prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 emkey
Pozdravljeni, en frišen tukaj :)

Brskam po angleškem amazonu, da nabavim to igračko FR 405, pa tole piše v naslovu artikla: ''Garmin Forerunner 405 with HRM and USB ANT stick - Black''; link: KLIK

Sprašujem, če je artiklu zagotovo priložen tudi HRM?
V naslovu sicer je omenjen, potem pa nič več - niti na sliki, niti v opisu, niti v 'box contents'.
 emkey
Kot sem že napisal, v 'box contents' ne vidim HRMja. Bi pa sklepal, da se 'vsebina škatle' nanaša na Garmin napravo kot tako in da je pač HRM posebej (če je).

Odgovor amazona glede tega je zgolj avtomatski email :roll: ... brez razjasnitve dileme.
Uporabniški avatar
 Biz
'Garmin Forerunner 405 with HRM and USB ANT stick - Black'

Piše with, ne without, tako da je z, ne brez. Pač v nadaljevanju ni navedeno, samo bi bilo pa zavajanje, če pasu ne bi bilo zraven preveliko. Ne vem pa, če amazon dostavlja v slovenijo take zadeve. Kadar je mene kaj zanimalo, je bil vedno to problem.
 emkey
No, to mi ni najbolj jasno... ali je HRM = funkcija naprave (in moraš pas dokupit) ali pa je HRM = pas?

Glede amazona & dostave, sem se tudi jaz začudil. Ko sem nazadnje gledal in naročal so bile na voljo zgolj knjige (co.uk). Sedaj pa najdem Slovenijo tudi pod 'elektroniko'. To konkretno naročilo za FR405 sem speljal do čisto zadnje faze, samo še 'confirm' stisnem :)
Uporabniški avatar
 klatez
HRM pri FR 405 pomeni dodan pas. Pri vseh FR 405 funkcija HRM omogočena.
Enako velja za FR 310xt.

Prej je imel Garmin malo drugačno politiko:
FR 305 ima HRM pas in funkcijo, FR 205 pa ne enega ne drugega.
Enako velja za FR 301 in FR 201.
Torej: modeli FR 30x imajo HRM, modeli 20x pa ne.
 emkey
klatez napisal/-a:HRM pri FR 405 pomeni dodan pas. Pri vseh FR 405 funkcija HRM omogočena.

Super! Hvala za razjasnitev!
Uporabniški avatar
 FREE888
Hello imam težavo in prosim za pomoč,ko grem na laufat kateri koli trening na G.F.405 izberem mi vnaprej izbere ali razdaljo npr 15 km,čas 00.30 min,kalorije 1345kcal in mi odšteva do konca????? Kako da naštimam da ura dela normalno???????Hvala... :laola :argue:
Uporabniški avatar
 FREE888
Zdravo,hvala za nasvet amapk zadeva je ista očitno je en drug hudič,ewo slikca??? :laola
Priponke
gar.JPG
gar.JPG (38.68 KiB) Pogledano 3586 krat
Uporabniški avatar
 klatez
Kolikor se spomnim, imajo vsi FR 405 ob nakupu vključenega virtualnega partnerja.
Izklopi se takole: Menu - Training - Options - Virtual parner - Off (pri tebi ustrezni izrazi v hrvaščini).

Če pa želiš imeti še naprej virtualnega partnerja, samo videti kakšen drug podatek, pa se sprehajaš med posameznimi zasloni s tapkanjem na okvir.
Uporabniški avatar
 Komo
Verjetno imaš vklopljeno v menuju, pri treningu (glej vadbe) določeno razdaljo katero naj bi pretekel. Tam verjetno stisneš ZAČNI Z VADBO, tako da ti odšteva nastavljeno razdaljo. To te verjetno moti.
Jaz za trening vedno startam v menuju TRAINING (desno na obročku ure).
Če se pa postavim v menu imam nastavljeno MENU-VADBE-PREPROSTO-VRSTA(RAZDALJA). Vendar ponavljam, ne začnem treninga s tem, da pritisnem ZAČNI Z VADBO v tem menuju.

Upam, da nisem preveč zakompliciral.

LP, Komo
Uporabniški avatar
 Biz
Komo napisal/-a:Verjetno imaš vklopljeno v menuju, pri treningu (glej vadbe) določeno razdaljo katero naj bi pretekel. Tam verjetno stisneš ZAČNI Z VADBO, tako da ti odšteva nastavljeno razdaljo. To te verjetno moti.
Jaz za trening vedno startam v menuju TRAINING (desno na obročku ure).
Če se pa postavim v menu imam nastavljeno MENU-VADBE-PREPROSTO-VRSTA(RAZDALJA). Vendar ponavljam, ne začnem treninga s tem, da pritisnem ZAČNI Z VADBO v tem menuju.

Upam, da nisem preveč zakompliciral.

LP, Komo

To je to. Pejdi v trening in klikni končaj z vadbo pa bo. Virtualni partner nima s tem nobene zveze.
 orka
Pozdravljeni,
prebral sem velik del te teme, imam pa še vseeno nekaj vprašanj na katera boste pogosti uporabniki te ure verjetno poznali odgovore.
1.Izmed, mislim da 34 podatkov, ki jih lahko prikaže ura, ne najdem prikaza maksimalne hitrosti. Vem, da za tekača ni zanimiva, ampak verjetno uro nekateri uporabljate tudi za druge športe.
2.Pri update-u je pomembno, da je pravi, logično. Sta pa 2, eden za 405 drugi za 405 cx. Logično bi bilo, da ima 405 hr svojega? Ali je 405 tudi za 405 hr?
3.V Garmin connectu na grafu je maksimalna hitrost 43 km/h, kar je vredu. Levo od grafa pa piše Max Speed:128,6km/h. Ne bi moralo biti to dvoje isto?
4.Pri enakomernem teku mi tempo včasih precej zaniha, za več kot minuto. Pravtako mi je na 10km zadnjič izmerilo 200m več. Je to pač natančnost gps-a, ali je z uro kaj narobe?
5.Ko je baterija na manj kot 20%, se ura sama od sebe ugasne in prižge nazaj. To se dogaja npr., ko si jo želim pripraviti za tek in začnem pritiskat gumbe. Se še komu to dogaja?

Zaenkrat je to to, se bo pa verjetno še kaj našlo
Hvala in lp
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 59

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA