Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Vtise "TF novinarskega para" si lahko ogledate TULE.

Tokrat vam bodo lahko nekaterim bolj "meglen" spomin na LM. :(
Super je bilo imeti akreditacijo, ki pa je tokrat nisem čisto upravičila... :? Bo drugič spet bolje! :D

Nekaj mojih tokrat najljubših fotk:
Slika
Legenda Lonely!!!
Slika
Vitezi
Slika
Zajčka ZdravkoC in Inot
Slika
Navijač Taj
Slika
Ole!!!!!!!
Slika
Policaj in cefizelj (Gregor in Bojan)
Slika
Zajček Ero - točen kot ura!
Slika
Moja dva... (50cent in Bernarda) (za jezit...! :wink: :D )

PS: kar se fotk tiče:
1. če kdo želi, da njegovo sliko umaknem s spleta, naj mi prosim sporoči na ZS
2. če kdo želi svojo(e) sliko(e) v večji resoluciji, naj mi sporoči e-mail
3. slike bom po nekem obdobju umaknila s spleta
Nazadnje spremenil še1PR, dne 27 Okt 2009, 11:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Tokrat sem bil v vlogi navijača! :laola :TF)
Lepo je bilo gledati tako število tekačev, ki so se podali na progo z ciljem da pretečejo prvič ali pa že stotič svojo priljubleno športno disciplino. :cast1: :clap:

Lepo vas je bilo gledati, a še lepše je biti v vaši družbi! :TF) je zakon!!

Čestitke vsem in svaka vam :cast1: :cast1: :cast1: :cast1: :cast1: :laola
Kajneda vsi čakate samo še moje poročilo :--

:!: tožila bom garmina, ker mi je vklopil satelite šele 5 km pred ciljem polovičke :hello: ,
:!: tožila bom organizatorja, ker je podaljšal progo, drugitekači.press :juhuhu:
:!: tožila bom Lenči, ker sem zaradi nje tekla izven idealne linije :lol:

Vse to so razlogi, da sem kiksnila svoj PB za cele 3 sek. neto :laola .

Ja, če bi vedela, da sem tako hitra, bi bila hitra še bolj :-- .
Fantje me niso dohajali (ali pa jaz ne njih :oops: ).

Kaj mi ostane za Palmanovo - iščem zajčka, lepega, mladega, z lepo ritko in (ne-pre)hitrimi nogami, da ga ujamem. Kdo se je hvalil, da mu ego ne dela :oops: , ma, dela, dela, samo ne priznam (da ga čakam zaman, zajčka namreč).

Tek - ful fajn, naklepetala sem se tudi, že med tekom.
Videla vse kar je blo za videt, tudi navijače.
V tistem špalirju pred ciljem si nisem mogla privoščiti, da bi šla počasi, me je izstrelilo.

Še lepše pa je bilo navijanje na progi. Moje namreč, navijanje namreč. Na analizi sem morala kar konkretno nekaj popiti, da sem pocajtala glasilke.

Torej - čestitkke vsem, hardičem, softičem, XXLsoftičem, za vse rezultate, boljše, najboljše, in extra najboljše, za pb-je, za dobljene in izgubljene stave. :laola

Carji smo, vsi tisti, smo tekli ali navijali.

Tek je zakon in Zakon je v teku.
Nazadnje spremenil maca, dne 27 Okt 2009, 12:13, skupaj popravljeno 1 krat.
skorc napisal/-a:Vsem tistim, ki se se na pol-maratonski razdalji "glihate" za 200 metrov odstopanja in "flancate" o natančnosti meritve teh in onih...

(200m/21097.5m)*100 = 0,94% !!!

Če boste prebrali navodila vaših hi-tech igrač boste ugotovili, da je napaka tako foot-podov kot gps-igrač v rangu 3%.

To, da verjamete da bo vaša igrača v cilju kazala točno 21.0975km, je bolj utopično kot, da verjamete v božička (oziroma dedka mraza).

Temu dejstvu botruje kup dejavnikov, ki jih trenutno nimam volje naštevat.

Suma sumarum, kot pravim tekačem, bi vam vsak meter, ki ste ga "teoretično" pretekli več od zastavljenega cilja moral biti v ponos in užitek, ne pa da negodujete nad negotovostjo sodobnih igrač in metrom organizatorja. ;) IMHO!

ne preveč laično računati in poenostavljati zadev. Polar GPS ima zagotovo manjšo napako od parih metrov na 10km razdalji, saj interpolira z najmanj kvadratno funkcijo na 5 s intervalnem samplingu, zato ne kar nekaj govorit brez osnove. Dejstvo je da bi se statistična napaka, ki je lahko +- pojavila različno pri tekačih. Seveda pa v to kategorijo ne štejem navadnih footpodov, tukaj ne izključujem niti S3 še bolj pa S1 POLAR senzor, ki sta zagotovo zelo slaba napram GPS. Dejstvo je da je bila proga za cca 300 daljša na en krog!
Malo pozno pa vendarle, da ne bom samo bral vaša poročila, bom opisal par mojih občutkov in videnj mojega prvega maratona. Najprej čestitam vsem , ki ste se podali tečt pa ni važno na katero razdaljo.Že na začetku ko sem gledal cilj 10 km teka in sem videl nekaj otrok kako so premagali to dolžino sem bil res presenečen.
Potem pa misli kako bom pretekel 42-ko čeprav te dolžine nisem še nikoli pretekel največ okrog caa35 km po pst .Na progi nisem imel krize ker se nisem zagnal v prvi krog tako , da sem v drugem krogu v glavnem prehiteval ostale tekmovalce . Pri Nami pasem dohitel še osamljena zajca 3:45 Inota, res je težko narekovati tempo kot ste rekli , ker ima vsak svoje krize in tempo, tako , da je res težko voditi skupino.
Zahvalim pa se vsem navijačem ob progi sploh v cilju, ki te kar ponesejo...
No danes me še bolijo noge sam bo boljše :lol:
super kot vsako leto. no na letosnjega sem sel 5 mesecev po operaciji hrbtenice (hernija), in se zelo zadovoljen. malo pod 2 uri za 21-ko. je pa res brez Piine fizioterapije bi mi figo uspelo. Tako da lahko recem, da se po operacijah in poskodbah vse da samo ce hoces.
Andraž napisal/-a:Mi lahko prosim nekdo razloži. Kdo je zmagal na 10km ženske? Irena Vižintin zagotovo ne. Kajti Irena Vižintin, letnik 1969 dosega rezultate na tekih s tempom 5:40 -6:00 min/km. Vsaj tako pravi striček Google, ki najde Ireno Vižintin in njenih sicer kar nekaj tekaških preizkušenj.

Torej, kdo je tekel z njenim čipom in/ali v čem je fora, kdo ve?

Če se prav spomnim, je na podelitev prišla njena hčerka Urša, ki je dan poprej osvojila 2. mesto na šolskih tekih med dijakinjami. :?
Kaj je narobe z naslednjim stavkom?

Na rekreativnem teku je zmagal državni reprezentant Boštjan Buč.

Ali naj tek preimenujejo v tek na 10 km, ali pa naj aktivnim atletom prepovejo udeležbo.
usmiljeni_brat napisal/-a:Kaj je narobe z naslednjim stavkom?

Ali naj tek preimenujejo v tek na 10 km, ali pa naj aktivnim atletom prepovejo udeležbo.

Naj revež vsaj enkrat kje zmaga. :lol:
mare napisal/-a:

Jebemtiš pa res, na to pa nisem pomislu.......no pa naj zmaga, sam čudno da ni odstopu na drugem Km.
mare napisal/-a:

haha, kako smešno....očitno ne poznaš atletike, oz. gledaš samo svetovna prvenstva, ko osvoji npr. 20 mesto v teku na 3000 metrov z ovirami...
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 17

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA