- 25 Okt 2009, 22:15
Tako hitite s svojimi poročili, da svojega sploh ne utegnem spesniti (predno kaj napišem, ponavadi preberem kar je že napisano pred mano).
Največji slovenski tekaški praznik je sigurno uspel v najboljši možni luči. Vsi, ki smo bili tam, smo nekaj doživeli in gotovo nam bo ta dan ostal v lepem spominu.
Na TF slikanje pritekla skupaj z obivankenobijem točno ob 9:30. Organizatorja Uroša smo še malce počakali in potem je bilo vse, kot mora biti. Komanda je padla, mal smo se nasmihali in že je bil čas za ogrevanje.
V štartnem boxu skupaj z zajcem, brankosom in obivankenobijem. Zanimivo je, da sem prav vse tri takoj po štartu zgubil. Pravzaprav na celotni polmaratonski razdalji nisem opazil niti enega forumaša. Ali pa sem vas spregledal. Kar se tiče same proge, je meni osebno načeloma vseeno v katero smer se teče, bistvo je itak v lastni pripravljenosti. Meni cilj 1:25 ni uspel in zato ne krivim popolnoma nič drugega, kot sebe. (vreme je bilo solidno, nisem imel težav s kakšnimi bolečinami ali poškodbami). Problem je v pohlepu. Enostavno sem želel več, kot le 1:25, zato sem na koncu pogorel. Za 1:25 v cilju bi bil potreben povprečen tempo 4:02 min./km. Jaz pa sem kar zbezlal in mislil, da bom vseeno zdržal do konca. Malo morgen. Je pa vseno nekaj številk zanimivih:
- Čas na 5km = 19:24 (povpr. tempo do tu 3:53 min./km)
- Čas na 10km = 39:16 (povpr. tempo do tu 3:56 min./km)
- Čas na 13km = 51:09 (povpr. tempo do tu 3:56 min./km), ta podatek omenjam, ker sem do tu še tekel v času svojega novega rekorda)
- Čas na 15km = 59:29 (povpr. tempo do tu 3:58 min./km)
- Čas na 17km = 1:07:42 (povpr. tempo do tu 3:59 min./km), ta podatek omenjam, ker sem do tu zdržal v tempu pod 4
- 18. km skupni povpr. tempo ravno 4:00
Zdi se mi, da mi je do 15km nekako šlo, potem pa je tempo drastično padal. Žal me tudi navijači niso več pognali v galop. Dunajska je bila res dolga. Tempo je padel najprej na 4:15, nato na 4:20, potem že na 4:30 in celo čez. Na postojankah sem se ustavljal in hodil, v cilj sem se privlekel s časom 1:26:36, kar je le nekaj sekund bolje, kot lani. Utrujen in razočaran obenem, še posebej, ker mi je šlo sprva dobro. Popravni izpit v Palmanovi. Vem tudi kaj mi manjka - počasnih dolgih tekov in daljših tempo tekov. Da vidimo kaj je sedaj možno narediti v enem mesecu.
Zahvala vsem navijačem in glasbenim skupinam in hkrati opravičilo, če koga nisem pozdravil. Večkrat sem slišal svoje ime, vendar v hlastanju za zrakom in obilne množice prisotnih, največkrat posameznikov niti ne opazim.
Na analizi sem se full najedel. Sorry Lonely, ker nisem še počakal na tvojo torto (žal je nebi mogel nikamor več spraviti). Lepo je videti znane osebe, še posebno po daljšem času za skupno mizo. Saj se srečujemo tudi na samih tekih, ampak tovrstne "velike" analize se mi bolj dopadejo. Zbralo se nas je kar nekaj, pa vendar sem jih še precej pogrešal (kot vedno).
Če nočeš zamuditi na cilj,
ne čakaj na tiste, ki gredo za teboj,
in ne hiti za tistimi, ki gredo pred teboj.