Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 zigzag
Ko sem se včeraj vozil z AnaLize TF (mimogrede, bilo je zelo prijetno in vsem,ki vas ni bilo, je lahko žal :-- ) proti domu in sem postajal prijetno utrujen, sem se malo zamislil. Minil je še en dan, poln intenzivnih doživetij in verjetno, bom rabil kar nekaj časa, da bom vse "sprocesiral", a nekaj je bilo očitno. Kljub temu, da je bil dan praktično popoln, sem imel en tak občutek neizpolnjenosti, nezadovoljstva.

Zakaj? Čemu? Res, da sem presegel zastavljen cilj, t.j. odteči polmaraton v času od 1:32 do 1:37 (tekel sem 1:31:49 neto), a vem, da sem še na 15-em kilometru imel v nogah čas za pod 1:30; vsaj tako sem se počutil. Po ovinku na Dunajsko pa se je čas-prostor skoraj ustavil in ni hotel nikamor. Mučenje do cilja, je skalilo užitek. Saj sem tekel in niti ne tako zelooo počasi, a ni šlo tako kot sem želel... Je bilo vredno? Namesto, da bi užil polnost trenutkov in energijo "špalirja", (hvala vsem, ki ste navijali, bili ste FANTASTIČNI :laola ) ki se je vil od Evrope do cilja, sem se gnal za rezultatom, za tistih nekaj sekund. Kot, da ne bo še na stotine tekov, kjer bom lahko izboljšal rezultat :?: :?

In potem me zadane - malce več ponižnosti in hvaležnosti bi mi dobro delo. Odvrti se mi film 365 dni nazaj. Nedelja, 26.10. 2008, dan 13. Ljubljanskega maratona. Vzamem dnevni odmerek tablet in stopim na tehtnico. 101,2 kg (+30 % maščobe, BMI 32,67) Panika. V dobre pol leta sem se zredil za 15 kg, me prešine. Če bo šlo tako naprej, se bom razpočil. Nekaj moram spremeniti.

Zvečer gledam poročilo z maratona. Pojavi se mi nek občutek hrepenenja in oblijejo me solze. Tudi sam sem nekoč že tekel. IN BOM SPET se odločim. Bolezni in vsemu navkljub. Tek bo moja terapija, pot do ozdravitve...

Fast forward. 01.04. 2009. Zveni kot prvoaprilska šala, a ni. Po dobrih petih mesecih prebiranja člankov o prehrani, spreminjaju prehranjevalnih navad, kar nekaj urah prebitih na fitnesu in 17 kg manj, se oblačim v tekaška oblačila. Tekel bom. :D Prvič po več kot dveh letih in pol. Začnem čisto počasi, reeees počasi, pa kljub temu lovim sapo. Vztrajam in pretečem 4,4 km v 35:33. :? Čaka me dolga pot, a nekje je treba začeti...

17.08. 2009. Dobim e-mail. Tekaški forum vabi na 2.TF10ko. To bi pa jaz šel. Toda ali sem dovolj pripravljen? Nekaj kilometrov se je nabralo v teh mesecih - 739,3, če smo natančni. Nič, grem in bom videl, kje sem.

Odtečem 10 km na stezi v 48:37. Dobro vzdušje, prijetna družba, stari občutki se vrnejo. Všeč mi je in še bom šel. Naslednjič na 6. Fotrov tek in potem kar na polovičko 14. LM...

Krog sklenjen. Nekaj vzponov in padcev na tej poti sem vam raje prihranil. Bila je trnova, a samo moja. In na to bi moral biti ponosen, ne pa da se sekiram zaradi rezultata. Ljudje smo včasih res hecni, tako osredotočeni na neke cilje, da pozabimo na pot po kateri stopamo. In ta je v resnici tista, ki je pomembna. Seveda bom še tekel, tudi za čim boljši rezultat, a odslej bom hkrati hvaležen za vsak dan, ko sploh lahko tečem... :cast:
Uporabniški avatar
 shash
zigzag napisal/-a: Ljudje smo včasih res hecni, tako osredotočeni na neke cilje, da pozabimo na pot po kateri stopamo. In ta je v resnici tista, ki je pomembna. Seveda bom še tekel, tudi za čim boljši rezultat, a odslej bom hkrati hvaležen za vsak dan, ko sploh lahko tečem... :cast:

So mi šle kar malo dlake pokonci.

Brez besed.
Samo :laola .

Vztrajaj še naprej.

LP
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
do ljudi s tako močno voljo in takim pozitivnim razmišljanjem čutim globoko spoštovanje!

srečno in vztrajno še naprej.
Uporabniški avatar
 tae
zigzag, zanimiva zgodba. Malo me spominja na zgodbo našega bobra izpred nekaj let.

Sicer pa čestitke za vse, kar si dosegel v tem kratkem času. Včasih sem imel v svojem podpisu napisano: "gibaj se, dokler imaš za to še možnost." Tako, da se tudi jaz držim tega, čeprav se ženem za rezultati.

See you in Palmanova.
Uporabniški avatar
 activean
uff..čustveno nabita zgodba. Izredno lepo napisano.

a prazvazprav je to zgodba o uspehu, na katero moraš biti ponosen!
Uporabniški avatar
 Classix
Vidiš @zigzag to je tisto o čemur sem pisal. Tvoj in tvojemu zapisu podobni prispevki so tisto kar nas vzpodbuja, kar nam daje moči in volje.

Spoštovanje!

LP
Matjaž
 spela*
Bravo!

Zelo lep prispevek. Lepo je, ko dosežemo nekaj, kar se nam je prej zdelo nedosegljivo ali težko dosegljivo. Težja kot je pot, več nam pomenijo vmesni cilji. :D
Uporabniški avatar
 zigzag
Hvala, vsem za komentarje in vzpodbudo. Brez vas, sotekačev TF, bi bila moja tekaška pot veliko bolj pusta in samotna. Veliko vas še ne poznam, zato pa bo veselje toliko večje, ko se srečamo na kakšnem teku. Priložnost bo, kot je napisal Tae, že v Palmanovi. Do takrat pa dober tek :D
Uporabniški avatar
 Vreme
Čestike za prvo leto in uspeh. Sem pa prepričan,da ravno takšne zgodbe potegnejo marsikoga iz kavča na plano in prav je da pišemo o tem!!
Uporabniški avatar
 Loni
Nekaj takega je za moje pojme za uvrstiti med ekstremiste... Da iz "nule" rata veliko.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA