prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 inclouds
jah, res so poceni...:D bom pa drugič šow sam probat, pa številko zbrat v tomas sport pa bom pol naroču....eh, sej se ne sekiram.....drugače pa hvala :D
Uporabniški avatar
 OBELIKS
Še jaz bi prosil za nasvet, do sedaj sem imel NB 832 (mislim da so bile običajne), ki pa so šle k vragu (peta se je izrabila in so me včeraj ožulile).
Sedaj pa iščem superge, ki se ne bodo ustrašile nekaj malega vode in mogoče še bolj zimskih (jesenskih kakor vam paše) pogojev.
Tenkju.

So te: http://www.superge.si/html/svn/5014230-AA.shtml bolj pohodni čevlji ali tekaške superge?
 superga
To je tekaški model, namenjen teku po neurejenih podlagah. Za daljše teke po asfaltu ni najboljši, ker je blaženje narejeno za tek po terenu in je bolj stabilno in zato ne tako zelo mehko. Za tek po terenu je dober. Prav tako je primeren za pohode (razen seveda za bolj zahteven podlage - skale ipd.).
l.p.
superga
 superga
Tale je samo v klasični širini D; je pa 832 lažji in hitrejši model, tako da je v osnovi ožji. Glede na to med širino 2E za 832 in D za 1110 ne bi smelo biti velike razlike. Poleg tega ima tale tudi GTX membrano, kar pomeni, da je zgornji del zato nekaj trši in se ga ne da tako natančno oblikovati kot navadno "mrežico". Zato je volumen pri GTX modelih običajno nekaj večji kot pri "klasičnih" izvedbah modelov.
L.P.
Superga
Uporabniški avatar
 OBELIKS
Včeraj sem jih prvič resno stestiral in po pričakovanju je bilo malo mučno. So za kak odtenek ožji, ampak, glede na to da so novi, upam da se bodo raztegnili.
Sem še kar občutljiv na tesne čevlje, ponavadi hodim naokoli s precej odvezanimi, še plezalne čevlje sem imel 90% časa odvezane :D
 luzr
Preozke športne copate je teoretično možno raztegniti.S primernimi kopiti ali čevljarsko natezalnico. Tudi, če so iz sintetičnih materialov in ne iz usnja. Samo ne pričakuj preveč...
Uporabniški avatar
 Levonogi*
Pozdravljeni spoštovani forumaši.
Ker je to moj prvi post,seveda tudi takoj vprašanje za vas,ki se na tek spoznate.
Sam sem že malo v letih,sicer se bavim s športom,zdaj pa bi se rad skozi zimo še začel mal tekaško razgibavat,da bi nekako ostal na kilaži,ki jo imam,prej pa bi še rad raje kako kilo izgubil,pa tudi kondicije ne bi rad zanemarjal.
Seveda sem si nabavil že tudi vso tekaško opremo s supergami vred,ker pa nisem sam nek poznavalec superg za tek bi vprašal tukaj vas,če sem se dobro odločil,da sem kupil superge kot so spodaj na sliki.
Res piše,da so " tekaški copati za tek po neurejenih podlagah",jaz pa mislim laufat bolj po asfaltu,ter tu in tam po kakem delu makadamske ceste. :P
Torej to so te superge,ki sem jih nabavil.
XG02023 SNova Riot 2 GTX M F9 ADIDAS
Slika
Levonogi* napisal/-a:če sem se dobro odločil,da sem kupil superge kot so spodaj na sliki.

To boš sam ugotovil po prvih nekaj kilometrih, tu šteje praksa ne teorija in pa še ta je pri vsakem posamezniku unikatna :wink:

Lp

Uroš
Uporabniški avatar
 vencelj
trivette,
:arrow: lepo pozdravljen na :TF);
:arrow: imel sem namen začeti s teorijo okrog tega npr., koliko km pretečeš, (še bolj pomembno) po kakšnih terenih oz. podlagah tečeš itd.,...potem sem kliknil tvojo povezavo in moj odgovor brez dodatnih vprašanj je: NE. Brez "hudih" komentarjev, samo tole: škoda nog!
Uroš je v prejšnem postu lepo napisal: praksa šteje več kot teorija...pomemben je tudi prvi občutek, ko obuješ superge in narediš prve korake...a kupi si superge, v katerih se bodo tvoje noge dobro počutile, ki bodo zračni (noga mora dihat)...tele pa nisem čisto prepričan, kakšen naj bi bil njih namen :roll:
Pred 30 leti se še spominjam časov, ko smo tekli v usnju...a drugega še ni bilo...
Morda (pravzaprav skoraj zagotovo) pa kdo misli drugače...se bo že izjasnil...

LP, vencelj
 trivette
Aha, hvala :)

no, malo več podatkov o meni

sem pronator, 90+ kg, na teden naredim nekje od 5 do 15 km, teren je pretežno asfalt, nekaj je utrjnega makadama.

a se da na podlagi tega na grobo določit kater model bi bil zame? seveda bi pred nakupom copate še sprobal.

:?
Uporabniški avatar
 vencelj
Nisem strokovnjak, priznam, da bolj vem, kaj NE kot kaj JA.
Kadar se jaz odločam za nove superge, grem v trgovino, kjer (po splošnem mnenju) vedo kaj prodajajo in torej vedo tudi svetovati. V trgovino pridem samo s podatkom, za kakšen namen rabim copate, nato mi vržejo na mizo par (ali npr. 5 parov) modelov, katere sprobam in se odločam, običajno na podlagi izločanja. Vlogo igra znamka, cena, bolj od tega dober prvi občutek, pronacija oz. supinacija...velikokrat tudi videz (tako kot nekateri pri avtomobilih se obnašam jaz pri supergah...vidiš na sliki in rečeš: vau, a ni tale lep...nekaj časa občuduješ, nato sprobaš in včasih ugotoviš, da ti sploh ne ustreza... v tem primeru seveda ne kupiš).
Vedno pa kupujem v akcijah, npr. superge za 130 €, akcijska cena 99,99€...
:arrow: trgovci neizkušenim radi ponujajo robo, ki sicer ne gre;
:arrow: trgovci včasih sploh ne vedo, kaj prodajajo;

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
Pa vendarle, da ne bom prazno slamo mlatil, par povezav na članke o tozadevnem področju:
:arrow: http://www.tek.si/izbira-ustreznih-tekaskih-copat/
:arrow: http://www.studioenergija.com/index.php ... evek&pl=18
:arrow: http://www.klubpolet.si/index.php?optio ... mitstart=2

Pa še kaj bi se našlo. V teh člankih je veliko o tem, kaj je pomembno pri nakupu, znanje, ki prav pride začetnikom, pa tudi že izkušenim tekačem.

Lep pozdrav, vencelj

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA