Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Miha232
Zdravo,

zanima me, zakaj so rezultati maratona sortirani po bruto in ne neto času, ki naj bi bil dejanski čas teka?

lp
 MKC
verjetno zato da je dejanski zmagovalec tisti, ki prvi prečka ciljno črto. sicer bi morda nekdo ki bi štartal zadnji teoretično lahko postavil boljši čas od prvega in bi bil tisti ki je prvi prišel skozi cilj do zadnjega 'v skrbeh' ali je zmagovalec ali ne :D
Uporabniški avatar
 ROSI64
MKC napisal/-a:verjetno zato da je dejanski zmagovalec tisti, ki prvi prečka ciljno črto. sicer bi morda nekdo ki bi štartal zadnji teoretično lahko postavil boljši čas od prvega in bi bil tisti ki je prvi prišel skozi cilj do zadnjega 'v skrbeh' ali je zmagovalec ali ne :D

Točno tako se podpišem pod tem.
Maraton je tekmovanje kjer se tekmuje za mesta in ne za čas, če bi se pa tekmovalo za čas, potem je to kronometer.
Uporabniški avatar
 markor
Miha232 napisal/-a:Zdravo,

zanima me, zakaj so rezultati maratona sortirani po bruto in ne neto času, ki naj bi bil dejanski čas teka?

lp

:D
..po moje pa je neki tip/tipka na tajmingu pri sortiranju rezultatov v .xls izbral napačni stolpec... :mrgreen:
Uporabniški avatar
 pementos
markor napisal/-a:
Miha232 napisal/-a:Zdravo,

lp

..po moje pa je neki tip/tipka na tajmingu pri sortiranju rezultatov v .xls izbral napačni stolpec... :mrgreen:

Uporabniški avatar
 Darja
Dirka (tekma) na kronometer je dirka, v kateri tekmovalci posamično ali ekipno startajo v enakomernih časovnih presledkih, kar bi za LM težko trdili, tudi, če bi bili doseženi rezultati razvrščeni po neto časih.
Še vedno sem mnenja, da bi bilo razvrščanje po neto časih pravičnejše pa čeprav bi se prvemu, ki je prečkal cilj še kakšno sekundo gate tresle. Tako pa lahko vidimo, da so tekmovalci, ki so za določeno razdaljo potrebovali nekaj minut več, uvrščeni na bistveno boljše mesto kot nekdo, ki se je postavil po navodilih organizatorja. Ha, ha, pa smo spet tam, a ne? :roll:
 George
Jaz se takoj podpišem pod to, da je razvrstitev pod neto časih. Zakaj bi bili favorizirani prerivači in tisti, ki imajo že po defaultu ta privilegij, da štartajo spredaj.
Uporabniški avatar
 zigzag
Jaz pa si, za svoj duševni mir in da bo pravici zadoščeno, rezultate prenesem v Excel, kjer jih lahko potem po mili volji urejam, kakor se mi zdi, da je prav. Ko bom pa enkrat tako dober, da se bom boril vsaj za 3. mesto v kategoriji, bom pa tudi sam "nabrusil" komolce in se prerinil Kenijcem na pete :lol:
Uporabniški avatar
 BoštjanG
Vsakoletni obvezni spremljajoči dogodek množičnih tekaških prireditev so, žalibog, tudi razna umovanja, v katerih nekateri glasovi vztrajno kličejo po uvedbi razvrstitev glede na neto dosežen čas. Argument, na katerega vežejo svoje prepričanje, je bolj pravična uvrstitev, ki naj ne bi bila več odvisna od tega, ali tekač štarta v prvi liniji, ali pa na začelju štartne kolone.
Pa bi bilo to res bolj pravično? Nikakor!

1) Primer tekača, pretendenta za zmago: Do cilja ima le še streljaj, nikogar pred njim, prednost pred najbližjim zasledovalcem zadovoljiva, zato pred ciljno črto nekoliko izpreže, pomaha gledalcem... To ga kaj lahko stane tudi zmage, saj ne more nikoli vedeti, ali se nemara za njim ne bo prikradel kak kalkulant z boljšim neto časom?! Bi mar to bilo bolj pravično?

2) Primer rekreativnega tekača: Najprej mu je znanec na razprodajah pred nosom speljal zelo ugoden ter superhiter par tekaških copat. Nato ga je taisti znanec na kar nekaj tekih, verjetno ravno po zaslugi teh super copat, prehitel ter ga aboniral na nehvaležno četrto mesto. Zaradi česar si naš rekreativni tekač omislil sladko maščevanje ter ga sklene prehiteti na Ljubljanskem maratonu. To mu, potem ko ga prehiti v zadnjem delu proge, tudi uspe. Vendar njegovo veselje in zadoščenje traja le do objave rezultatov, ko, zlomka, ugotovi, da ima znanec boljši neto čas, čeprav je pred njim prečil ciljno črto! Bolj pravično?

:!: :!: Tisto nad čemer pa se vendarle velja resno zamisliti; vsi ki razpredate o bruto vs. neto, ne pozabite, da smo vsi samo rekreativci! Malo me namreč žalosti, ko vidim, kako je nekaterim pomembno, ali so uvrščeni na 176., ali 181. mesto?! Upam, da vendarle imate, ali najdete tudi drug in ne zgolj tekmovalni motiv za tek skozi vse leto. :!: :!:
Uporabniški avatar
 markor
Carlito napisal/-a:Mene pa zanima,na katero mesto ste bili uvrščeni najbolj zagreti za to večno temo bruto-neto??
LP

..hm..med moškimi sem bil 606-ti.. zelo se sekiram.. že en teden pred maratonom nisem spal zaradi tega, pa še ene dva tedna računam da bom imel mehko blato zaradi tega... če me razumeš... :-- :mrgreen:
 Ambjut
Carlito napisal/-a:Mene pa zanima,na katero mesto ste bili uvrščeni najbolj zagreti za to večno temo bruto-neto??
LP

Pa si pejt pogledat, a ne!
Uporabniški avatar
 ROSI64
Dekleta in fantje,
a ni to dobro na forumu, ker se vedno kaj dogaja, :D
in to po demokratičnih merilih, :argue:
vsak lahko pove svoje mnenje. :clap:

Na splošno gledano smo pa skupaj en dober :TF)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA