vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 marčni zajec
Darja napisal/-a:Adijo si, marčni zajec! :shock: :shock: :shock: Če imaš ženo (oz. nekoga, s katerim deliš skupno življenje pač) ji svetujem, naj ti zvečer v ločen prostor pripravi desko za likanje, tisto trikotno reč, ki lepo paše zraven in kup perila pa boš imenitno izoristil višek časa v svoje in ženino zadovoljstvo. Ko ti bo pa doma kupčka zmanjkalo pa povej, ti bomo članice tega foruma priskočile na pomoč in boš lahko vsako jutro drugje likal. Tudi zajtrk dobiš, če bo treba, ha, ha. :wink:

hehe... pol sam pa lahko neke vrste "ironman", ne?
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Jaz pa nimam problema s spanjem.
Še preden grem spat zaspim, ko bi naj spal se zbudim, ko bi lahko nazaj zaspal se moram vstat ... Ni kaj ni, vsega je, zato pa je tak lepo. Za peglanje mi pa vedno zmanjka cajta :wink: zato pa @Darja mene ne mešat zraven :nono:
Uporabniški avatar
 zigzag
6 ur (ob samo 7,5 mg Dormi****) :juhuhu: Rekord. Mogoče zato, ker sem si malce olajšal dušo :wink: ali pa zaradi novih CEPk...
Uporabniški avatar
 Loni
No, pri nas sta dve žehti oprani in vse speglano, zbudila sem se pa ob 3:47. Zame nič neobičajnega. A čisto drugačnega v primerjavi s tistim psihosomatičnim nespanjem izpred cca 4ih let, takrat je pomagala samo še kemija, ker se je znalo zgoditi, da tudi po 4 noči zaporedoma ni bilo s spancem nič. Je vse ostalo odpovedalo, ampak pri meni je zadoščala doza za dvoletnike. :shock: Sem zdaj s 4 do 6 urami nadvse zadovoljna.

No, samo od časa do časa si pa dam duška, takrat spim pa tudi 14 ur v paketu, brez problema :wink:
Uporabniški avatar
 Darja
marčni zajec napisal/-a:hehe... pol sam pa lahko neke vrste "ironman", ne?

:rol: :rol: :rol: :rol: Menda ne boš izpustil iz rok takšne edinstvene prilike za večno čast in slavo. Pa še konec tedna se bliža, ko kupček vztrajno raste.
Zdravko naj ti bo, glede na to, da še svojega (perila, seveda) nimaš časa zlikat, mogoče bo pa Loni kdaj postalo dolgčas.
Oh, ja, kot kaže, bom imela lepo raztezanje pred LM :-(( .
Dejstvo pa je, da bi jaz z manj kot šestimi urami spanja cel dan na glavo letela.
Uporabniški avatar
 semjul
:D

Meni spanje pomeni ogromno. Manj kot 8 ur je prava muka, od 8-10 ur je užitek, vsaj enkrat na mesec pa od 17 popoldan do 5 zjutraj se pravi 12 ur. :D kot polh.
Je pa res da preostanek dneva preživim v celoti aktivno.

Zanimivo pa je, da ko delam daljši treking, ki se potegne čez noč v naslednji dan, nimam večjih problemov s spanjem.
 cvetko
Zdaj sem tri dni spal od 6-7 ur. Preštimal sem,da se zbudim s suhimi usti vedno. Tudi to sem ugotovil, da vsako večer po treningu samo spijem jogurt in nič vode. BI lahko bila kriva za to hidracija? Saj podnevi kar pijem, tudi med treningom normalno. Je pa res, da ko se zbudim imam tako suha usta in komaj slino požerem dol. Kri je bila pred mesecom dnem dobra tak da... nevem kaj bi bilo...
Uporabniški avatar
 EčO
cvetko napisal/-a:Zdaj sem tri dni spal od 6-7 ur. Preštimal sem,da se zbudim s suhimi usti vedno. Tudi to sem ugotovil, da vsako večer po treningu samo spijem jogurt in nič vode. BI lahko bila kriva za to hidracija? Saj podnevi kar pijem, tudi med treningom normalno. Je pa res, da ko se zbudim imam tako suha usta in komaj slino požerem dol. Kri je bila pred mesecom dnem dobra tak da... nevem kaj bi bilo...

Hidracija najbrž na spanje nima direktneg vpliva. Vsaj mislim. Vsekakor ti pa priporočam, da po vsakem treningu hidriraš organizem. Po moje si s tem, razen če res ekstremno ne pretiravaš, ne moreš narediti škode.
 ton
Zakaj pa tako varčuješ z vodo, Cvetko? Dehidracija je vsekakor lahko povzročiteljica zoprnij.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA