Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 5r002
zigzag napisal/-a:Tae, (kot vedno) si načel ful zanimivo temo. Predlagam, da odpremo "Tekaški forum-Hall of Fame" in evo, imamo prvih 13 kandidatov :clap:

sliši se odlično... ampak ponavadi je to za "upokojene" športnike... :)
sicer pa je že sama tema nadvse zanimiva!!

čestitke vsem tf ekstremistom!! :clap:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
zmagovalka hrvaške treking lige 2007
pretekla ultra Tour du MontBlanc v enem kosu 166 km in 9.600 višincev
sicer se ne oglaša več, vsaj ne pogosto in vendar
je to
:arrow: Simona T
Uporabniški avatar
 PeterM
Dosegel je naslednje rezultate, pišem po spominu:
Rekorder Slovenije na 100 km: 6ur 40 minut. :clap:
Vsaj enkrat zmagal na teku v Logarsko dolino (75 km), kjer ima enega boljših rezultatov
vseh časov na tej progi.
Osebni rekord v maratonu: 2:34:43
Zelo dober rezultat na ultri Firenze - Faenza (101,5km).
Zmagal na prvem teku čez Pohorje z rezultatom nekaj minut pod 5 urami. Ta rezultat
ni bil več izboljšan, v neposredni tekmi pa je prehitel tudi Igorja Šalamuna in Davida Rihtariča.
:!: maraton 100 je dosegel še vrsto drugih uspehov :clap: , najbolje pa bi bilo, če me dopolni in popravi sam.

Lep pozdrav, Peter
Nazadnje spremenil PeterM, dne 28 Okt 2009, 12:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Loni
Potem grem pa jaz v drugo skrajnost. Izredno občudujem tiste, ki so se iz kavčpatejtosov spremenili v nekaj čisto drugega. Ni treba izstopati po kilometrih, udeležbah na raznoraznih prireditvah, rezultatih. Zadosti je že to, da ti nekaj klikne v glavi in uau, rezultat je tukaj. Lažje je tistim, ki so že od rosnih let usmerjeni v nekaj, nadaljevati in nadgrajevati svojo pot. Ko si pa enkrat star toliko in še več, je za začetnika vsak korak, ki ga naredi v kateri koli smeri, ekstremen. Starejši kot si, težje je. Torej je zame definicija ekstremizma lahko tudi čisto nekaj drugega.
Uporabniški avatar
 RoKo
Loni napisal/-a:Potem grem pa jaz v drugo skrajnost. Izredno občudujem tiste, ki so se iz kavčpatejtosov spremenili v nekaj čisto drugega. Ni treba izstopati po kilometrih, udeležbah na raznoraznih prireditvah, rezultatih. Zadosti je že to, da ti nekaj klikne v glavi in uau, rezultat je tukaj. Lažje je tistim, ki so že od rosnih let usmerjeni v nekaj, nadaljevati in nadgrajevati svojo pot. Ko si pa enkrat star toliko in še več, je za začetnika vsak korak, ki ga naredi v kateri koli smeri, ekstremen. Starejši kot si, težje je. Torej je zame definicija ekstremizma lahko tudi čisto nekaj drugega.

Tu notri bi se pa še jaz našel. :D Predvsem tista izpeljanka iz kavča..... :D , pa začetnika...
 maraton 100
Večer!
Peter M .Malo te moram popraviti glede nekaterih rezultatov. Sicer pa nerad govorim o sebi in o rezultatih.
Zmagovalec je vsak ,ki premaga samega sebe, se dvigne s kavča in gre v naravo , lahko tudi teč.
Moj najboljši čas na maratonu je za 10 min. boljši,kot si ga ti navedel, nevem kje si ga ravno pobral. Pretekel sem jih pa natanko 103. Pri stotem sem rekel, da je dosti maratonov a me je nekajkrat še potegnilo na maraton. Nazadnje na Jungfrau, ki je bil posebno doživetje. Razen na Jungfrau tudi nisem nikoli tekel maratona nad tremi urami. Nekajkrat sem bil zajec a to ni všteto. V Logarsko imam osem zmag ( rekord 4. 52' ) . Moja paradna disciplina je bil tek na 100km, kjer imam tudi medaljo z EP v teku na 100km.
Malo sem se vrnil v zgodovino. Jutri bo pa realnost, v Ljubljani grem na 10km, tempo pa bo enak kot nekoč na 100km.
Vsem udeležencem LM uspešen tek!
LP Stane
 klopotec
maraton 100 napisal/-a:Večer!
Peter M .Malo te moram popraviti glede nekaterih rezultatov. Sicer pa nerad govorim o sebi in o rezultatih.
Zmagovalec je vsak ,ki premaga samega sebe, se dvigne s kavča in gre v naravo , lahko tudi teč.
Moj najboljši čas na maratonu je za 10 min. boljši,kot si ga ti navedel, nevem kje si ga ravno pobral. Pretekel sem jih pa natanko 103. Pri stotem sem rekel, da je dosti maratonov a me je nekajkrat še potegnilo na maraton. Nazadnje na Jungfrau, ki je bil posebno doživetje. Razen na Jungfrau tudi nisem nikoli tekel maratona nad tremi urami. Nekajkrat sem bil zajec a to ni všteto. V Logarsko imam osem zmag ( rekord 4. 52' ) . Moja paradna disciplina je bil tek na 100km, kjer imam tudi medaljo z EP v teku na 100km.
Malo sem se vrnil v zgodovino. Jutri bo pa realnost, v Ljubljani grem na 10km, tempo pa bo enak kot nekoč na 100km.
Vsem udeležencem LM uspešen tek!
LP Stane

Sicer pa nerad govori o svojih rezultatih, hi, hi.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
maraton 100 napisal/-a: Jutri bo pa realnost, v Ljubljani grem na 10km, tempo pa bo enak kot nekoč na 100km.

Stane Barber je LEGENDA :cast:
Uporabniški avatar
 PeterM
maraton 100 napisal/-a:Večer!
LP Stane

Stane, hvala ti za odgovor. Dejansko so rezultati, ki si jih dosegel v svoji karieri še boljši,
kot sem nakazal.
Sicer pa je kot si rekel v zgornjem citatu ali kot je z drugimi besedami povedala Loni.
Za zmago nad sabo je potrebno iti ven in prestaviti nogo pred nogo. In to redno ponavljati.
Tudi sam pridem jutri na LM, preteči 42 km. Stvar inercije, glede ma nekaj manjših
poškodb v zadnjem času, bom zadovoljen že s tem, da s progo opravim.
Tudi sam želim uspešen tek jutri vsem, ki se boste lotili katere od prog.
Vem, da nas bo tam veliko.
LP Peter
 spela*
tae napisal/-a:lonely :arrow: kmalu njegov 100-ti maraton

Tae, tale "kmalu" lahko že popraviš. :D
Drugače bi pa dodala še tiste, ki so sposobni teči 24 ur (Grosuplje) in temu teku reči "tek sreče".
viewtopic.php?f=2&t=11802
MiroR je sicer že brez tega uvrščen na lestvici.
Uporabniški avatar
 tae
Evo, na prvi strani popravljen podatek pri lonely-ju. :D
Uporabniški avatar
 grb
Nepase ravn v tole temo, a vseeno.

Pravkar sem gledal film o treh tipih, ki so v 111 dneh pretekli Saharo (cca 7500 km). To pa je odbito :cast1:
 ajdica
Jaz bom pa tak rekla- ZELOOO cenim naštete oz. njihove dosežke...ko berem o pretečenih 100km in podobno, se samo čudim kako so oz. ste to sposobni. Že tisti, ki pretečete 42km ste zame pravi navdih, ker se je meni že mojih 21km na LM zdel celi dosežek....in ravno o tem bi še rada nekaj napisala.
Cenimi ekstremiste, ker so oz. ste sposobni takih podvigov, hkrati pa niti malo manj ne cenim tisti, ki so prav tako na forumu, pa pretečejo 3km na dan.
Sama sem pred svojo "kariero" teka bila bolj "kafana-liga", nisem pretekla niti enega km brez da bi skoraj umrla vmes :) pa me je zagrablo, spremenila sem način življenja in zdaj sem ena "izmed vas". Noooro sem ponosna na vsak kilometer, ki sem ga in ki ga pretečem. Ker sem s tem šla čez tisto, kar sem včasih bila. Tako kot verjetno marsikdo tukaj med nami.
Ultra dosežki so zato, po mojem mnenju, med nami zelo relativni. Ultra sem zato ponosna na ekstremiste, ultra sem ponosna na svojga atija, ki je letos pretekel 10ko na LM, potrem ko je "premagal" infarkt, ultra sem ponosna na tiste,ki so se spravili tečt, ker bi radi izgubili kakšno kilo in so premagali tremo, pa se z veliko ritko spravili tečt po ulicah, pa na tiste, ki namesto, da zjutraj sedijo na kavici, tečejo okrog. Pa na sebe. NA VSE! :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA