Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Pozdravljeni ljubitelji teka.
Tudi letos v Hotedršici organiziramo tek Čez Javornik in sicer 11. Oktobra 2009 s štartom ob 9:00.
Več o samem teku in progi si lahko ogledate na naši internetni strani http://hotedrsica.si/go/sportnoprireditve.html
Tu je tudi nekaj slik iz lanskoletne prireditve: http://hotedrsica.si/go/sportnogalerija.html
In rezultati iz prejšnih tekov : http://hotedrsica.si/go/sportnorezultati.html

Lepo vabljeni vsi :)
Ta tek je pa res mikaven. Je pa res, kot piše vencelj 14 dni pred maratonom, zato se ga jaz ne bom udeležil, pa ne zaradi dolžine, ampak zaradi višine. Bom šel raje kakšen km več po PST-ju ravnine. Po planu imam ta dan še dolgi tek. Letos mi je najbolj pomembna prva 42, ki jo bom pretekel na LM.

Mogoče se pa drugo leto vidimo na tem teku, bom verjetno tudi bolje pripravljen za gorske teke. Všeč mi je ta tek, zaradi dolžine in ker je start in cilj na istem mestu.
Bom napisala nekaj besed o tem teku kar sem.
Ko sem v nedeljo ob nekrščansko zgodnji uri okoli 4. poslušala dež, ki je vztrajno padal :x , si nisem mogla misliti, da nas bo celo tekmo spremljalo čudovito sonce, ki je pokazalo jesen v najlepši luči. Kljub dežju je bilo blata malo in smo se mu lahko lepo ognili.
Organizacija tega teka je na zavidljivo visoki ravni :clap: , kljub maloštevilnim udeležencem se maksimalno potrudijo. Na progi je bilo 8 okrepčevalnic, na katerih so nam zeeelo prijazni prostovoljci ponudili banane, sladkor, rozine, napitke in nekaj najboljšega - naravno limonado. Madonca, je pasala!
Letos je bila proga dobro označena, ampak očitno zame še vedno malo premalo, ker sem se (jasno) zopet izgubila :oops: , tokrat že pred vrhom Javornika in tako sem bila na najvišji točki čisto zadnja. Dol je letelo kot za stavo, na pete se mi je prilepila Italijanka iz skupinice, ki sem jo kmalu ujela in ki seveda ni imela pojma, s kakšno trmo ima opraviti. 5 km pred ciljem (aja, še to - na vsakem km smo imeli oznake o pretečeni razdalji in nadmorski višini :D )je obupala in zaostala. Tam nekje sem ujela še eno tekmovalko, žal sem pozabila njeno ime, se ji pa ponovno zahvaljujem, ker me je rešila pred še enim "mimohodom" in me s klici usmerila na pravo pot. Meni res ni pomoči! :?
Resnično mi ni jasno, zakaj je udeležba na tem teku tako nizka, proga je super in ni tako zahtevna, kot se morda zdi na prvi pogled, organizacija na nivoju, golaž v cilju ODLIČEN, družba prav tako, skratka - pridite naslednje leto, ne bo vam žal.
GLUMAC a ti si se pa dežka ustrašil? :--
Darja, če bi vedel, da se boš spet zgubljala, bi prišel za vodiča.Drugače pa obema čestitke, še posebej tastarmu za stopničke, iz leta u leto je boljši.Sedaj vidim,da si tudi ti na stopničkah,Čestitam!!!
Jest se ne bojim dežja, ampak samga sebe, bo treba še veliko trenirat.
Nazadnje spremenil glumac, dne 12 Okt 2009, 20:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Živjo.
Ekola, na našo stran smo dodali rezultate nedeljskega teka čez javornik. :)
Ob enem pa še enkrat zahvala in čestitke vse pogumnim tekmovalcem, ki ste se udeležili teka. Vsi ste zmagovalci :clap:
Na žalost je tudi letos nekaj tekmovalcev zašlo s proge, se jim iskreno opravičijemo za slabše označen odsek.
Za drugo leto še nismo povsem prepričani v organizacijo tega teka, saj je udeležba že od vsega začetka dokaj nizka, vendar se bomo potrudili privabiti čim več tekmovalcev in ponovno izvesti čim lepšo prireditev. :)
http://hotedrsica.si/go/sportnorezultati.html
Če kdo želi fotografijo, naj to sporoči na naš email naslov: sd-hotedrsicaAFNAhotedrsica.si

Lep pozdrav
Čestitke vsem tekačem in tudi organizatorjem: menda je bila organizacija zelo dobra. :clap:
Verjamem da gre za res lepo tekmo, ki mi je že par let (odkar vem zanjo, preko :TF) seveda) vabljiva, vendar je za moje pojme preblizu LM, glede na konfiguracijo in pač nimam namena tvegati. Vem pa, da je tekmovalni koledar tako natrpan, da je prestavljanje tekov na druge termine tudi problematično (prav tako dodajanje novih prireditev), vsekakor bo prišlo do datumskega prekrivanja večih tekov.
Rešitev, recept za večjo udeležbo... :?: :roll:

lp, vencelj
urbi napisal/-a:Za drugo leto še nismo povsem prepričani v organizacijo tega teka, saj je udeležba že od vsega začetka dokaj nizka, vendar se bomo potrudili privabiti čim več tekmovalcev in ponovno izvesti čim lepšo prireditev. :)

Popolnoma razumem vaše pomisleke glede organizacije tega teka v naslednjem letu, ampak z malo več reklame na TF bi bila po moje tudi udeležba malo številčnejša. Če ne greš ravno na "ful", je kljub bližajočemu LM lahko super trening. Res bom vesela, če ne boste klonili, saj ste organizatorji dokazali, da ste vešči svojega dela :cast1: in prireditev si res zasluži večjo pozornost tekačev.
Glumac, že zaradi golaža (ki sem ti ga ostala dolžna pred dvemi leti) bi lahko prišel. Ti pa
tole :toast: še dolguješ, če me spomin ne vara :D
urbi napisal/-a:.....Za drugo leto še nismo povsem prepričani v organizacijo tega teka, saj je udeležba že od vsega začetka dokaj nizka, vendar se bomo potrudili privabiti čim več tekmovalcev in ponovno izvesti čim lepšo prireditev. :).....

Naj le povem, da sem se lansko leto prvič udeležil teka in sem bil presenečen nad gostoljubnostjo in domačnostjo tega teka...bravo :clap: .... zato bi bilo škoda, da bi ta prireditev ugasnila....morda res kot pravi Darja, malo več reklame na Tekaškem Forumu, pa bo... :D :D :D

....srečno in pogumno naprej.... :D :D :D
Teka čez Javornik sem se udeležil pred dvema letoma, lansko leto in letos pa ne. Lansko leto ne predvsem zaradi visoke štartnine (+50%), letos ne ker menim tako kot Vencelj, da je tekma preveč blizu Ljubljanskega maratona in sem se zato udeležil krajše tekme v Rakovem Škocjanu.
Bolj kot klanec navzgor se mi zdi nevaren dolg in strm spust, kjer leti da je kaj. Naslednji dan pa .......
Tek čez Javornik je čudovit in po delu proge grem večkrat tudi solo. Škoda bi bilo, da bi s tekom ne nadaljevali. Moj predlog organizatorejm pa je:

:arrow: Za teden ali dva prestaviti datum.
:arrow: Znižati štartnino (max 10€).
:arrow: Vzporedno s tem tekom izpeljati še tekmo na krajši razdalji (po isti trasi proge), ki bi pritegnila tudi tekače na krajših progah (do 10 km). Organizacijsko mislim da to ne povzroča dodatnega dela in stroškov, bi se pa s tem povečalo število tekačev, s tem pa tudi priliv v blagajno, kljub nižji štartnini.
:arrow: 27 km s toliko vzpodan ni ravno za vsakogar. Z eno krajšo progo bi se dalo potem teči tudi v stilu: "ata grejo na ta dolgo, mama pa na ta kratko".
Hm...meni se štartnina ne zdi ravno pretirano visoka glede na to, kaj nudijo. Letos smo prejeli lične termovke, na trasi nas je čakalo 8 dobro založenih okrepčevalnic in v cilju odličen golaž. Jasno je, da je treba za tako traso imeti "stand by" tudi reševalno ekipo in zdravniško oskrbo. Nedavno smo za mnogo manj odšteli 20EUR.
Ha, ha, zdaj pa že tako reklamo delam za ta tek, da bo še kdo pomislil, da imam kakšno delnico pri ŠD Hotedršica :lol:
NeMiran, se pa strinjam s tabo, pri teku dol je treba pa kar po pameti.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA