- 14 Okt 2009, 10:39
c/p mojeg porocila s jedne hrvaske news grupe:
iz moje perspektive organizacija je bila sasvim solidna. isotonika i vode je bilo dovoljno na svim postajama, te ostalih grickalica u vidu banana, secera itd. malo me zasmetalo to sto su u zadnjim kilometrima pustali automobile po ilici, ali nista strashno. drugi put cu biti brzi i izbjeci automobile. imho, startnina nije previsoka i sve dodatne stvari koje smo dobili za mene su bonus. dvije najvaznije stvari sto se mene tice su ispunjene, a to je dovoljno okrijepe i reguliran promet.
iz moje perspektive, sama trka je bila vrlo zahtjevna, buduci da su se uvjeti od starta do cilja dosta promjenili. startalo se nakon kise, na 16 stupnjeva, te je prva polovica utrke prosla odlicno, te u minutu tocno na planiranom tempu (2:01).
prvi osjecaji tezine nastaju negdje nakon 24-tog kilometra, buduci da sam u tom djelu trcao na suncanom djelu, te se temperatura pocela podizati, a takodjer su mokre ceste isparavale, te sam kasnije saznao da je u zraku bilo 94% vlage. srecom pa sam bio razuman i malo spustio ritam, te odustao od ideje da drugi dio otrcim brze nego prvi. oko izmedju 26 i 30-tog kilometra mi je bilo dosta tesko i imao sam osjecaj da ce mi u zadnjim kilometrima ritam pasti, cak mi se u jednom trenutku u glavi pojavila ideja kako bi bilo ok odustati prilikom zadnjem prolaza kroz trg. no, srecom tu sam misao odbacio u iducoj sekundi, te se nastavio boriti s umorom u nogama. nesto kasnije je bilo vise hlada, te sam uprkos umoru, te naznakam grceva u nogama isao sasvim dobro (prema mojim mjerilima). prestizao sam putem dosta trkaca koji su se ocito precjenili, ali na to sam vec navikao u zadnja dva kilometra sam uspio i ubrzati. zahvaljujem svoj desetorici ljudi
koji su me bodrili prilikom finishiranja u ciljnoj ravnini. na kraju je championchip pokazao 4:05:52, sto inosi cca 5:49min/km. a to je nekih 7 minuta bolje od mojeg dosadasnjeg pb-a.
polar kaze slijedece:
time: 4:05:30 (netto, mjereno od trenutka prolaska kroz start)
avg hr: 78% max hr-a
moram zahvaliti i curama/volonterkama koje su pljeskale i bodrile trkace. ja volim komunikaciju s publikom, pa sam im makao, smjesio se i slao puse. jedva cekam slijedeci maraton!
ima i na jubitu snimka kako utrcavam u cilj, no necu vam poslati link jer mi se glava klimala k'o pauli radcliffe.
komentar na rezultate:
definitino su kriva prolazna vremena na 14. i 35. kilometru, tj. vremena su dobra, no kilometri su krivi.
ispada da mi je prosjek na prvih 14 bio 6:25min/km, a definitivno je bio blize 5:50 (provjeriti cu tocno na polaru), a od 35. do kraja ispada da sam isao 4:29min/km (da bar!!!), a istina je nesto bliza 5:40.
pobjedniku ispada da je zadnji 7195 metara isao prosjecno 2:33min/km! za ilustraciju svjetski rekord na 5000 metara ima prosjek 2:31min/km, pa to ispada malo neozbiljno. nije da treba bas staviti u metar, no da li je to bio 35. ili 36,5 kilometar nije bas isto, mada se nekome mozda ta razlika cini malom.