemo nazaj ob letu osorej.
Uporabniški avatar
 Filipid
Kljub drugim tekom po Sloveniji se je v Povirju v prekrasnem vremenu zbralo kar veliko število tekačev :D . Naša udeležba je bila bolj skromna. Poleg mene so bili še Staša, Aleš, Žure, SilvoM in kasneje se nam je pridružila še Nataša s svojo slabšo polovico :wink: . Upam, da nisem katerega izpustil :roll: . Pričakoval sem več naših članov, predvsem deklet zaradi podelitve medalj :( . V veselje se mi je bilo spoznati z še enim članom našega foruma Žuretom :lol: . Prav prijazen dečko :wink: . Glede teka in same organizacije bi Katanec rekel: kapo dol. In res kapo dol, vse je klapalo tako kot je treba. Na progi zajeti vsi tereni od asfalta do gozdnih poti in tako ravnine, kot hribčki ter spusti. Poleg tega dovolj okrepčevalnic, označeni km in hitra obdelava rezultatov. Program so popestrile mažoretke iz zamejstva in pa domače mažoretke. Občudovanja vredni nastopi. Za 1500 sit startnine si dobil bon za testenine z mesom (po domač flajš makaroni :hehe: ), spominsko darilo (namizna ura) in pa na cilju topel čaj in banane. Izžrebali pa so tudi kar nekaj nagrad. Na koncu si lahko še brezplačno opazoval al pa gledal ministra Vlada Dimovskega, ko je podelil priznanja najboljšim tekačem v absolutni uvrstitvi. Našo čast je reševal SilvoM z tretjim mestom v kategoriji, bravo SilvoM :cast: . Staši je malo zmanjaklo za tretje mesto in če ne bi imela težave s kolenom, sem prepričan da bi bila med prvimi tremi v svoji kategoriji. Veselko Španič pa je podelil lepe medalje, ki jih je sam izdelal vsem tekačem in tekačicam, ki so zastopale Slovensko ekipo na 24 urnem teku v Trstu. Tukaj je manjkalo kar nekaj naših deklet :evil: . Dekleta niste resna :? . Jaz sem se odpravil v Povir predvsem za to da dobim žig za akcijo Slovenija teče za zdravje, ki jo delam že od samega začetka in jo ne bi rad tudi letos izpustil, ter tudi zaradi tekaškega vzdušja, ki ga že pogrešam. Ker poznam progo (tekel sem jo leta 2000) sem se odločil glede na mojo trenutno pripravljenost za rekreativni tek na 4.5 km. Sem spet pač začetnik in je treba delati s pametjo in postopoma napredovati. Na progi 11 km, bi mi lahko zaradi terena obiskala teta poškodba in nisem hotel tega reskirati. Bil sem kar presenečen, ker sem z lahkoto in brez težav pretekel 4,5 km, čeprav sem to razdaljo na treningu pretekel le trikrat. Ko sem prišel v cilj me je imelo da bi tekel še kakšen km. Zgleda da je bil včeraj dan za moj tek, a kljub temu se je treba mal še nazaj držat. Naj na koncu dodam še, da želim Staši čimprejšnje okrevanje, da bo lahko znova pobirala medalje. Še nekaj treningov hitrosti, pa boš naša najboljša članica :lol:.
Uporabniški avatar
 Staša
žure napisal/-a:Ker je bil to moj prvi "uradni" tek za TF, so me določili, da prvi napišem report.

Sedi, pet. Za nagrado si, kot vidim, že prejel strešico na z. :D

žure napisal/-a:Med ogrevanjem pa me je poklical Aleš, ki je bil v Stašini družbi

Ja, Aleš je bil v Stašini družbi in ne obratno, kot bi kdo morebiti pomislil. Je bil tudi njen šofer. Hvala.

Filipid napisal/-a:Staši je malo zmanjaklo za tretje mesto in če ne bi imela težave s kolenom, sem prepričan da bi bila med prvimi tremi v svoji kategoriji.

Ma kaj koleno, postrelt bi blo treba dve od štirih, ki so hitrejše!!!
:evil:

Filipid napisal/-a: se nam je pridružila Nataša s svojo slabšo polovico :wink: .

Replika!!! Simon je zakon!
Filipid napisal/-a:Upam, da nisem katerega izpustil :roll: . Pričakoval sem več naših članov, predvsem deklet zaradi podelitve medalj :( .

To pa res!!! Zdaj sva pa z Natašo pobrali medalje. Javijo naj se mi Janika, Klaudi, Daša, Kristina in Pia!!!
Filipid napisal/-a:V veselje se mi je bilo spoznati z še enim članom našega foruma Žuretom :lol: . Prav prijazen dečko :wink: .

Ja, simpatičen. :) :oops: :wink:

No, kaj naj še dodam... Najprej, da sem bila vesela Filipida!!! Tako kot v Bevkah je prišel naproti in navijal. Res te je lepo videti po tej tvoji preizkušnji tam, kamor spadaš - na tekaške steze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Navijačev je bilo ob progi neverjetno število, se mi zdi, da še nikoli toliko. Tekla sem ob domačinki Adrijani (ki je tekla tudi v naši ekipi v Trstu). Navijanje je bilo zelo bučno, a sem se trudila, da sem slišala samo vsako drugo besedo: "Dajmo, Adrijana, Hitro, Adrijana, poženi, Adrijana..." :wink:

Pikico na i pa smo naredili v Štorjah pri Marjanu. Aleš nas je počastil nekatere z njoki, nekatere pa s sadnimi kupami.

Klelele so pa rezultati.: http://www.drustvo-brinjpovir.si/kraski ... ultati.htm
Ja, zdravo koleno ne bo dovolj. Odstrel!!!
Nazadnje spremenil Staša, dne 13 Sep 2004, 14:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Kaj naj rečem?
Ja čisto enostavno čestitke vsem udeležencem, ki ste tekli in dosegli dobre rezultate in se teh tudi veselili.
Kar se tiče pa vzdušja po dirki pa ne dvomim, da primorci ne bi poskrbeli za hapy end veselega dogodka kot je bil omenjeni tek.
Veseli me da se je teka udeležil tudi Filipid, čeprav mi je omenil, da je bilo to bolj rekreativnega značaja saj se počasi vrača na stara pota.Bo že bolje Filipid nič bat sam laufat pa prav papcat in pit vitamin B-kompleks pa bo.
Vsa čast vsem tekačem in tekačicam, ki ste tekli v Povirju.
čao!
Uporabniški avatar
 ales
Tek sem si zapomnil po precejšnji gneči po štartu, velikem številu okrepčevalnic, strmih asfaltnih klancih in norih gozdnih spustih, kjer je letelo, po prekrasnem poznopoletnem sončku(uf kako drugače od trenutnih in napovedanih padavin), ja in po prvem teku s kilometrskim časom pod 4.30/min.
Nekaj neverjetno hitrih "bralnih" forumovcev smo spoznali, jih povabili k pisanju in na piknik-morda pa še kaj bo po prijaznih Stašinih vabilih!? Pogovori po teku veseli, prijetno sproščujoči, zavlekli so se pozno v noč. Hec, kako je na Primorskem vedno prijetno!

p.s. za regeneracijo pa nedvomno poleg tistih kapljic v rjavih flaškah pomaga plavanje-trije dnevi na Pašmanu in po sedmih dneh so noge čisto pozabile 75 km v Logarski
Uporabniški avatar
 žure
Staša napisal/-a: Replika!!! Simon je zakon!
Se stinjam, ampak vseeno ni zmogel pojesti njokov...

Staša napisal/-a:Filipid je napisal/a:

V veselje se mi je bilo spoznati z še enim članom našega foruma Žuretom . Prav prijazen dečko .

Ja, simpatičen.

Kaj naj rečem, hvala, hvala obema :oops: :oops: :oops:

Staša napisal/-a:Navijanje je bilo zelo bučno, a sem se trudila, da sem slišala samo vsako drugo besedo: "Dajmo, Adrijana, Hitro, Adrijana, poženi, Adrijana..."

Tut sam sem imel lokalnega junaka za sabo. Sem tako uspešno presliševal vsako drugo besedo, da se niti imena ne spomnim. :lol:

So pa neverjetno hitro uredili rezultate. Organizacija res kapo dol.

Da bo še črno na belo. Aleš drugo leto teče 45, jaz pa 48 minut, da bom vsaj med prvih 100 8)
Uporabniški avatar
 Staša
Hoj!
Spet je v Soboti (primorske novice) obširna reportaža o teku v Povirju ter na Kojco z oceno le teh, navedbami sponzorjev, rezultati, napovedmi za naslednje teke, izjavami tekačev... še Aleksander je na slikci... :D

Obljuba s teka na Kokoš, da se bodo potrudili malce bolj oglašati tek, je izpolnjena, saj zajema reportaža skupaj z rezultati kar 2 strani (se pravi A2 format). Bom spravila, pa ti ob priliki predam, Ero, če boš lahko še tu dal gor.

LP!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA